دستاوردی که روز گذشته با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور رونمایی شد.با گسترش تهدیدات امنیتی در دنیای امروز، بهرهگیری از ابزارهای بازدارندگی ازجمله قدرت بازدارندگی نظامی همانند توسعه توانمندی موشکی و پهپادی، تبدیل به یک نیاز حیاتی و ضروری برای حفظ امنیت ملی و تأمین منافع کشورها شده است، چراکه توانمندی نظامی باعث تعادل قدرت و مانع تحقق تهدیدات خارجی و داخلی علیه امنیت کشور میشود و به قولی توانمندی در این عرصه، بهعنوان یک بال دیپلماسی برای کشورها عمل کرده و به دولتها این اطمینان را میدهد که در صورت لزوم، توانایی مقابله با تهدیدات را دارد. مثل سیلی و ضربهای که آمریکاییها در عینالاسد یا داعشیها در دیرالزور و تروریستها در مناطق مختلف خوردند.ژ هرچند شاید افرادی در مقاطع مختلف عمر خودشان برخلاف آنچه حقیقت است موضعی متناقض گرفته و سهلانگارانه به ترویج این ادبیات بپردازند که «دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست، نه موشکها».
بههرحال امروز قدرت بازدارندگی موشکی و پهپادی بهعنوان یک مفهوم استراتژیک، توانمندی دولتها را در تهدید به اجرای حملات بازدارنده و تخریبکننده علیه حامیان تهدیدات مختلف نشان میدهد؛ قدرتی فراتر از موضوع فیزیکی که باعث تعیین موقعیت و توازن قدرت در سطح منطقه و جهان میشود، چراکه این تجهیزات نقش بهسزایی در جریان مقابله با تهدیدات تروریستی و نقض امنیت مرزها دارد.
صبح روز گذشته جدیدترین پهپاد خانواده مهاجر با نام مهاجر ۱۰ با بیشینه مداومت پروازی ۲۴ ساعت در ارتقاع ۷۰۰۰متری و با شعاع عملیاتی ۲۰۰۰ کیلومتری با حضور رئیسجمهور رونمایی شد و همچنین الحاق و واگذاری انبوه موشکهای راهبردی «خرمشهر» و «حاج قاسم» به نیروهای مسلح و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز شد.بیشینه ظرفیت سوخت پهپاد «مهاجر ۱۰»، ۴۵۰ لیتر و بیشینه وزن محموله آن ۳۰۰ کیلوگرم است. حداکثر سرعت این پهپاد ۲۱۰ کیلومتر برساعت بوده و قابلیت حمل انواع مهمات و بمبهای قائم، الماس و دستواره را دارا بوده و مجهز به سامانههای جنگ الکترونیک و اشراف اطلاعاتی است. که همراه این پهپاد، بمب هواپرتاب هدایت شونده آرمان ۱ نیز رونمایی شد. این بمب که از سری بمبهای هدایت شونده گلاید کننده ساخت صنایع دفاع است، پیش از این نمونههای آن در قالب بمبهای یاسین و بالابان روی جنگندهها و پهپادها عملیاتی شده بودند.
در این مراسم که با حضور وزیر دفاع و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح برگزار شد، رئیسجمهور با رمز مبارک «یا حسین» دستور آغاز الحاق موشک راهبردی خرمشهر و حاج قاسم به نیروی هوافضای سپاه را صادر کرد.
اما پس از رونمایی رسمی از مهاجر ۱۰ بود که نقاب از چهره برخی مدعیان وطنپرستی افتاد؛ کسانی که مدعی هستند همیشه به دنبال و خواهان ایران قوی بوده و هستند و سعی کردند بار دیگر با بیان برخی شبهات و شایعهها، این دستاورد مهم دفاعی را کم ارزش جلوه دهند و اینطور القا کنند این «پرنده بیباک» نسخهای دیگر از شاهد ۱۲۹ یا کمان ۲۲ ارتش است؛ البته برخیها هم سعی کردند به مقایسه فطرس وزارت دفاع با این فرزند جدید این مجموعه بپردازند که در اینجا لازم به توضیح است که این محصول از شاهد ۱۲۹ کوچکتر است و همین ویژگی قابلیت و توانمندی رادار گریزی بیشتری به مهاجر ۱۰ میدهد. همچنین این پرنده با اینکه از ابعادی کوچکتر برخوردار است، توانایی حمل مهمات بیشتری دارد و برخلاف فطرس که یک پروژه تحقیقاتی بود، این پرنده استثنایی عملیاتی است.
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان این رخداد دفاعی درباره رونمایی از تجهیزات دفاعی و نظامی در آینده، گفت: پیشرفتهای بسیاری اکنون در دست اقدام است و به امید خدا بهزودی رونماییها بیشتری نیز از تجهیزات دفاعی و نظامی برای کشورمان خواهیم داشت.وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: سرعت پهپاد مهاجر ۱۰ بیش از ۲۰۰ کیلومتر برساعت بوده و این پهپاد تا ۲۰۰۰ کیلومتر میتواند پرواز کند و به نوعی میتوان گفت که مهاجر ۱۰ یک پهپاد استثنایی است. وی گفت: اگر تجهیزات مخابراتی و راداری هم روی آن نصب شود، میتواند نقش هواپیمای شناسایی را ایفا کند و میتوان گفت پهپاد مهاجر ۱۰ پهپاد بسیار پیشرفتهای است.
الف) تهدیدات نظامی: منطقه خاورمیانه با وجود وقوع جنگها و تنشهای نظامی در گذشته همچنان بهعنوان یکی از مناطق پرتنش در جهان شناخته میشود. تهدیدات نظامی از سوی کشورهای همسایه و قدرتهای بزرگ جهان، نشانگر ضرورت تقویت قدرت موشکی و پهپادی ایران است
ب) تهدیدات غیرنظامی: علاوه بر تهدیدات نظامی، تهدیدات غیرنظامی نیز برای ایران اهمیت دارد. از جمله این تهدیدات میتوان به تروریسم حملات سایبری و تحریمهای اقتصادی اشاره کرد. تقویت قدرت موشکی و پهپادی، بهعنوان یکی از راهکارهای مقابله با این تهدیدات، بسیار حائز اهمیت است.
الف) ارتقای قدرت دفاعی: تقویت قدرت موشکی و پهپادی، به ایران امکان میدهد تا در صورت حمله نظامی، به دفاع از خود بپردازد. این ارتقا به کشور امکان میدهد تا با تهدیدات نظامی مواجه شده، به صورت مؤثر و قاطعانه عمل کند
ب) افزایش قدرت تهدید: تقویت قدرت موشکی و پهپادی، به ایران امکان میدهد تا به عنوان یک قدرت تهدیدی مؤثر در منطقه شناخته شود. این امر، به کشور امکان میدهد تا در مذاکرات و روابط بینالمللی، بهعنوان یک قدرت قابلتوجه مدنظر قرار گیرد.
تقویت قدرت موشکی و پهپادی، به ایران امکان میدهد تا به صورت مستقل و خودکفا در زمینه دفاع و امنیت عمل کند و در مذاکرات و روابط بینالمللی، بهعنوان یک قدرت قابلتوجه مدنظر قرار گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: