نکته مهم این که امسال جشنواره با نام و نکوداشت حکیم نظامی گنجوی، شاعر بزرگ حماسهسرای ایران نامگذاری شد؛ یعنی محوریت موضوعی جشنواره نظامی گنجوی بود و در همه قالبهای برنامهسازی بیش از هزار اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که پس از مرحله انتخاب برگزیده شدند و به مرحله نهایی راه یافتند و داوران برجسته و کارشناسان فعال معاونت صدا با همکاری مجموعههای بیرون همچون فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و دانشگاهها کارها را داوری کردند.
وی با اشاره به تفاوت جشنواره امسال آیین سخن با جشنواره سال گذشته میافزاید: یکی از تفاوتهای بارز این که ما در کارهای دریافتی هم از نظر کمی، تعداد آثار دریافتشده دو برابری را شاهد بودیم و هم از لحاظ کیفی آثار بسیار رشد داشته است؛ بهویژه در قالب مستند. با توجه به این که در معاونت صدا جشنواره مستند رادیویی پژواک برگزار میشود تاثیر خود را بر جشنواره آیین سخن هم گذاشته است و آثاری که در قالب مستند به جشنواره رسیده در زمره فاخرترین آثار تولیدشده رادیویی هستند.
محمدزاده با اشاره به این که زبان فارسی یکی از مظاهر افتخار و هویت ملی کشور به شمار میآید از آغاز کار شورای پاسداشت زبان فارسی در معاونت صدا و مبنای راهاندازی آن میگوید: شورای پاسداشت زبان فارسی چند سالی است که در معاونت صدا تشکیل شده و هنوز هم فعالیت دارد و مرکب از نمایندگان(مدیرانی از همه شبکههای رادیویی) و کارشناسانی از دانشگاهها و مراکز مهم پاسداشت زبان فارسی است.
وی با بیان این که این شورا چه اهداف و رویکردی را دنبال میکند، میافزاید: شورای پاسداشت زبان فارسی در معاونت صدا مستقر است و در چند قالب فعالیت میکند؛ یکی آموزش، آموزش زبان فارسی، نظارت و ارزیابی در همه سطوح که تاکنون چندین دوره برگزار شده و در حال حاضر هم یک دوره در حال برگزاری است. شناخت شاهنامه و شناخت فردوسی برای برنامهسازان هر هفته برگزار میشود. این آموزش در ردههای مختلف برگزار شده و میشود؛ یک دوره مثلا شناخت زبان فارسی و پاسداشت برای مدیران بوده و یک دوره برای تهیهکنندهها و یک دوره برای عوامل برنامهسازی بوده است که همین طور ادامه دارد؛ از جمله مجریان، گزارشگران و...
به گفته رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی؛ در کل شورای پاسداشت از زمان تشکیل تاکنون و جشنواره آیین سخن که در ابتدا یک پویش رادیویی بود، تبدیل به یک جشنواره رادیویی داخلی و سپس تبدیل به یک جشنواره ملی شد و امسال دومین سال آن نیز برگزار شد که به سهم خودش توانست اثرگذار باشد؛ در ارتقای سطح برنامهسازی در توجه به زبان فارسی و ویژگیهای زبان فارسی.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت