به گزارش جام جم آنلاین مازندران ، امنیت سرمایه گذاری، نرخ رشد اقتصادی، اشتغالزایی، نرخ بیکاری، نرخ تورم، نرخ مشارکت اقتصادی و احیای واحدهای راکد و بر زمین مانده بخشی از شاخص های ارزیابی اقتصادی یک منطقه و استان به شمار می رود و در کالبدشکافی هر یک از این شاخص ها رسیدن به حد مطلوب در نهایت منجر به توسعه و شکوفایی می شود، شاخص هایی که در دوران فعالیت دولت سیزدهم در مازندران ارتقا یافته است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، مازندران در ۲ شاخص نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ اشتغال بالاتر از متوسط شاخص کشوری است. و بنا به گزارش این مرکز مازندران در شاخص نرخ مشارکت اقتصادی با ۴۴ درصد پیشتاز است و این استان در این زمینه حدود ۲ درصد از متوسط شاخص کشوری بالاتر است. و نرخ بیکاری هم بیش از پنج درصد کاهش داشته به عبارتی این استان بعد از خراسان رضوی کمترین نرخ بیکاری را دارد.
رکورد کاهش تورم در مازندران شکسته شد
همچنین در این مدت رکورد کاهش تورم در مازندران شکسته شد و بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده مازندران از جمله استان های پیشرو کشور در کاهش تورم شناخته شد.
در این پیوند معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران، افزایش نرخ رشد اقتصادی استان و رسیدن به عدد ۴.۱۱ درصد را به عنوان بخشی از اقدامات اقتصادی درخشان دولت سیزدهم برشمرد و گفت: تشکیل ستاد عالی رشد اقتصادی به ریاست شخص استاندار به تعداد ۱۹ جلسه و تعداد ۱۹۲ مصوبه و تشکیل پنج کارگروه ذیل ستاد عالی رشد اقتصادی برای تحقق هدفگذاری انجام شده و برنامه عملیاتی برای تحقق رشد اقتصادی به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شده است.
حسن خیریانپور از برگزاری هفت همایش سرمایهگذاری منطقهای در ۲۲ شهرستان خبر داد و افزود: در این همایش ها یک هزار و ۱۹۳ فرصت سرمایهگذاری به میزان پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال شناسایی شده و علاوه بر این در کنار برگزاری همایش، نمایشگاه توانمندیها و ظرفیتهای مناطق و نیز نقشه های تخصصی توجیه فرصتها و راهنمایی سرمایهگذاران برگزار شد.
وی در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال مازندران نیز اعلام کرد: از مجموع ۳۵ هزار و ۸۴۷ نفر اشتغال تعهد شده درسال ۱۴۰۰، تعداد ۳۶ هزار و ۶۶۵ نفر معادل ۱۰۲ ثبت شد.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران ادامه داد: از تعداد ۵۳ هزار و ۷۶۳ نفر تعهدات سال ۱۴۰۱، تعداد ۶۳ هزار و ۶۵۹ نفردر سامانه رصد اشتغال معادل بیشتر از ۱۱۸ درصد ثبت شد.
وی اضافه کرد: از تعداد ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر تعهدات سالجاری تعداد ۴۰ هزار و ۴۷۲ نفر در سامانه رصد اشتغال معادل بیشتر از ۸۲ درصد ثبت شد.
خیریانپور گفت: نرخ بیکاری استان مازندران درتابستان سالجاری طبق گزارش مرکز آمار ایران به ۶.۴ درصد تقلیل یافت در حالیکه این رقم ۱.۵ واحد درصد کمتر از نرخ بیکاری کشور است و این استان رتبه سوم کمترین نرخ بیکاری درکشور را کسب کرد.
وی افزود: نسبت اشتغال استان در تابستان سالجاری به ۴۳.۱ درصد رسید که به میزان ۴.۸ واحد درصد از متوسّط کشور بالاتر است.
کاهش نرخ تورم در مازندران
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران به وضعیت تــــورم براساس گزارش مرکز آمار ایران اشاره و تصریح کرد: نرخ تورم مازندران درمهرماه سالجاری به ۴۳.۸ درصد کاهش یافت که ۱.۷ واحددرصد کمتر از متوسط کشوری است.
وی عنوان کرد: نرخ تورم مهرماه کشور ۴۵.۵ درصد است که مازندران در این زمینه رتبه پنجم کشور در میان ۳۱ استان کشور بدست آورده است.
خیریانپور به وضعیت مناسب بهبود فضای محیط کسب و کار مازندران به عنوان موفقیت دیگر در استان نام برد و گفت: طبق ارزیابی اتاق بازرگانی کشور، مازندران رتبه پنجم را در میان ۳۱ استان کشور از جهت بهبود فضای کسب و کار به خود اختصاص داد.
وی امنیت سرمایهگذاری در استان مازندران خوب ارزیابی کرد و افزود: براساس گزارش منتشر شده شهریورماه مرکز پژوهش های مجلس با موضوع پایش امنیت سرمایه گذاری به تفکیک استانها و حوزههای کاری زمستان ۱۴۰۱ این استان توانست رتبه سوم درشاخص ملی امنیت سرمایهگذاری با کمیت ۵.۸۱ (میانگین کشور ۶.۱۰ ) و مناسب شدن وضعیت امنیت سرمایهگذاری استان نسبت به پاییز ۱۴۰۱ باکمیت ۶.۹۰ است.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران ادامه داد: این استان توانست رتبه دوم در نماگر تعریف و تضمین حقوق مالکیت با کمیت ۶.۱۷ (میانگین کشور ۶.۵۶ )، رتبه دوم درنماگر ثبات اقتصاد کلان با کمیت ۵.۱۹ (میانگین کشور ۵.۹۸ )، رتبه چهارم در نماگر شفافیت و سلامت اداری با کمیت ۵.۶۰ (میانگین کشور۵.۹۸ ) و رتبه سوم در نماگر ثبات و پیشبینی پذیری مقررات و رویههای اجرایی با کمیت ۵.۵۳ (میانگین کشور ۵.۹۳) را کسب کند.
وی در تشریح وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی مازندران نیز گفت:نرخ مشارکت اقتصادی استان در تابستان سالجاری به ۴۶درصد رسید که ۴.۴ واحد درصد بالاتر از متوسط کشور و رتبه سوم بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور را کسب کرد.
نرخ مشارکت اقتصادی کشور ۴۱.۶ درصد است
خیریانپور دستاورد دولت سیزدهم در احیای واحدهای راکد و تملیکی بانک ها در مازندران را موفق برشمرد و گفت:در مازندران ۱۹۲ واحد تملیکی بانک ها وجود داشت که با تلاش انجام شده۱۴۳ واحد در قالب اقاله و اجاره به شرط تملیک از تملّک بانکها خارج و به مدار تولید بازگشتند و از تعداد باقیمانده ۱۶ واحد در مراجع قضائی و ثبتی پرونده دارند.
وی اظهار داشت: با برگزاری جلسات تخصصی و کارگروه احیاء و افزایش ظرفیت تعداد ۲۲۴ واحد راکد در مازندران فعال و به چرخه تولید بازگشتند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران از برگزاری ۷۸ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با یک هزار و ۱۴۰ مصوبه با نگاه گرهگشایی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی در مازندران خبرداد و گفت: ارتقا ظرفیت ۳۵۶ واحد با سرمایهگذاری بیشتر از ۱۰ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۹۷۷ نفر در سال جاری محقق شده است.
وی عنوان کرد: با تلاشهای انجام شده از سال گذشته تاکنون تعداد۲۱۰واحد صنعتی در شهرک و نواحی صنعتی فعال استان موفق به اخذ پایان کار شدند و درحال خرید دستگاه و تجهیزات قرار دارند و مطابق پیگیریها و اقدامات انجام شده از سال گذشته تاکنون تعداد۱۰۰واحد اقتصادی و صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی استان موفق به نصب دستگاهها و تجهیزات شدند و آماده بهرهبرداری هستند.
وی توجه دولت سیزدهم به توسعه علوم و صنایع جدید در قالب راه اندازی شرکت های دانشبنیان در مازندران اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد ۳۵۴ واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان به ۸۰۴ هسته فناور و افزایش شرکتهای دانشبنیان استان از ۹۴ شرکت به ۱۳۶شرکت و ارتقا محصولات دانشبنیان از ۵۵۰ محصول به ۶۶۰ محصول دانشبنیان از جمله اقدامات در این حوزه است.
خیریانپور اظهار داشت: با تحت پوشش قرارگرفتن ۷۱ شرکت در پارک علم و فناوری وافزایش میزان فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۰۴۷ میلیارد تومان وافزایش۵۰۳۴۲۷۷ دلار صادرات رقم خورده است.
وی از راه اندازی تعداد پنج خانه خلاق مازندران در شهرستان های ساری، بابلسر، تنکابن، آمل و قائمشهر، ایجاد ۸ هشت رُشد و نوآوری و راه اندازی سامانه میز خلاق دهیاری ها در۵۰ روستای استان خبرداد.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران از راهاندازی دفتر تبادل فناوری در عمان برای برگزاری تور فناوری تجاری و اقتصاد، برگزاری وبینار با کشور عمان، پیگیری تبادل تجاری با ترکیه، انعقاد تفاهمنامه همکاریهای تجاری و فناوری با پارک استان سامارای روسیه، برگزاری وبینار با تکنو پارک مسکو، حضور شرکتهای دانشبنیان در مسقط عمان جهت بررسی فرصتهای سرمایهگذاری به عنوان برنامه های انجام شده برای سرمایه گذاری خارجی برشمرد.
وی از محقق شدن بخشی از تلاش های سرمایه گذاری خارجی مازندران اعلام و خاطرنشان کرد: در همین راستا جذب ۱.۵میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی، صدور ۶ مجوز سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۴۰ میلیون دلار وتصویب ۱۵۰.۹۶۲ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی انجام شد.
خیریانپور به پرداخت تسهیلات مصوب سفر رییس جمهور به مازندران اشاره و تصریح کرد :در سفررییس جمهور به استان تعداد ۶۴۶ طرح اقتصادی با بیشتر از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال مصوب که با تلاشهای انجام شده تاکنون مبلغ بیشتر از ۸۰ هزار میلیارد ریال معادل ۷۹ درصد به طرح های اقتصادی پرداخت تسهیلات انجام شد.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و گردشگری استاندار مازندران گفت: بیشتر از ۳۰ هزار میلیاردریال تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی با بیش از ۴۶ هزار نفراشتغال پرداخت شده است.
وی مازندران را در رتبه بندی سرمایه گذاری رتبه سوم کشور اعلام کرد و گفت : با سرمایه گذاری بیشتر از ۲۰ هزار میلیارد ریالی به یک هزار و ۷۳۷ طرح از محل بندالف تبصره ۱۸ انجام شده است.
خیریانپور اضافه کرد: همچنین بیشتر از ۲۰ هزار میلیاردریال تسهیلات به ۶۰۵ طرح اقتصادی از محل بسته رونق تولید پرداخت شده است و با احراز رتبه سوم باپرداخت بیشتر از ۹ هزار میلیاردریال تسهیلات سرمایه درگردش دام، طیور و آبزیان به چهار هزار و ۳۵۴ متقاضی و پرداخت حدود سه هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی با تامین یک هزار و ۹۶۹ دستگاه انجام شد.
خیریانپور با اشاره توسعه اقتصاد دانشبنیان در استان گفت: ۹۴ شرکت دانشبنیان سال قبل از ابتدای سال به ۱۳۶ شرکت ارتقاء یافت و تعداد محصول این شرکتها از ۵۵۰ محصول به ۶۶۰ محصول افزایش یافت.
وی از راهاندازی ۸ مرکز رشد و ۵ خانه خلاق در استان مازندران خبر داد و اعلام کرد: ۴ هزار ۵۳۳ نانوایی مازندران به کارت خوان تجهیز شدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت