مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی تشریح کرد:

خدمات گسترده آستان قدس در عرصه اجتماعی

مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی با اشاره به این که آستان قدس رضوی سیاست و برنامه مدونی در حوزه ارائه خدمات اجتماعی دارد اظهار کرد: طی تعامل بسیار مثبتی که در دوره جدید مدیریت این آستان با دیگر نهادهای حمایتی همچون سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، شکل گرفته، مددجویان و محرومان بسیاری از این حمایت ها بهره مند شده اند.
مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی با اشاره به این که آستان قدس رضوی سیاست و برنامه مدونی در حوزه ارائه خدمات اجتماعی دارد اظهار کرد: طی تعامل بسیار مثبتی که در دوره جدید مدیریت این آستان با دیگر نهادهای حمایتی همچون سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، شکل گرفته، مددجویان و محرومان بسیاری از این حمایت ها بهره مند شده اند.
کد خبر: ۱۴۴۱۰۸۵
 به گزارش جام جم آنلاین، محمدحسین استادآقا به تشریح فعالیت‌های مختلف آستان قدس رضوی در بخش‌های اجتماعی پرداخته و اظهار کرد: سرمایه آستان قدس رضوی اعتماد مردم است و این مجموعه هر کجا پای کار بیاید خیران نیز آن را همراهی می‌کنند.
وی با اشاره به تحول ساختاری در دوره جدید آستان قدس رضوی افزود: از سال 1398این نهاد موقوفاتی دچار تحول ساختاری و 4 سازمان در آستان قدس رضوی ایجاد شد. 
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی با تاکید بر این که قطب آستان قدس رضوی مدیریت عالی حرم مطهر امام رضا(ع) است و همه مردم شیدای روضه منوره هستند، یادآورشد: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اقدامات مختلفی در این حوزه انجام شده است. مجموعه حرم مطهر در سال 57 حدود 100 هزار متر مربع وسعت داشته که این رقم در حال حاضر از محل نذورات آستان قدس رضوی به یک میلیون متر مربع فضای روسطحی و زیر سطحی حرم مطهر رضوی افزایش یافته است.
استادآقا ادامه داد: سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز متشکل از دو دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) و مجموعه‌هایی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی، به‌نشر، کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد اسلامی و موسسه آفرینش‌های هنری است که هر کدام از آن‌ها دنیایی از خدمت را به زائران و مجاوران امام هشتم(ع) ارائه می‌کنند.
وی بیان کرد: سومین سازمان ایجاد شده در آستان قدس رضوی، بنیاد بهره‌وری موقوفات است که مجموعه املاک، موقوفات و بخش‌های اقتصادی این نهاد را مدیریت می‌کند؛ این‌ املاک یا موقوفه بوده یا از درآمد موقوفات توسعه پیدا کرده است و باید در موضوع نیت واقفان هزینه شود. 
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی تصریح کرد: حوزه اجتماعی آستان قدس رضوی شامل بنیاد کرامت رضوی است که در مجموعه‌های محرومیت زدایی، خدمات اجتماعی و برنامه های فرهنگی پیوسته مشغول به فعالیت است و دو ماموریت جداگانه دارد که ستاد اربعین حسینی در ایام اربعین در مرزهای کشور و عراق به همت خادمان حرم مطهر رضوی و خادمیاران به مردم ارائه خدمت می‌کند و یکی هم ستاد فوریت‌ها و حوادث آستان قدس رضوی است که در هنگام حوادث و بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله به دستور تولیت آستان قدس رضوی در کنار دستگاه‌های دولتی به مردم به ارائه خدمت می‌پردازد. 
وی به همکاری مشترک بنیاد کرامت رضوی با نهادهای اجتماعی خدمات رسان همچون کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، وزارت رفاه در بخش‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: آستان قدس رضوی عضو قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) است که مجموعه نهادهای خدمت رسان در آن حضور دارند؛ تلاش ما این است که در حوزه‌هایی که محرومیت وجود دارد یا ما می‌توانیم به دستگاه‌های مختلف که در این زمینه فعالیت می‌کنند کمک کنیم. 
استادآقا ادامه داد: در همین راستا با مشارکت سازمان بهزیستی به تحویل بچه‌های دارای معلولیت یا بیماری به خانواده‌هایی که مشتاق سرپرستی و نگهداری از این کودکان بودند اقدام کردیم؛ در این زمینه خانواده‌هایی بودند که سرپرستی 4 فرزند دارای معلولیت را بر عهده گرفتند. هم چنین با حضور خادمان آستان قدس رضوی، غذای متبرک رضوی به درب منازل این خانواده‌ها توزیع شد. هم چنین برنامه زیارت اولی‌ها نیز امسال در روز جهانی معلول در حرم مطهر رضوی برگزار شد و یک هزار و 500 معلول زائر اولی به مدت سه روزه مهمان حضرت رضا(ع) بودند و هم چنین با تولیت آستان قدس رضوی نیز دیدار داشتند و هدایایی به آنان تقدیم شد. 
وی تاکید کرد: اولویت فعالیت‌های این مجموعه براساس حکم مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی، رسیدگی به زائران و مجاوران به ویژه ضعیفان و نیازمندان است و بعد از آن در سطح استان‌ها و کشور رسیدگی به امور موقوفاتی است که به آستان حضرت رضا(ع) وقف شده است که قدمت برخی از این موقوفات به 500 سال می‌رسد. 
 
 
اهدای 400 سری جهیزیه به دختران مناطق محروم
 
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی اظهار کرد: با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی و دبیرخانه قرارگاه امام حسن(ع) مشخص شد که 800 هزار خانواده متقاضی تحت پوشش این دو نهاد حمایتی قرار ندارند.
شبکه خادمیاری 160 هزار نفره در کشور داریم که به معرفی و شناسایی افراد نیازمند در سراسر کشور اقدام می‌کنند. ما در گام بعد به 5 بانک اطلاعاتی کشور متصل شدیم و از طریق بانک رفاه ایرانیان دهک افراد را مشخص می کنیم. با سازمان بهزیستی، کمیته امداد و سازمان ثبت احوال و سازمان تامین اجتماعی نیز ارتباط برقرار کرده‌ایم تا به شناسایی افراد نیازمند واقعی بپردازیم. برای جامعه هدف در محورهای مختلف خانواده، ایجاد اشتغال، ارائه خدمات مشاوره‌ای  و توزیع اقلام و بسته های معیشتی و ... مشغول فعالیت هستیم.
وی افزود: در حال حاضر 80 هزار زوج جوان تحت پوشش برنامه‌های مرکز بانوان آستان قدس رضوی و طرح زندگی به سبک رضوی هستند. با همکاری خیران، 27 ماه رجب، 400 سری جهیزیه به دختران مناطق محروم اهدا خواهد شد. هم چنین در مرکز خدمات مشاوره‌ای از سطوح افراد خانواده از پدر، مادر و فرزند خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌شود.
 
فعالیت 160 هزار خادمیار رضوی در سراسر کشور
 
استاد آقا با اشاره به اینکه درموسسه موقوفه زائر رضوی زمینه اسکان و زیارت زائران رضوی فراهم می‌شود، اظهار کرد: دو مجموعه خدماتی و اقامتی در موسسه موقوفه زائر رضوی وجود دارد که دارای 6 هزار تخت است. همچنین 21 مجتمع میان راهی در 7 استان منتهی به خراسان رضوی به زائران رضوی خدمت می‌کنند. معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی با اهدای بسته‌های معیشتی، درمان و بازسازی مسکن محرومین و ارائه تسهیلات اشتغال برای افراد مشغول به فعالیت است. امسال 2 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به افراد واگذار شده است. مرکز خادمیاران نیز با فعالیت 160 هزار نفر در سراسر کشور مشغول فعالیت است که اقشار مختلف مردم از دکتر مهندس، معلم، راننده تاکسی و ... در این بخش حضور دارند و به افراد نیازمند خدمات رسانی می‌کنند. 
وی با اشاره به فعالیت‌های گسترده در مناطق محروم شهر مشهد تصریح کرد: در مدارس محروم حاشیه شهر مشهد تحت عنوان برنامه چهارشنبه‌های امام رضایی، خدام حرم مطهر رضوی با صبحانه گرم از دانش‌آموزان پذیرایی می‌کنند .هم چنین دکترهای چشم پزشک همراه خدام در مدارس حضور دارند و به معاینه دانش آموزان می‌پردازند و در صورت نیاز نیز به دانش‌آموزان نیز عینک اهدا می‌شود. توزیع لباس گرم در بین مدارس، ارائه خدمات مشاوره‌ای و خدمات ورزشی در دو مجموعه شهید دارابی و شهید اصلانی و توزیع گوشت قرمز در بین نیازمندان از دیگر اقدامات بنیاد کرامت رضوی در مناطق محروم شهر مشهد است.
او تاکید کرد: بنیاد کرامت رضوی علاوه بر اقدامات حمایتی از خانواده‌های نیازمند به آموزش مهارت افزایی به افراد نیز توجه دارد  به طور مثال در مرکز بانوان آستان قدس رضوی در اردوگاه باغ خاتون آموزش مهارتهای مختلف به بانوان آموزش داده می‌شود و هم چنین 5 روز اول ماه نیز بازارچه‌هایی برای فروش محصولات بانوان دایر می‌شود.
 
بازگشت 753 زندانی به آغوش خانواده
 
وی به فعالیت‌های بنیاد کرامت رضوی در آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد اشاره کرد و افزود: در ابتدا با مشارکت ستاد دیه و خیران آزاد سازی بانوان زندانی جرایم غیر عمد مالی را شروع کردیم و در حال حاضر نیز به آزادسازی مردان زندانی جرایم غیر عمد می‌پردازیم که در طی دو سال 753 نفر از زندان آزاد شده و به آغوش خانواده بازگشتند.  بنیاد کرامت رضوی بعد از آزاد سازی زندانیان آن‌ها را رها نکرده و در گام بعد به آموزش مهارت اشتغال آفرینی به افزاد پرداخته و بعد از آن نیز تسهیلات راه اندازی مشاغل را به افراد ارائه می‌کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها