درابتدای این آیین یاسر احمدوند پخش رسمی شبکه کتاب در تلوبیون را امری خوب توصیف کرد و گفت: موضوع کتاب وابسته به یک نهاد، سازمان و مجموعه خاص نیست بلکه کالای مورد نیاز همه مردم ایران با سلیقهها، سنین و سطح سواد مختلف است. همه مردم ما کتابدوست و کتابخوان هستند و به صورت عمومی علاقه به کتاب در جامعه ما وجود دارد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینکه نشانه علاقه مردم به کتاب از استقبال قابل تقدیر و تحسین آنها از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قابل مشاهده است، ادامه داد: افتخار میکنیم در جامعهای زندگی میکنیم که بزرگترین اجتماع آن حول محور کتاب شکل میگیرد. میلیونها نفر از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید میکنند که این اتفاق در دنیا نظیر ندارد. به عبارتی بزرگترین اجتماع حول محور کتاب در دنیا در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قابل مشاهده است. وجود چنین سرمایه فرهنگی در جامعه افتخارآمیز است.
احمدوند تاکید کرد: این سطح از علاقهمندی و اشتیاق میطلبید که رسانهای مستقل و سراسری برای کتاب ایجاد کنیم تا علاقهمندان و مشتاقان بتوانند به صورت دائم اخبار و موضوعات مرتبط با کتاب را از طریق این شبکه پیگیری کنند. این نیاز در خصوص راهاندازی شبکه اینترنتی کتاب احساس میشد و در مدتی که این شبکه به صورت آزمایشی برنامه تولید و پخش کرد، توانست تولیدات باکیفیتی را به دست علاقهمندان برساند که برای مخاطبان حرفهای و عمومی حوزه کتاب و نشر در کشور نیز قابل استفاده باشد.
وی با بیان اینکه موضوع کتاب همواره مورد توجه و اهتمام برنامهسازان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است، گفت: باید از مسئولان صداوسیما بابت اهتمام و توجه به این موضوع تشکر و قدردانی کرد. مسیر پیشرفت مادی و معنوی برای جامعه کتابخوان هموارتر است و تاکید رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی نیز از این موضوع نشات میگیرد. ایشان تاکید دارند کتابخوانی مسیر رشد کشور را هموار میکند.
احمدوند افزود: رویدادهای مختلفی در حوزه کتاب همچون رونمایی، نقد و بررسی کتاب، انتشار کتاب، افتتاح کتابفروشی، برپایی نمایشگاههای کتاب و... به صورت روزانه در کشور برپا میشوند. امیدوارم شبکه کتاب با پوشش رویدادهای کتابمحور بتواند در مسیر افزایش کتابخوانی در کشور گام بردارد. تعداد عناوین کتابهای منتشرشده در طول سال قابل اعتنا و مورد توجه است اما پرداختن به همه آنها امکانپذیر نیست. حدود ۱۱۰هزار عنوان کتاب در طول سال در کشور منتشر میشود که میتوان برای تعدادی از آنها به صورت اختصاصی برنامه تولید کرد.
نویسندگان، مترجمان، تصویرگران، پژوهشگران، محققان و دیگر افرادی که در فرآیند تولید کتاب از ایده تا مصرف حضور دارند، میتوانند مخاطبان اصلی این شبکه باشند و برنامههایی با محوریت آنها در این شبکه تولید کرد. همچنین شبکه گسترده چاپ، توزیع و ترویج کتاب در کشور از مخاطبان اصلی این شبکه به شمار میروند.
یاسر احمدوند در پایان سخنان خود گفت: چندصد هزار نفر در کشور مستقیما از کتاب و مشاغل مرتبط با آن بهرهمند میشوند. این حجم از مخاطبان باعث میشود توقع داشتهباشیم شبکه کتاب بهتر و بیشتر دیده شود و از تولید برنامههای مختلف آن پشتیبانی صورت بگیرد.
در ادامه این آیین، غلامرضا نوری با بیان اینکه نقش اصلی اداره، تولید محتوا و اثربخشی شبکه کتاب برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: فضای مجازی تحولاتی را در دنیا ایجاد کرده و حوزه رسانه از فضای مجازی تاثیرپذیرفته است. یکی از آثار این تحول، خلق روشهای جدید از تاثیرگذاری بر فرهنگ است و نمونه آن را در رسانههای اجتماعی میبینیم. این رسانهها تحول عظیمی در اطلاعرسانی و به عبارتی یک انقلاب در این فضا ایجاده کردهاند.
معاون فضای مجازی رسانهملی ادامه داد: در گذشته روزنامهها از طریق دکههای روزنامهفروشی خریداری میشدند. اما امروزه تاثیر زیادی از مصرف تصویر صفحه اول روزنامهها در کانالها و گروهها در شبکههای اجتماعی میبینیم. ممکن است روزنامه کمتر خریداری شود اما همچنان زنده است. وی ادامه داد: تلاش میکنیم گونههای جدیدی را به شبکههای تلوبیونی اضافه کنیم؛ مهمترین ویژگی این شبکهها قاب معتبر، رسمی و عمیق به عنوان قاب تلویزیون است. محتوایی تولید و منتشر میکنیم که بتواند در زنجیره مصرفکنندگان اثرگذار باشد. نوری در پایان با بیان اینکه کاربران در توزیع و تولید رسانههای جدید بسیار موثرند، گفت: تلوبیون در تلاش برای تغییر زیستبوم در رسانههای کشور است و امیدوارم با خلاقیتهای مختلف برنامهسازان و مخاطبان، شاهد رویدادهای خوبی باشیم. امیدوارم با خلاقیت و به کارگیری ظرفیت بزرگ فعالان حوزه نشر و کتاب در کشور بتوانیم در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی توفیق پیدا کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم