به گزارش جام جم آنلاین، در کشور ما اما به نظر می رسد که در ادوار مختلف برای حفظ پیروزی و به ثمر رساندن نهایی آن تلاش ویژه ای صورت نگرفته و پس از انتشار خبر پیروی و موفقیت در اعلام اعطای یک امتیاز، کار برای دستگاه دیپلماسی پایان یافته تلقی می شود.
نمونه مشهود این وضعیت را در برجام شاهد بودیم. توافق مهمی که با وجود همه دقت هایی که در امضای آن صورت گرفت، در نهایت در مرحله اجرا ناتمام ماند و به رغم همه هشدارها، دستگاه دیپلماسی ایران موفق نشد مانع از عهدشکنی طرف آمریکایی شود.
در برخی دیگر از مسائل هم شاهد تکرار چنین وضعیتی هستیم که امتیازات و موفقیت ها پس از اعلام رسانه ای، به گونه ای رها شده و تبدیل به خروجی موثر در سفره های مردم نمی شود و همین امر با وجود شوک مثبت اولیه، در طول زمان به ضد خود تبدیل شده و باعث بدبینی افکارعمومی و بازار به ثمرات دیپلماسی می شود.
در موضوع اخیر توافق ایران و آمریکا به منظور تبادل زندانیان و همزمان با آن، بازگشت بخشی از پول های بلوکه شده ایران به کشور، این نگرانی وجود دارد که دوباره خبر مثبت اعلام شده، به نتیجه دلخواه نرسیده و دلالان و کاسبان تحریم موفق شوند با ایجاد تردید و ابهام، بار دیگر کشور را به سمت آسیب پذیری دلاری سوق دهند.
در شرایط فعلی، انتظار می رود که دستگاه دیپلماسی با کمک رسانه ها نسبت به توضیح شرایط اقتصادی کشور و عدم افزایش انتظارات از دستاورد به دست آمده اقدام کرده و مانع از شکل گیری «توقعات فزاینده» شود. به عبارت دیگر، دولت سیزدهم باید دستاورد به دست آمده را در حد و اندازه های خود تعریف کرده و نگذارد مجادلات جناحی، سطحی از انتظار اقتصادی را در میان افکارعمومی به وجود آورد که دستاورد یاد شده ناتوان از پاسخ به آن باشد.
واقعیت این است که در سالهای اخیر و به ویژه پس از تشدید تحریم ها در دوران دونالد ترامپ، کشورمان با چنان فشار تحریمی روبرو شده و آزادسازی 6 میلیارد دلار پول بلوکه شده در برابر ان ناچیز است. پس برای حفظ اثرات مثبت توافق اخیر و آرامش بازار، نباید فضا را طوری نشان داد که افکارعمومی گمان کند این توافق همه مشکلات
را از سر راه اقتصاد خواهد برداشت.
تجربه نشان داده که اگر با افکارعمومی صادقانه رفتار شود، مردم هم پاسخ این صداقت را خواهند داد. اما هرگونه بزرگنمایی و اغراق در دستاوردها، نتیجه عکس می دهد.
اینجاست که «حفظ دستاورد» اهمیتی بیش از اصل آن پیدا می کند و به تیم دیپلماسی و نیز تیم اقتصادی دولت سیزدهم نیز باید یادآوری کرد که برای حفظ این دستاورد و ممانعت از پیروزی دلالان و کاسبان تحریم، می بایست تصویری واقعی و شفاف از وضعیت سیاست خارجی و اقتصادی ارائه کرده و ضمن تلاش برای تداوم مسیر تعامل، راه را بر بزرگنمایی های غیرواقعی که به ویژه در سال انتخابات گریز ناپذیر است، ببندند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت