به گزارش جام جم آنلاین، محمود عباسزاده مشکینی در گفتوگو با ایرنا درباره نتیجه دیپلماسی اقتصادی و سیاسی دولت سیزدهم اظهار داشت: دیپلماسی خارجی معنای کلی دارد و شامل دیپلماسی دولتی، پارلمانی و حزبی است که موفقیت در مجموع آنها در حل مشکلات داخلی و خارجی بسیار اثرگذار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دولت سیزدهم طی دو سال اخیر فعالیتهای ارزشمندی در ارتباط با کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین انجام داده است، افزود: دانش فنی متخصصان ایرانی در بخشهای نفتی، صنعتی و تولیدات کشور در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعتی و دفاعی از جمله ظرفیتهای ارزندهایست که در مدت فعالیت این دولت به دیگر کشورها صادر شد و بر وزن دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور افزود.
عباسزاده مشکینی با بیان اینکه دولت گامهای مهم و اساسی در توسعه روابط با دیگر کشورها و رفع کدورتها برداشته است، یادآور شد: دولت در حالی از دو سال گذشته کار اجرایی کشور را بر عهده گرفت که روابط ایران با برخی کشورها خصوصاً همسایگان و کشورهای منطقه نظیر عربستان، یمن، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان مخدوش بود.
وی ادامه داد: از زمان آغاز به کار دولت، بهبود روابط با کشورهای منطقه و نگاه به شرق در دستور کار قرار گرفت و بسیاری از مسائلی که از گذشته باقی مانده بود، حل شد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه اقدامات دولت در سیاست خارجی منجر به شکست پروژه منزویسازی جمهوری اسلامی و سازش کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی شد، خاطرنشان کرد: مسئولان دولتهای یازدهم و دوازدهم براین باور بودند که راهکار حل مشکلات کشور ارتباط با آمریکاست و این ذهنیت و رویکرد در بیشتر وزارتخانهها از جمله نفت، صنعت و معدن و سایر نهادهای دولتی استوار بود که به کشور ضربه زد.
عباسزاده مشکینی ادامه داد: دولت سیزدهم اما ارتباط با کشورهایی که زخم خورده از آمریکا بودند را افزایش داد تا با وجود تبلیغات ایالات متحده و رژیم صهیونیستی برای منزوی کردن ایران، بیشتر کشورهای منطقه و حتی آمریکای لاتین فعالیت سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای یادآور شد: عضویت ایران در شانگهای تحول بزرگی در فضای سیاسی و اقتصادی کشور و جهان رقم میزند و تمام نقشههای غرب علیه ایران را نقش بر آب میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تقویت روابط ایران با روسیه در دولت سیزدهم یادآور شد: ایران توانست با تقویت دیپلماسی بین المللی از ظرفیت همسایگان و کشورهای منطقه به بهترین شکل استفاده کند و روابط خود را با برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و همسایگان شمالی دریای خزر بهبود بخشد.
عباسزاده مشکینی حضور جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین و آفریقا را علاوه بر دستاورد اقتصادی، دارای دستاورد سیاسی دانست و گفت: حضور ما در حیات خلوت آمریکا پیام روشن افزایش قدرت ایران در برابر غرب را دارد؛ تا آنجا که امروز ایران در ونزوئلا در صدور علم و ساخت پالایشگاه نفتی فعال است.
وی تصریح کرد: دیپلماسی دولت سیزدهم هرچند معقولانه است اما کاستیهایی هم دارد که با درس گرفتن از آن میتواند ادامه راه را با یک برنامهریزی درست، بهتر طی کند تا منشاء تحولات مهمی در این حوزه شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت