به گزارش جام جم آنلاین، آیت الله رئیسی رئیس جمهور در نشست خبری با امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان گفت: بدون تردید این رفت آمدها بین دو کشور دوست، برادر و همسایه ایران و تاجیکستان در توسعه روابط دو کشور موثر است.
وی افزود: امروز با گذشت ماهها روابط در حوزه اقتصادی و فرهنگی توسعه پیدا کرده است. در مذاکراتی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که هیچ مانعی برای توسعه روابط دو کشور وجود ندارد، چون باورهای مشترکی داریم.
رئیسی تاکید کرد: اشتراکات فرهنگی بسیاری با تاجیکستان داریم، میتوانیم همکاریهای بسیار خوبی داشته باشیم؛ مقرر شد با فعال شدن بخشهای فرهنگی دو کشور گامهایی در جهت توسعه زبان فارسی برداریم.
وی افزود: باید در مقابل تهاجم فرهنگی غرب داشتههای فرهنگی مشترکمان را حفظ کنیم؛ اشتراکات فرهنگی ما، سرمایه ایران و تاجیکستان است.
رئیس جمهور گفت: در حوزه علم و فناوری جمهوری اسلامی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است، ظرفیتها و تجارب زیادی در حوزه کشاورزی، صنعت و معادن داریم که میتوانیم آنها را به اشتراک بگذاریم.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: باید داشتههای فرهنگی را حفظ کنیم و به عنوان سرمایه ماندگار باقی بماند. در حوزه اقتصادی و تجاری نیز ظرفیتهای بسیار زیادی وجود دارد.
وی افزود: ایران و تاجیکستان به افغانستان نیز نگاه مشترکی دارند. آمریکاییها در ادفغانستان جز کشتار و جنایت کاری نکردند و باعث پسرفت این کشور شدند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر حمایت از مردم مظلوم فلسطین، گفت: امروز نمیتوانیم از موضوع فلسطین بگذریم و فلسطین مسئله امروز ما است. آن چه مورد تاکید ماست قطع سریع حملات به مردم غزه و پایان یافتن نسل کشی و کودککشی در سرزمین فلسطین بوده و محاصره مردم غزه باید سریعا شکسته شود.
وی افزود: اراده ایران و تاجیکستان مبنی بر توسعه همه جانبه روابط در همه حوزهها است.
گفتنی است، دیدار با رئیس جمهور تاجیکستان و امضای اسناد مهم همکاریهای دوجانبه از سوی مقامات دو کشور و شرکت در نشست مشترک فعالان اقتصادی و بازرگانان تاجیکستان و ایران از جمله برنامههای رئیس جمهور در این سفر یک روزه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت