دیپو لتساتسی دوبا،سفیر آفریقای جنوبی درترکیه در گفت‌وگو با «جام‌جم»:

دربرابر تل‌آویو عقب‌نشینی نمی‌کنیم

آزمون لاهه

اقدام اخیر دولت آفریقای‌جنوبی در شکایت از جنایات رژیم‌صهیونیستی در دادگاه بین‌المللی لاهه، یک اقدام کاملا شجاعانه و انساندوستانه بود. مردم آفریقای‌جنوبی و دولتمردان این کشور که خودشان سال‌ها قبل دوران آپارتاید و نژادپرستی را سپری کردند با مصائب این سیستم آشنا هستند و به‌طور ملموس، جنایات و آسیب‌هایی را که به‌دلیل تبعیض نژادی بر مردم وارد می‌شود حس کردند و برای‌شان امری آشناست.
کد خبر: ۱۴۴۱۰۲۸
نویسنده محسن پاک‌آیین / تحلیلگر مسائل بین‌الملل

 
بر همین اساس آنها با احساس همدردی با مردم غزه، این اقدام مهم را انجام دادند و علیه رژیم‌صهیونیستی در دادگاه بین‌المللی لاهه اقامه دعوی کردند. این اقدام بی‌سابقه است چرا که تا‌به‌حال هیچ کشور مستقلی چنین اقدامی را علیه رژیم‌صهیونیستی انجام نداده و این رژیم معمولا با مظلوم‌نمایی و تحت پوشش دفاع از حقوق یهودیان، جنایات خودش را انجام می‌داد و با اعتراض قابل‌توجهی در عرصه بین‌المللی مواجه نمی‌شد. این اقدام دولت آفریقای‌جنوبی، فارغ از این‌که نتیجه‌بخش باشد یا نه، باعث معرفی یک الگوی جدید به کشورهای جهان شد و سایر کشورها باید از این پس به‌صورت جدی‌تر برای دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم و به‌خصوص مبارزه با اقداماتی که مصداق بارز نسل‌کشی است از نهادهای بین‌المللی از‌جمله دادگاه لاهه استفاده کنند. این موضوع برای رژیم‌صهیونیستی و آمریکا که بزرگ‌ترین حامی آن است و همچنین برخی کشورهای اروپایی مثل انگلیس که همیشه چشم خودشان را بر جنایات رژیم‌صهیونیستی و تبعیض نژادی در مورد فلسطینیان می‌بستند یک شکست سیاسی در جامعه بین‌الملل است. این اقدام آفریقای‌جنوبی نه فقط مورد حمایت قاطبه مردم کشورهای جهان بلکه مورد حمایت اکثر دولت‌های جهان است و از این به بعد، شکایت از رژیم‌صهیونیستی به امری متداول تبدیل خواهد شد و شاهد هستیم که اردن هم اعلام کرده بعد از آفریقای‌جنوبی قصد دارد این اقدام را انجام دهد و مستنداتی را که در اختیار دارد به دادگاه لاهه ارائه کند. احتمالا کشورهای دیگری نیز پس از اردن فعال شوند و نهادهای حقوقی به‌خصوص در داخل کشور هلند هم خودشان دعاوی و شکایاتی را به دادگاه بین‌المللی تسلیم کرده‌اند.اما در کنار همه اینها، این‌که در شرایط فعلی یک کشور مستقل همچون آفریقای‌جنوبی دست به شکایت از رژیم‌صهیونیستی زده به لحاظ سیاسی و حقوقی، حائز‌ اهمیت فراوان است.دادگاه لاهه هم درمعرض آزمون مهمی قرارگرفته است. امروز در دنیا کسی تردیدی ندارد که اقدامات رژیم‌صهیونیستی در غزه، مصداق بارز نسل‌کشی و همچنین کوچ اجباری و به‌ویژه کشتار غیرنظامیان به‌خصوص کودکان و زنان است و حتی خود ساکنان اراضی اشغالی هم نسبت به این مسأله تردیدی ندارند و موضوعی نیست که داوران دادگاه لاهه بتوانند برای آن توجیه بتراشند و از زیر بار مسئولیت قضاوت عادلانه شانه خالی کنند. لذا در معرض آزمون مهمی قرار دارند و احتمال می‌رود رای این دادگاه در دو مرحله صادر شود؛ در مرحله اول که سریع‌تر خواهد بود به احتمال زیاد تقاضای آتش‌بس فوری و دائمی در جنگ غزه و اقدام سریع برای ارسال اقلام انساندوستانه و بهداشتی برای مردم غزه و حتی کرانه باختری مطرح خواهد شد و به نظر می‌رسد این اقدام انجام شود وحداقل انتظاری که از لاهه است این‌که این رای را هرچه سریع‌تر صادر کند.مرحله دوم، بحث ثبوت نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی است که احتمالا زمانبر باشد و شاید هم به دیوان کیفری لاهه ارجاع شود چرا که وظیفه اصلی دیوان کیفری، چهار مسأله است که یکی از آنها قضاوت درباره ثبوت نسل‌کشی است. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها