به گزارش جام جم آنلاین ،سیروس بیکبکان ۱۶ آبانماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مجموع سطح زیر کشت اراضی زراعی و باغی استان ۲۵۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: از این میزان حدود ۱۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی، حدود ۴۶ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات باغی و مابقی عرصههای آیش است، از طرفی تولیدات بخش زراعی یک میلیون و ۵۰ هزار تن و باغی حدود ۲۳۰ هزار تن است.
وی با اشاره به سطح زیر کشت گندم آبی و دیم، افزود: سال گذشته ۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و سطح زیر کشت گندم دیم ۳۷ هزار هکتار است، امسال خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته به منظور افزایش عملکرد طرح جهش تولید در ۳۲ هزار هکتار از دیمزارهای استان با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام اجرایی شد ، البته از محل اعتبارات ستاد اجرایی فرمان امام ۶۹ دستگاه مکانیزاسیون کشاورزی خریداری شد که ۵۰ دستگاه کارنده بودند، همچنین در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ دستگاه انواع کارنده داریم.
بیکبکان بیان کرد: سال گذشته حدود ۱۰۰۰ تن بذر اصلاح شده گندم و در سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰۰ تن بذر گندم میان کشاورزان استان و حدود ۲۰۰ تن بذر از دیگر استانها توزیع شد.
وی بیان کرد: از ۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم آبی استان، ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار به کشت قراردادی اختصاص داده شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری توضیح داد: امسال سطح زیر کشت چغندرقند در استان ۱۶۰۰ هکتار بود که پیشبینی میشود حدود ۸۰ هزار تن از این محصول تولید شود، البته تاکنون ۵۰ هزار تن چغندرقند تحویل کارخانه قند استان شده است.
وی در خصوص بذر اصلاح شده سیبزمینی، تصریح کرد: از ۷۰۰ تن بذر وارداتی در کشور، سهمیه استان ۸۰ تن بود که به چهار نفر این بذرها داده شد، یکی از مزایای بذرها این است که به دلیل اصلاحشدگی به ندرت شاهد بیماری در محصول سیبزمینی هستیم.
به گفته وی، سطح زیر کشت سیبزمینی بذری ۵۷۰۰ هکتار بوده که پیشبینی تولید این محصول ۲۵۰ هزار تن است که یک سوم از سیبزمینی به عنوان سیبزمینی بذری تولید میشود.
بیکبکان با بیان اینکه سطح زیر کشت اراضی آبی در استان ۶۹ هزار هکتار است، اضافه کرد: ۵۸ درصد از اراضی استان به سیستم نوین آبیاری تحت فشار مجهزند که این رقم در کشور ۳۰ درصد بوده که در چهارمحال و بختیاری دو برابر میانگین کشوری است.
وی در خصوص مکانیزاسیون بخش کشاورزی، گفت: سال گذشته از محل خط اعتباری حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافت که این استان توانست از اعتبارات دیگر استانها استفاده کند و حدود ۴۳ میلیارد تومان جذب شد، همچنین ضریب مکانیزاسیون در استان از ۲.۰۹ به ۲.۳۴ درصد رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این راستا امسال از ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار حدود ۳۰ میلیارد تومان به بانکها ابلاغ شده و تاکنون پنج میلیارد تومان از تسهیلات این بخش به استان جذب شده است.
وی وجود ۱۰ هزار تراکتور، ۸۰ دستگاه کمباین برداشت غلات، ۱۱۵ دستگاه کمباین برای برداشت برنج، ۴۰۰۰ دستگاه تیلر، حدود ۱۳۸۰ دستگاه انواع کارنده غلات، ۷۲۰ دستگاه برداشت سیبزمینی و ۱۲۰ دستگاه چاپر برداشت ذرت را از جمله دستگاههای موجود بخش کشاورزی استان برشمرد و تصریح کرد: ۹۹ درصد از ادوات و ماشینآلات بخش کشاورزی در استان شمارهگذاری شدهاند.
بیکبکان در ادامه به بخش باغی استان اشاره کرد و گفت: ۱۴ درصد از سطح زیر کشت مربوط به محصولات باغی استان بوده، این در حالیست که ۲۹ درصد از ارزش افزوده مربوط به این بخش است.
وی بیان کرد: سال گذشته در راستای اقدامات اصلاحی، حدود ۲۵ هزار پیوندک گردو روی بیش از ۶۰۰۰ اصله نهال سرشاخهکاری انجام شد که هدف تبدیل باغات به باغات اقتصادی است، همچنین برای درختان موی داربستی به منظور اقتصادی کردن در استان این کار نیز انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص توسعه گلخانه در استان، افزود: تا پایان سال گذشته تنها ۳۰ هکتار گلخانه در استان وجود داشت که در حال حاضر به ۸۰ هکتار رسیده و ۴۰ هکتار دیگر در دست اجراست که تا پایان امسال یا سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید، البته پروانه تاسیس ۲۵۰ هکتار گلخانه خصوصی در استان صادر شده است.
بیکبکان به کمبود تسهیلات برای احداث گلخانه اشاره کرد و گفت: میزان اعتبار برای احداث گلخانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال جاری حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به استان اختصاص داده شده است، از طرفی لازم است در بحث احداث سرمایهگذاران بخش خصوصی وارد شوند زیرا اشتغال خوبی را به همراه دارد، یعنی به ازای هر هکتار گلخانه اشتغال مستقیم ۱۰ نفر فراهم میشود.
وی ادامه داد: ۳۱ پروانه احداث مجتمع گلخانهای خصوصی در استان توسط شرکت شهرکهای صنعتی صادر شده است، از طرفی میزان تولید محصولات گلخانهای استان بیش از ۸۰۰۰ تن شامل سبزی و صیفی و گل شاخه بریده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به حوزه گیاهان دارویی در استان اشاره و تصریح کرد: سطح زیر کشت زعفران ۲۹۰ هکتار با عملکرد بیش از یک تن در هکتار و ۵۶۰ هکتار سطح زیر کشت موسیر است که ۴۵ تن بذر پیاز موسیر و ۱۳۵۰ کیلوگرم بذر موسیر میان بهرهبرداران توزیع شد، البته عملکرد موسیر در شرایط آبی به ۱۰ تن در هکتار میرسد.
به گفته وی، امسال بیش از ۱۳۰ هزار ریشه کلوس میان کشاورزان توزیع شد.
بیکبکان با اشاره به توسعه اراضی شیبدار در استان در سطح ۴۰۰ هکتاری با اعتبار هفت میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، خاطرنشان کرد: گودبرداری و اجرای سامانه آبیاری در اراضی شیبدار استان انجام شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت