مرجعیت خبری در فرصت تحول
مروری بر عمر ۲ساله تحول در معاونت سیاسی صدا و سیما

مرجعیت خبری در فرصت تحول

گفت‌وگوی «جام‌جم» با دست‌اندرکاران برنامه گفت‌وگو محور تلویزیون

«صف اول» مطالبه‌گری

رسانه‌ملی علاوه بر وظایف و کارکردهای اصلی اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی، آموزش و سرگرمی، دو راهبرد مهم و اساسی مطالبه‌گری و عدالت‌محوری را در مسیرتحولی خود درپیش‌گرفته است.
کد خبر: ۱۴۲۸۰۳۷
«صف اول» مطالبه‌گری
 
ازاین‌روعلاوه بر دریافت، بازتاب و پیگیری درخواست‌ها و مطالبات جامعه تا تحقق آنها، وظیفه خطیر دیگری دارد و آن انعکاس عملکرد، دستاوردها، پیشرفت‌ها و موفقیت‌های کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و... است. باآغاز فصل جدید وتحولی صداوسیما، برنامه‌ای با رویکرد جدید و متفاوت تحت عنوان «صف اول» این وظیفه را بر دوش گرفت و حال با گذشت حدود دو سال از تولید و پخش این برنامه، می‌توان از «صف اول» به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین برنامه‌های گفت‌وگومحور رسانه‌ملی نام برد. باتوجه به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال جاری و درراستای اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی از ظرفیت‌ها، مشکلات، مطالبات و ابعاد مختلف حوزه‌های انتخاباتی استان‌های کشور، معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما باهمکاری معاونت سیاسی این سازمان درطرحی جدید، اقدام به تولید ویژه برنامه‌هایی با حضور روسای مجامع نمایندگان استان‌ها در قالب برنامه صف اول کرده که گزارشی از این ویژه برنامه‌های انتخاباتی را در گفت‌وگو با سردبیر، مجری و... آن در زیر می‌خوانید.
     
تبیین عملکرد مجامع نمایندگان استان‌ها
ابتدا سراغ  مسیح محمودی‌چراتی از برنامه‌سازان باسابقه صداوسیما که سردبیری برنامه صف اول را به‌عهده دارد، رفتیم و از سابقه طرح، ایده شکل‌گیری، چالش‌ها و میزان رضایت‌مندی مخاطبان از این برنامه پرسیدیم.
سردبیر برنامه صف اول گفت: بعد از آغاز به کار مدیران جدید در سازمان و مطرح شدن بحث تحول، در کنار تحول در ساختار، تحول در تولید محتوا نیز مدنظر مدیران قرار گرفت. از این‌رو تصمیم گرفته شد برنامه‌ای باعنوان صف اول شکل بگیرد و نگاه ما از تولید چنین برنامه‌ای، این بود که مسئولان ترازاول نظام در این برنامه حضور پیدا کنند و به تبیین ابعاد مختلف کارکرد و فعالیت‌های خود بپردازند که به‌نوعی فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره جهاد تبیین در زمینه عملکردی، محقق شود.
محمودی ادامه داد: با همین نگاه و رویکرد، اعضای هیأت‌رئیسه و روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه هستند و تاکنون هم از اکثر روسای کمیسیون‌ها حتی در دو نوبت و بیشتر دعوت شده و آمده‌اند و به تبیین عملکرد خود و بحث‌های مرتبط با قانون‌گذاری، نظارت‌ها و پیگیری‌ها پرداخته‌اند. علاوه بر این و با توجه به در پیش‌بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و دستورالعمل جدید ستاد انتخابات صداوسیما، مقرر شد روسای مجامع نمایندگان استان‌های کشور که به‌هرحال قطب‌های مهم و تاثیرگذاری در استان‌های خود به‌شمار می‌روند، نیز در برنامه «صف اول» حضور پیدا کنند و به تبیین عملکرد و مصوبات استانی خود بپردازند.
وی درباره انتخاب موضوع و طراحی سوالاتی که در این برنامه توسط مجریان از روسای مجامع نمایندگان استان‌های کشور پرسیده می‌شود، گفت: سیاست‌گذاری موضوعات برنامه براساس نوع فعالیت و مسئولیت مهمان برنامه، در شورایی با حضور معاون سیاسی، مدیر شبکه خبر، سردبیران و دبیران میزهای مختلف واحد مرکزی خبر به بحث و بررسی گذاشته و درنهایت تصمیم‌گیری می‌شود. در خصوص طراحی سوالات نیز علاوه بر دریافت سوالات عمومی و کلی از میزهای تخصصی خبر در حوزه مرتبط، عمده سوالات از شخص نمایندگان استان‌ها و همچنین مدیران‌کل در مراکز صداوسیما در استان‌های مربوط احصا و پالایش می‌شود.محمودی با اشاره به‌این‌که استودیو صف اول، استودیویی خبری است، گفت: زمان‌بندی باید دقیق رعایت شود و از طرفی باید حق و عدالت‌رسانه‌ای را هم رعایت کنیم. برای هر یک از روسای مجامع ۳۳گانه استان‌ها، حدود ۶۰دقیقه وقت ضبط برنامه اختصاص دادیم و تاکنون نیز میزبان ۱۵رئیس مجمع بودیم که برنامه آنها ضبط و تدوین شده که بعد از تایید اداره کل مجلس صداوسیما در اختیار شبکه‌های استانی برای پخش قرار می‌گیرد. ویژه برنامه‌های صف اول با اجراهای حسن عابدینی، مهدی خسروی و یاسر قدسی ضبط و پخش می‌شود.
     
ایده‌های متفاوت
یاسر قدسی که فعالیت رسانه‌ای خود را با خبرنگاری و سردبیری خبر از سال۷۹ در صداوسیما آغاز کرده و در طول این مسیر، مستندسازی، نویسندگی و اجرای برنامه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی را در کارنامه کاری خود می‌بیند و در حال حاضر نیز مسئولیت قائم مقامی خبرگزاری صداوسیما را به‌عهده دارد، یکی از سه مجری برنامه صف اول است که با وی به گفت‌وگو نشستیم. در ابتدا قدسی اشاره‌ای به طراحی سوال‌های این برنامه که توسط مجریان از مهمانان پرسیده می‌شود، داشت و عنوان کرد: سوال‌هایی که برای روسای مجامع نمایندگان استان‌ها مطرح می‌شود، عمدتا پیرامون عملکرد نمایندگان آن استان در طول دوره یازدهم مجلس است. با توجه به این‌که مسائل و موضوعات استان‌های مختلف کشور با یکدیگر تفاوت دارد، باید موضوعات آن استان شناسایی و در مرحله بعد به بحث مطالبه‌گری ورود کنیم و ببینیم که نمایندگان چه اقداماتی برای رفع آنها کرده‌اند.
وی درباره هدف تولید سلسله برنامه‌های صف اول با محوریت دعوت از روسای مجامع نمایندگان استان‌های کشور، گفت: ما به دنبال آن هستیم که نشان دهیم به‌‌رغم برخی انتقاداتی که از نمایندگان مجلس می‌شود، ولی همین نمایندگان گام‌های مثبتی را برای مردم برداشته‌اند و برخی از مشکلات و سختی‌هایی که در زمینه‌های مختلف بوده، حل یا سهل و آسان کرده‌اند و این نمایندگان توانسته‌اند گره‌هایی از مشکلات مردم باز کنند. هرچند بالاخره ضعف‌هایی هم وجود داشته است.
قائم‌مقام خبرگزاری صداوسیما درباره اقدامات حوزه سیاسی و خبر رسانه‌ملی برای انتخابات مجلس، توضیح داد: در طول چند ماهی که به موضوع انتخابات ورود کرده‌ایم، طراحی‌های متفاوتی داشته‌ایم. هر روز جلسات مستمر انتخاباتی داریم که بتوانیم بهترین اقدامات را برای انتخابات انجام دهیم. در این مسیر، برنامه‌های صف اول و گفت‌وگوی ویژه خبری به‌عنوان برنامه‌های اصلی درگیر این موضوع می‌شوند. همچنین سلسله گزارش‌هایی با محوریت مصوبات کارآمد مجلس یازدهم در خبرگزاری صداوسیما در دست تولید است.
     
گفت‌وگوی مستقیم با مردم
محمدرضا رضایی‌کوچی، نماینده‌ مردم جهرم استان فارس که سابقه‌ چهار دوره نمایندگی در مجلس را دارد و در مجالس دهم و یازدهم، هشت سال ریاست کمیسیون عمران را به‌عهده داشته و دارد، مهمان برنامه صف اول بود که از وی درباره این برنامه پرسیدیم.
رضایی‌کوچی در پاسخ به این سؤال که ارزیابی و نظر شما درباره برنامه صف اول چیست، گفت: صف اول برنامه خوبی است. فرصتی است که مسئولان در این برنامه حضور پیدا کنند و خدماتی را که در کشور در حال انجام است به اطلاع مردم برسانند. درست است که ما در برخی موارد مشکلات و محدودیت‌های مالی داریم، ولی بنده به عنوان کسی که چهار دوره در مجلس هستم و مسئولیت کمیسیون زیربنایی را به‌عهده دارم و سفرهای استانی زیادی برای نظارت و پیگیری موضوعات این حوزه انجام می‌دهم، می‌بینم که سراسر کشور و در حوزه‌های مختلف کار انجام می‌شود. در حوزه شبکه ریلی، توسعه فرودگاه‌ها، راه‌ها، راه‌آهن، آب و فاضلاب و... به‌خصوص در مناطق محروم و مرزی، این فعالیت‌ها در دست انجام است. از طرفی، دشمن تلاش می‌کند چهره‌ای ناکارآمد و غیرواقعی از نظام و مسئولان برای خدمت به مردم نشان بدهد، حق و انصاف است که فرصتی در رسانه‌ملی و برنامه‌هایی مانند همین صف اول فراهم شود که مسئولان و نمایندگان بیایند و مستقیم با مردم حرف بزنند و خدماتی را که در کشور انجام می‌گیرد، مطرح کنند. 
وی ادامه داد: سوالاتی در ذهن مردم شکل می‌گیرد و نیاز است اطلاعاتی به مردم داده شود که این ظرفیت وجود دارد در برنامه-هایی این‌چنینی بازگو شود. برنامه صف اول خوشبختانه این فرصت را برای مسئولان فراهم کرده که در وقت و زمان مناسب صحبت‌های‌شان را مطرح کنند و این باعث اعتمادسازی در مدیریت کلان کشور خواهد شد. مردم از صفحه تلویزیون مسئول خودشان را می‌بینند، صحبت‌ها و برنامه‌هایش را می‌شنوند و حتما عملکرد آن مسئول را تجزیه، تحلیل و راستی‌آزمایی می‌کنند. جا دارد از صداوسیما به‌خاطر این ابتکارعمل و فرصتی که برای مسئولان فراهم می‌کند تا عملکرد خود را با مردم درمیان بگذارند، تشکر و قدردانی کنم.

مطالبه‌گری صداوسیما در دوران تحولی
رضایی‌کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تولید برنامه‌هایی ازاین دست توسط شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، گفت: اگر این فرصت فراهم شود و مسئولانی از جایگاه-های مختلف ازجمله مجلس به‌عنوان دستگاه ناظر، قوه مجریه به عنوان مجری و نیز قوه قضاییه بیایند و درفضایی مشترک به‌صورت مناظره به بحث و گفت‌وگو بپردازند، می‌تواند اثرگذاری زیادی بر مخاطب و مردم داشته باشد. کما این‌که هم مجلس جایگاه واقعی خود را نشان می‌دهد و هم دولت فرصتی برای دفاع از عملکرد خود دارد و قطعا این مناظره‌ها می‌تواند در کنار برنامه صف اول، مؤثر و باعث افزایش امیدواری در جامعه باشد.نماینده مردم جهرم اشاره‌ای هم به مطالبه‌گری صداوسیما در دوره جدید و تحولی این سازمان داشت و عنوان کرد: انصافا صداوسیما در دوران جدید، بدون نگاه جناحی و سوگیری سیاسی و به‌عنوان رسانه‌ای ملی، توانسته واقعیت‌ها را بیان و به نمایش بگذارد و در انعکاس صحبت‌ها و مطالبات مردم و پیگیری برای پاسخگویی مسئولان موفق بوده و نقش مطالبه‌گری یک رسانه‌ملی را به خوبی ایفا کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها