این رژیم با حمله به خبرنگاران و فعالان رسانه، بهشهادترساندن آنها و همچنین آسیبزدن به امکاناتشان تلاش دارد کار جبهه رسانه را مختل کند و خود تکصدای این میدان باشد. در اقدامات اخیر جنگندههای رژیمصهیونیستی دفتر شبکه خبری العالم معاونت برونمرزی رسانهملی در منطقه الرمال غزه را با هدف جلوگیری از پوشش اخبار تحولات تجاوز صهیونیستها به غزه مورد حمله قرار دادند. به گزارشی که از اسرا بحیصی، خبرنگار این شبکه در اختیار روزنامه جامجم قرار گرفته است دفتر رسانهای شبکه العالم در غزه، بامداد روز دوشنبه مورد هجوم وحشیانه جنگندههای اسرائیلی قرار گرفت و متحمل خسارتهای سنگینی شد. این دفتر که در منطقه الرمال در قلب غزه واقع و منطقهای کاملا تجاری و اداری بود، مورد حملات شدید قرار گرفت. در این حمله به استودیوها و تمامی دفاتر آسیب جدی وارد شد. شبکه العالم اکنون مشغول ادامه پوشش خبری خود از میان خیابانهای غزه و بیمارستان الشفا است. دفتر شبکه العالم نیز سابقا در جنگ سال ۲۰۱۴ مورد هجوم قرار گرفته بود که ساختمان قبلی بهصورت کامل تخریب شد.
سعید غفاری، مدیر شبکه العالم در گفتوگو با جامجم درباره این حمله بیان میکند: دفتر شبکه العالم در غزه با قصد قبلی از سوی رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفت. بخش اعظم دفتر که میتوانست آن را فعال نگهدارد ازبینرفتهاست و حمله بهگونهای انجام شده که امکان ورود به آنجا وجود نداشته باشد. بهرغم این اتفاق همکاران(بهجز چند نفر با مجروحیت بدنی) دچار آسیب جدی نشدند. همچنین خانم اسرا بحیصی که خبرنگار ماست هنوز دارد کار اطلاعرسانی تصویری را انجام میدهد. کیفیت کار رسانهای این شبکه در شرایط دشوار به اندازهای است که برای سایر رسانههای مستقر در غزه مثل الجزیره باعث تعجب شده است. اگر شبکه العالم را ببینید بهصورت چهار قاب، همزمان اتفاقات را پوشش میدهد. این پوشش با این که بخش مهمی از تجهیزات ما مورد حمله قرار گرفته ادامه دارد.
وی میافزاید: هنوز ارتباطمان با خبرنگاران در آنجا برقرار است چون برای خبررسانی حتی در این شرایط تعریف داریم. در واقع دچار مشکل شدیم اما سریع توانستیم این مانع را رفع کنیم و به کارمان ادامه دهیم.
غفاری درباره سابقه این گونه حملات به شبکههای برون مرزی ایران به ویژه شبکه العالم بیان میکند: سال ۲۰۱۴ هم این اتفاق افتاده بود. در این عملیات رژیم صهیونیستی به صورت هدفمند وارد عمل شد چون العالم را میشناخت و میخواست رسانه ایرانی مقاومت را خاموش کند.
غفاری ادامه میدهد: شبکه العالم از ابتدای درگیری به صورت هوشمندانه واقعه را روایت کرد و از حضور مردم و پشتیبانی آن نسبت به مقاومت میگفت و حمایت مقاومت از مردم را بیان میکرد. واقعبینانه آنچه اتفاق افتاده است را به صورت میدانی روایت میکردیم. به نظر میرسد حضور خبرنگاران این شبکه در راما...، الخلیل، قدس و غزه به رغم امکانات کم و محدودیتهایی که نسبت به رسانههای رقیب دارد، فضای رسانهای موثری را ایجاد کرده است.
مدیر شبکه العالم توضیح میدهد: دیگر شبکهها غالبا به صورت کلاسیک اخبار را پوشش میدهند. مثلا خبرنگارانشان کلاه بر سر میگذارند و پشت یک قاب در جایی امن میایستند و گزارش میدهند. این در حالی است که شکل و شمایل گزارشهای ما به شیوه دیگری است.
شاهدی برای توصیفات مدیر شبکه العالم ویدئویی گزارش از اسرا بحیصی است که در همان زمان در مکانی پشت سرش موشک اصابت میکند و تصویر قطع میشود یا یکی دیگر از خبرنگاران این شبکه در یبمارستان در حال تهیه گزارش بود که متوجه میشود برادرش به درجه شهات نائل شده است. غفاری در این خصوص بیان میکند: حضور خبرنگاران کاملا میدانی است. ما کاملا کنار مقاومت فلسطین هستیم. در این سالها شبکههای برون مرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از جنبههای دیگر هم مورد حمله دشمن قرار گرفتند. قطع شدن پخش ماهوارهای برخی از این شبکهها یکی از همین موارد است که میتوان به آن اشاره کرد. غفاری تاثیرگذاری شبکه العالم در سپهر رسانهای جهان و هجمههای دشمن علیه آن را چنین شرح میدهد: شبکه العالم چند مزیت رقابتی ویژه در منظومه رسانههای مقاومت دارد. اولیاش این است که تنها رسانه مقاومتی ایران به زبان عربی است. دوم اینکه تجمیع نگاه ایرانی و غیرایرانی است و توانسته روایت ترکیبی خوبی ارائه دهد. نکته سوم کیفیت و نوع روایتش است. روایت شبکه العالم از محور مقاومت جهان اسلام تازه است. طبیعتا کشورهایی هستند که در این زمینه با ما مخالفت دارند و عناد خود را به شیوههای گوناگون نشان میدهند. ویژگیهای منحصر به فرد بیان شده متعلق به شبکه العالم است و این شبکه تا الان توانسته آنها را به رغم همه محدودیتها حفظ کند.
مدیر شبکه العالم در پاسخ به این سئوال که رسانههای برونمرزی بهویژه شبکه العالم چه نقش و جایگاهی در جهان اسلام دارد؟ بیان میکند: باتوجه به اینکه رسانهها امروز نقشی مهم در روایتسازی، تولید روایت، مدیریت تصویر و انعکاس واقعیات پیدا کردند و اینکه ظرفیتهای رسانهها ترکیبی از رسمی و غیررسمی شده است، کشوری مثل ایران که به نوعی محور مقاومت محسوب میشود، داعیهدار گفتمان انقلاب اسلامی و تولیدکننده نظریه برای گفتمان مقاومت است، باید از رسانههای قوی و موثری به زبان مقصد برخوردار باشد.
وی میافزاید: درمجموع برای معاونت برونمرزی اعم از شبکههای العالم، پرستیوی، سحر و هیسپان تیوی، ظرفیت منحصر بهفردی را میبینیم، بهویژه در یکی دو سال اخیر که باتوجه به تحلیل درستی که از شرایط امروز در دنیا وجود دارد، داریم بازنگری و بازآفرینی راجع به مخاطبان اصلی خودمان، آگاهیبخشی به افکار عمومی و همینطور جلب و جذب اندیشهها و افکاری میکنیم که همراه با ماست. به نوعی رسانه صداهای خاموش هستیم که رسانههای سلطه یعنی رسانههای جهانی که از قدرت و ظرفیت بیشتری برخوردار هستند، نمیگذارند صدای این بخش از جامعه جهانی به جایی برسد. آنها توانستند با این ظرفیتشان در بخش فناوری و محتوایی، فضای یکصدایی و دوصدایی را ایجاد کرده، نگذارند صدای افکار عمومی واقعی و خاموش به گوش دنیا برسد اما از طریق رسانههای برونمرزی یا رسانههایی که بهواسطه حرکت و عملیات رسانههای معاونت برونمرزی هستند، صدای خاموش مظلومان به گوش دنیا میرسد. بنابراین رسانههای برونمرزی نقش مهمی در یکی دو سال اخیر ایفا کردند؛ چون به زبانهای مختلف پخش میشوند. شبکه العالم هم به زبان عربی در این میدان حضور دارد و به وظیفه رسانهای خودش عمل میکند.
درپی حمله سهشنبه ۱۰اکتبر جنگندههای رژیمصهیونیستی به دفتر شبکه «العالم» در غزه که موجب خسارات شدید و خارجشدن این دفتر از چرخه تولید شد، این شبکه بیانیهای صادر کرد. متن بیانیه شبکه العالم به این شرح است: «بسم ا... الرحمن الرحیم / خوی درنده رژیم غاصب صهیونیستی که دههها جنایت، اشغالگری و نسلکشی ساکنان واقعی ارض فلسطین را در طومار خیانتهایش به تاریخ بشریت دارد، این بار شبکه العالم را هدف گرفت که از ابتدای حیات خودش طلایهدار رزم رسانهای با این غده سرطانی بود؛ رسانهای که با آغاز جهاد فراگیر و پدیدارشدن نخستین نشانههای پیروزی غرورآفرین شیران فلسطین علیه جانیان اسرائیلی، تمام توان خودش را برای انعکاس گسترده این مجاهدت تاریخی به میدان آورد. یقین داریم اگر دفتر شبکه العالم در غزه مورد هدف قرار گرفت، برای این بود که ما به جهانیان نشان دادیم خشم و خروش ملتی ریشهدار، با فرهنگ، سربلند و با ایمان چون ملت فلسطین، اگر سیل شود، خانمان صهیونیستها را از جا میکند. برای این بود که ما برخلاف رسانههای استکباری، قتل متوحشانه چندهزار کودک معصوم فلسطینی، بهویژه کودکان غزه را نپوشاندیم و از حقوق زنان مظلوم فلسطینی که قربانیان چنددهه کشتار و ویرانی در خانههای خودشاناند، دفاع کردیم. برای این بود که ما تصویر عزت و اقتدار جوانان نسل جدید فلسطینی را بازتاب دادیم که سرنوشت فلسطین در دستان آنان است و با برافراشتن پرچم فلسطین بر فراز مسجد الاقصی، آرزوی دیرینه امت بزرگ اسلام و آزادگان جهان را برآورده خواهندکرد. از همینجا و از سوی همه خبرنگاران و دستاندرکاران شبکه العالم در جای جای سرزمینهای اشغالی، غزه مظلوم و تحتستم و هر گوشه از دنیا اعلام میکنیم نه این حمله و نه هیچ اقدام بازدارنده دیگری ما را نهتنها متوقف نمیکند، که به ادامه حرکتمان امیدوار و مصمم میسازد؛ زیرا میدانیم هراس صهیونیستها از مخابره واقعیتهای غزه و پهنه بزرگ نبرد مجاهدان مقاومت از سوی رسانهای چون العالم ریشه در تعهد، قوت و عمق فعالیت رسانهایمان دارد. ما عهد بستهایم همچنان در کنار خواهران و برادران شجاع و آرمانخواهمان در فلسطین عزیز بایستیم تا با تاباندن نور نگاههای پر امید دغدغهمندان آرمان فلسطین به فردای درخشان، آزاد و بیرنج از اشغالگری و حمله صهیونیستها، وجدان جهانیان را نهیب بزنیم و پرده از نقشههای شوم استکبار جهانی و اذنابش برداریم. زنده و پرجوش و پیروز و کوبنده باد #طوفان_الاقصی»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت