به گزارش جام جم آنلاین، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای از تحریم ۱۳ فرد و نهادی خبر داد که مدعی است «مسئول تامین مالی نیروهای مسلح یمن از طریق فروش کالاهای ایرانی در شبکه پیچیدهای از مراکز تبادل و شرکتهایی در حوزههای مختلف هستند.»
در این بیانیه که در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده، با تکرار ادعای مرتبط بودن ایران با اقدامات ارتش یمن آمده است: حمایت ایران از حوثیها (انصارالله) باعث حملات بیدلیل به زیرساختهای غیرنظامی در اسراییل و کشتیهای تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن شده است. این حملات کشتیهای آمریکایی مشغول فعالیت در این منطقه را نیز تهدید کرده است.
با وجود این که حضور نظامی مداخلهجویانه آمریکا در منطقه به بهانه کمک به تامین امنیت آن از دلایل اصلی تضعیف ثبات و امنیت منطقه غرب آسیا است، وزارت امور خارجه این کشور همچنین اشاره کرد که این حملات موجب اخلال در امنیت دریانوردی، ممانعت از آزادی دریانوردی برای کشتیهای تجاری و افزایش بیثباتی منطقهای و خطر گسترش درگیریها میان رژیم صهیونیستی و حماس میشود.
ارتش یمن از آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، در راستای همبستگی با مقاومت فلسطین و در پاسخ به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، حملات موشکی و پهپادی را علیه اهداف اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی و به خصوص شهر «ایلات» در جنوب آن انجام داده است.
ارتش یمن همچنین چندی پیش یک کشتی تجاری مرتبط با رژیم صهیونیستی با نام «گلکسی لیدر» را در دریای سرخ توقیف کرد.
افزون بر این، نیروهای مقاومت منطقه چندین بار از زمان آغاز جنگ غزه در پاسخ به حمایتهای تمامعیار واشنگتن از رژیم صهیونیستی، مواضع آمریکا را مورد هدف قرار دادهاند.
آمریکا و دیگر حامیان رژیم صهیونیستی در تلاشاند انجام شدن این حملات و حملاتی مشابه موارد انجام شده در یکشنبه گذشته در دریای سرخ از سوی نیروهای مقاومت منطقه را به ایران مرتبط سازند.
این در حالی است که بنابر واکنش «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به این ادعا، «گروههای مقاومت در منطقه برای پاسخ به جنایات جنگی رژیم کودککش صهیونیست، نه از ایران دستور میگیرند و نه ما دستورالعملی به آنها ارائه میدهیم. آنها نمایندگان ملت خود هستند و بر اساس منافع خود تصمیم میگیرند. ادعاهای بیاساس ارسال پهپادهای ایرانی به یمن هم که سالهاست در محاصره است، از آن دست ادعاهای فرافکنانهای است که در راستای سرپوش گذاشتن بر جنایتهای رژیم صهیونیستی است. آمریکا به جای اتهامزنی، رفتارهای بیثباتکننده و حمایت از اقدامات جنونآمیز رژیم صهیونیستی راپایان ببخشد.»
«امنیت در منطقه یک مقوله یکپارچه و به هم پیوسته است» و ایران همواره تأکید کرده که این کشورهای منطقه هستند که میتوانند با همکاری یکدیگر به عنوان صاحبان منطقه، امنیت منطقه را برای همدیگر و براساس منافع مشترک تامین کنند و تجارب سالیان گذشته نشان داده حضور نیروهای فرامنطقهای در آبهای منطقهای و گذرگاهها مخل امنیت و ثبات در منطقه بوده است.
در همین راستا، خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که «جان فاینر» یک دستیار ارشد رییس جمهور آمریکا نیز مدعی شد که ایران در برنامهریزی و اجرای حملات پهپادی و موشکی نیروهای مسلح یمن علیه رژیم صهیونیستی و کشتیها در دریای سرخ نقش دارد.
فاینر همچنین مدعی شد که نیروهای مسلح یمن «اگر نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نبود، حوثیها تسلیحات، اطلاعات و انگیزه این اقدام را نداشتند. آنها در هدایت این حملات، برنامهریزی آن، اجرا و اجازه دادن آن دست دارند و در نهایت، از آنها حمایت میکنند.»
فاینر با اشاره به تحریمهای اعمالشده آمریکا نیز گفت که این تحریمها پاسخی به حملات انجامشده و کسانی بوده از که توانمندی نظامی نیروهای مسلح ارتش یمن در خارج از آن حمایت و به آن کمک میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد