اربعین پیمایی رسانه ملی در تراز جهاد تبیین

نقش رسانه ملی در تمدن سازی اربعین | شکست نئولیبرالیسم غربی

رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی مطرح کرد

برنامه محتوایی رسانه‌ملی برای اربعین

رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: امسال برای پیاده‌روی اربعین، رسانه‌ملی بیش از صد برنامه محتوایی تدارک دیده است که از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، ملی، استانی و برون‌مرزی پخش خواهد شد.
کد خبر: ۱۴۲۱۵۴۳
حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌مقدم با بیان این‌که پیاده‌روی اربعین، رویداد رسانه‌ای و بزرگ در سطح بین‌المللی است و بر همین اساس رسانه‌ملی با برنامه‌ریزی ازپیش‌تعیین‌شده با برنامه‌هایی مشخص از ابتدای ماه صفر پوشش رسانه‌ای اربعین را به‌صورت میدانی آغاز کرده‌ گفت: برنامه‌های محتوایی به‌دلیل اهمیت دربرگیری و اثرگذاری بر مخاطب، در نتیجه جلسات مستمر در طول سال در معاونت‌های مختلف رسانه‌ملی طراحی و عملیاتی شده‌است.
وی افزود: به‌طور مشخص در معاونت سیمای رسانه‌ملی برنامه‌های محتوایی شاخصی مانند: کوی محبت، در مسیر حسین(ع)، طریق، لشکر حسینی، در آستان خورشید، موکب کلمات، تکیه، نشان ارادت، ضیافت دوست و فصل باران و در رادیو هم برنامه‌هایی مانند: به عشق حسین(ع)، از برکت حسین(ع)، حسینیه‌ ایران، به افق نور، مسیر عاشقی، عشق یعنی به تو رسیدن، با کاروان اربعین، کنار قدم‌های جابر، ملت امام‌حسین(ع)، تداوم عاشقی، موکب پهلوانان حسینی، عمود آخر، اربعین خورشید، بر مدار عشق، تکیه اربعین و دل‌ودلدار روی آنتن سراسری تلویزیون و رادیو می‌رود.

برنامه هایی با ۳۵ زبان

موسوی‌مقدم با بیان این‌که پخش برنامه‌های متنوع و پرمحتوا برای مخاطبان برون‌مرزی حائز اهمیت ویژه‌ای است، افزود: معاونت برون‌مرزی سازمان هم با ۳۵ زبان برنامه‌های متنوعی را پیش‌بینی کرده‌است.
رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به ظرفیت صداوسیمای مراکز استان‌ها گفت: در مراکز استان‌ها نیز برنامه‌های شاخصی تدارک دیده شده‌است که می‌توان به برنامه‌های حسینیه از مرکز مازندران، مسیر عاشقی مرکز کهگیلویه‌وبویراحمد، مرثیه‌آفتاب مرکز خراسان‌جنوبی، الی اصحاب‌الحسین(ع) مرکز اصفهان و حسین عاشق‌لری مرکز اردبیل اشاره کرد.
وی در ادامه با اشاره به مزیت‌ها و ویژگی‎های پوشش رسانه‌ای پیاده‌روی اربعین حسینی از طریق فضای مجازی گفت: معاونت فضای مجازی سازمان، پویش راوی اربعین را برای همه پیام‌رسان‌های داخلی طراحی کرده و هر زائر به‌عنوان یک راوی می‌تواند مشاهدات، تجربیات، شور و شعور حسینی را از طریق این پویش به اشتراک بگذارد. بنابراین زائران، خبرنگاران، عکاسان، فعالان رسانه‌ای و کنشگران فضای مجازی که در ایام اربعین حسینی زائر اباعبدا...‌الحسین(ع) هستند می‌توانند با شرکت در این پویش، راوی این رستاخیز بزرگ بین‌المللی باشند.
 موسوی‌مقدم با بیان این‌که زائران برای شرکت در این پویش می‌توانند عدد ۱۰۰ را به شماره ۳۰۰۰۱۵۱۵ ارسال کنند افزود: همچنین علاقه‌مندان به شرکت در این پویش می‌توانند روایت خود را از اربعین امسال به کانال‌های ارتباطی ما در پیام‌رسان‌های داخلی بله و ایتا به شماره ۰۹۹۹۲۲۱۴۰۱ یا به آیدی @ad raviearbaeen ارسال کنند.
وی با اشاره به این‌که محتواهای تولیدی رسانه‌ملی از طریق ۱۶۵ شبکه تلویزیونی، رادیویی، استانی، برون‌مرزی و شبکه‌های بین‌المللی سازمان در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد گفت: نگاه رسانه‌ملی به موضوع اربعین حسینی به‌عنوان یک ظرفیت بالقوه تمدن‌ساز است، هرچند به‌رغم اسلام‌هراسی، اسلام‌ستیزی، شبهه‌افکنی‌ها و تضادسازی‌های دشمنان اهل‌بیت و به برکت راه سرخ حضرت امام‌حسین(ع)، هر سال این حرکت عظیم و کنگره بی‌نظیر پررونق‌تر و پرفروغ‌تر می‌شود. رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: انعکاس تولیدات زنده و ضبطی رسانه‌ملی در ایام پیاده‌روی اربعین، نیاز به زیرساخت‌های وسیعی دارد که معاونت توسعه‌وفناوری رسانه، این وظیفه خطیر و مهم را با برنامه‌ریزی دقیق و انتقال تجهیزات فنی به عراق به انجام می‌رساند.
موسوی‌مقدم با اشاره به راهبردهای کلان رسانه‌ملی در حوزه پوشش پیاده‌روی اربعین حسینی افزود: نخستین و مهم‌ترین راهبرد رسانه‌ای سازمان به اطلاع‌رسانی جامع و کامل، میدانی و چندلایه اختصاص دارد که دراین‌باره معاونت‌های سیاسی، فضای مجازی، استان‌ها و برون‌مرزی بیشترین سهم اطلاع‌رسانی را دارند و از ابتدای ماه صفر خبرنگاران این معاونت‌ها در مرزهای شرقی و غربی مستقر شده‌اند و با نزدیک‌شدن به ایام اربعین به‌تدریج برای استقرار در نجف، طریق‌الحسین(ع) و کربلا وارد خاک عراق می‌شوند.
وی راهبرد کلان دوم رسانه‌ملی را حوزه آگاهی‌بخشی به زوار اعلام کرد و گفت: با توجه به اهمیت آموزش و تنظیم سفر زوار با وجود گرما، ازدحام در مسیرها و مرزها، شلوغی جاده‌های منتهی به مرزهای غربی، تغذیه، بهداشت، بیماری‌ها و ویروس‌ها و موضوع ماندگاری زوار در نجف و کربلا برای این راهبرد در شبکه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی سراسری، استانی، برون‌مرزی و مجازی زمان مناسبی اختصاص یافته‌است تا با استفاده از حضور کارشناسان و متخصصان هر حوزه و تولید و پخش نماآهنگ‌های آموزشی بتوان آسیب‌های احتمالی این سفر را برای زوار به حداقل
ممکن رساند.

توجه به حوزه مستند

رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان این‌که تبلیغ و تبیین درست و دقیق فلسفه و چرایی پیاده اربعین، سومین راهبرد رسانه‌ملی است، افزود: برای این بخش همان‌طور که اشاره شد بیش از صد برنامه محتوایی تدارک دیده شده‌است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت، ماندگاری و اثرگذاری مستندهای تلویزیون بر مخاطب گفت: رسانه‌ملی همواره در مناسبت‌های مختلف، مخصوصا در پیاده‌روی اربعین به حوزه مستندها توجه ویژه‌ای داشته و هر سال دراین‌باره چندین مستند فاخر را تولید و از آنتن‌های سراسری، استانی و برون‌مرزی پخش می‌کند. موسوی‌مقدم افزود: قالب‌های مستند مخصوصا در حوزه تحقیقی از قدرت بسیار بالای اقناعی برخوردار است و از آنجا که می‌شود در سال‌های متمادی برای آنتن از آن استفاده کرد به‌همین‌دلیل یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های سازمان در پیاده‌روی اربعین تولید مستند است.
وی اعزام هنرمندان به عراق را با هدف مشاهده میدانی، درک عمیق و پیشنهاد برنامه در حوزه اربعین پس از بازگشت از دیگر برنامه‌های رسانه‌ملی اعلام کرد و گفت: حتما تعداد زیادی از هنرمندان کشور به‌صورت شخصی، انفرادی یا با خانواده هر سال مشرف می‌شوند اما رسانه‌ملی تعدادی از هنرمندان شاخص در حوزه‌های مختلف را هر سال شناسایی و به کربلا اعزام می‌کند. موسوی‌مقدم با بیان این‌که هدف از این برنامه، همگام و همراه‌شدن هنرمندان با زائران است، افزود: نزدیک‌کردن هنرمندان، مستندسازان و فیلمسازان به مفاهیم معنوی و عمیق اربعین بسیار مهم است، چراکه خلق آثار توسط هنرمندان تاثیر بسزایی دارد.
وی با قدردانی از مسئولان کشور عراق در همکاری با رسانه‌ملی برای پوشش رسانه‌ای اربعین حسینی گفت: برای این حجم از پوشش رسانه‌ای، رسانه‌ملی به زیرساخت‌های رسانه‌ای در خاک عراق نیز نیاز دارد. از داخل مرزهای شرقی عراق گرفته تا مسیرهای سیزده‌گانه منتهی به کربلای معلی و همین‌طور بین‌الحرمین، این زیرساخت‌ها از قبل مهیا شده و هر سال استفاده می‌شود.
رئیس کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین حسینی افزود: انتقال سیگنال‌های تلویزیونی و رادیویی مخصوصا رادیو اربعین و رادیو زیارت، از چند سال قبل با طرف عراقی هماهنگی شده تا این دو رادیو در ایام پیاده‌روی تا کربلا قابل دریافت باشد و امسال نیز با مجوز طرف عراقی این دو رادیو در خاک عراق برای زوار ایرانی قابل دریافت است. وی به قرارگاه‌های رسانه‌ای ایام پیاده‌روی اربعین حسینی هم اشاره کرد و گفت: با برنامه‌ریزی رسانه‌ملی از ابتدای صفر، ۱۲ قرارگاه رسانه‌ای تهران، ریمدان، میرجاوه، شلمچه، چذابه، خسروی، مهران، تمرچین، باشماق، نجف، طریق‌الحسین و کربلا با شرح وظایف و اختیارات مشخص برای هماهنگی‌های پوشش رسانه‌ای مهیا شده‌است.

همکاری ستاد مرکزی اربعین و اتحادیه رادیوتلویزیون‌های اسلامی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی‌مقدم بیان کرد: رسانه‌ملی به سبب برنامه‌ریزی‌های چندماهه و حضور میدانی همکاران در معاونت‌های سیما، صدا، سیاسی، توسعه و فناوری رسانه، امور استان‌ها، فضای مجازی، برون‌مرزی، امور بین‌الملل، مرکز بسیج و اداره‌کل روابط عمومی از مرزهای شرقی و غربی تا جنوبی‌ترین نقطه عراق در بصره و شمالی‌ترین نقطه واقع در طوزخورماتو و مسیرهای استان واسط، دیوانیه و حله در شرق عراق و سامرا، بغداد، کاظمین و نجف تا کربلا را با ۸۰ ایستگاه تلویزیونی و با استفاده از ۵۰ دستگاه اس‌ان‌جی ( ارتباط ماهواره‌ای) و ۶۰ دوربین به‌صورت زنده پوشش خواهد داد. وی در پایان از برنامه‌ریزی و همکاری ستاد مرکزی اربعین حسینی و اتحادیه رادیوتلویزیون‌های اسلامی درخصوص پوشش بهتر رسانه‌ای اربعین حسینی قدردانی کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها