بكارگيری تمام منابع مالی ممكن جهت مقابله با سيل‌های احتمالی

یزد- معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه‌ای يزد از اجرای عمليات لايروبی رودخانه‌ها و بند های تغذيه مصنوعی استان با اعتباری معادل 62 ميليارد ريال به منظور هدايت صحيح سيلاب در بستر رودخانه خبر داد.
کد خبر: ۱۴۲۷۵۰۴

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، جواد منصوری ضمن اشاره به بارش‌های بی‌سابقه و موسمی سال گذشته كه منجر به وقوع سيل در برخی مناطق استان يزد شد، گفت: در اين بارش‌ها اغلب رودخانه‌های استان شاهد جريان سيلاب بودند و باعث بروز خساراتی نيز شدند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای یزد با بيان اين که شركت آب منطقه‎ ای يزد در جريان وقوع سيل اقدامات متعددی مانند بررسی و بازديد مستمر از مسيرهای عبور سيلاب و رفع انسداد از رودخانه‌ها و مسيل‌ها و پل‌ها در مناطق مختلف و رفع نقاط مسدود بحرانی و خطرساز را دنبال كرد، يكی از اقدامات صورت گرفته پس از فروكش كردن سيلاب را علاوه بر مطالعه بازنگری، مرمت و بهسازی سيل‌بندهای استان، لا‌يروبی رودخانه‌‎ها ذكر كرد.

منصوری در اين رابطه به اجرای عمليات لايروبی رودخانه‌های استان به منظور هدايت صحيح سيلاب از بالادست به سمت دشت‌ها اشاره و بيان كرد: البته لايروبی رودخانه‎‌ها در شهرستانهای مختلف نيز به صورت خاص در قالب قراردادهای منعقده از محل اعتبارات جاری دنبال شد كه از آن جمله می‌توان به لايروبی رودخانه‌های شهرستانهای استان با مجموع اعتباری بالغ بر ۳۶ ميليارد ريال اشاره كرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد همچنين از اختصاص اعتباری افزون بر ۱۸ ميليارد ريال جهت عمليات آزاد سازی و لايروبی رودخانه‌های استان خبر داد و گفت: علاوه بر اين با صرف اعتباری معادل ۱۷ ميليارد ريال از محل اعتبارات ماده ۱۷ مديريت بحران در سال ۱۴۰۱ نيز لايروبی رودخانه‌های ابراهيم‌آباد، تنگ چنار و روستاهای ميانكوه در شهرستان مهريز و رودخانه‌های علی‌آباد، ده بالا و سنگ دراز در شهرستان تفت انجام شد.

این مقام مسئول با اشاره به بند «ز» تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ كل كشور، گفت: بر همين اساس نيز قراردادهايی منعقد شد كه طی آن در رودخانه‌های گاشار ابركوه، شهر تفت، دشتك،  فيض‌آباد شهرستان تفت و كوه كاسه درحال انجام لايروبی در قبال درآمد حاصل از برداشت مصالح از همان رودخانه‌ها هستيم كه قراردادهای مشابهی نيز در مورد رودخانه‌های توتك و كرخنگان نهايی شده است.

وي خاطرنشان كرد: البته براي ۳۳ رودخانه ديگر در استان نيز اين مدل مالي تعريف شده كه اميدواريم در قانون بودجه ۱۴۰۲ قراردادهاي آنها منعقد و از محل درامد مصالح اين رودخانه‎‌ها شاهد لايروبی مناسب آنها باشيم.

منصوری هدف اصلي و كلان شركت آب منطقه‎ اي را از اين اقدامات، تثبيت رودخانه‌ها و آزادسازي مناسب آنها جهت عبور امن سيلابها و جلوگيري از بروز خسارت به مردم خواند و گفت: در همين راستا اقداماتي جهت حفظ حريم رودخانه‌ها با نشان گذاري و جانمايي آن در سامانه كاداستر صورت گرفته و در همين راستا نيز خوشبختانه در سالهاي اخير شاهد استعلام دستگاه‌هاي متولي از آب منطقه‌اي براي اجراي طرح‌هايشان در مجاورت  حريم و بستر رودخانه‌ها در استان هستيم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای یزد  در پايان با بيان اين كه دقيقاً نمي‌توان ميزان بارش‌ها و شدت سيلابهاي احتمالي در آينده را پيش بيني كرد، گفت: با اين وجود، خوشبختانه شركت آب منطقه‌اي يزد از تمام منابع در دسترس براي انجام اقدامات پيشگيرانه براي مقابله با سيل هاي احتمالي كمال بهره را برده و اميدواريم با تدابير صورت گرفته، شاهد كمترين خسارات در زمان وقوع اين قبيل حوادث در استان باشيم.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها