به گزارش جام جم آنلاین مازندران،پناهگاه حیات وحش دشتناز ساری با وجود دارا بودن گونههای گیاهی، در دل جنگلهای هیرکانی و در قلب کوهستان بستری منحصربهفرد و پناهگاهی برای گونههای مختلف جانوری به شمار میرود.
دشتناز بیشتر بهواسطه حضور گونهای نادر از گوزن با نام گوزن زرد شهرت دارد؛ گوزن زرد، بدنی زرد مایل به قرمز با خالهای سفید دارد.
پناهگاه حیاتوحش دشتناز، هم اولین مرکز تکثیر در اسارت گوزن زرد ایرانی با هدف افزایش جمعیت و حفظ و احیای این گونه با ارزش محسوب میشود.
گوزن زرد ایرانی از گونههای در معرض خطر انقراض است که اولین تلاشها برای تغییر وضعیت آن در دهه ۴۰ شمسی انجام شد و درحال حاضر در پناهگاه حیاتوحش دشتناز شاهد اقدامات و جمعیت خوب از این گونه منحصربهفرد هستیم که همواره به واسطه تغییرات شرایط زیستی و اکوسیستم، بیم انقراض و نابودی اینگونه ارزشمند وجود داشته است.
طی سالهای اخیر چندین راس گوزن زرد ایرانی از پناهگاه حیات وحش دشتناز به دو مراکز نگهداری و تکثیر در راستای تعدیل جمعیت گوزن زرد ایرانی زندهگیری و منتقل شده که این مهم در پی افزایش جمعیت گوزن زرد در پناهگاه و بهمنظور متعادلسازی جمعیت متناسب با ظرفیت زیستگاه انجام شده است.
کوروس ربیعی مسوول حیاتوحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در همینخصوص ، اظهار کرد: ۱۰ راس گوزن زرد ایرانی از مازندران به خوزستان و ایلام منتقل شده است.
وی افزود: ۱۰ راس گوزن زرد ایرانی از پناهگاه حیات وحش دشتناز به دو مرکز نگهداری و تکثیر در استانهای خوزستان و ایلام در راستای تعدیل جمعیت گوزن زرد ایرانی زندهگیری و منتقل شد.
مسوول حیاتوحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد: سال گذشته هم دو نوبت ۱۴ راس گوزن زرد ایرانی به استانهای ارومیه و لرستان انتقال داده شد.
ربیعی با اعلام اینکه جمعیت گوزن زرد ایرانی امسال به ۶۰ راس رسید، تصریح کرد: قرار است در ادامه بیش از ۲۰ راس گوزن زرد ایرانی را در راستای تعدیل جمعیت این گونه به چند استان دیگر منتقل و جمعیت این گونه از حیاتوحش را در پناهگاه دشتناز به حدود ۳۰ راس کاهش دهیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد