به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین - خوزستان، محمود دشت بزرگ در نشست خبری که روز چهارشنبه (7 تیر) برگزار شد، اظهار کرد: شرکت برق منطقه ای بیش از ۱۰۰ پروژه در سطح خوزستان در دست اقدام دارد که متناسب با منابع، پروژه ها اجرایی می شوند؛ این طرح ها منجر به تقویت شبکه برق خواهند شد که در راستای رضایت مندی مشترکین انجام می شوند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ پیک ۸۸۰۶ مگاواتی را در ۱۸ مرداد ماه به ثبت رساندیم که در مقایسه با ۹۹۵۸ مگاواتی که نیاز مصرف بود محقق شد و ما به تفاوت آن برنامه های مدیریت مصرفی بود که با همکاری مشترکین اتفاق افتاده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان گفت: برای سال ۱۴۰۲ با رشد ۲ درصد، تحقق پیک۸۹۷۴ مگاواتی را پیش بینی کرده ایم که این عدد در مقایسه با ۱۰۲۸۷ مگاوات نیاز مصرفی پیش بینی شده است؛ ما به تفاوت آن باید با مدیریت مصرف جبران شود.
دشت بزرگ با بیان اینکه از اردیبهشت تا شهریور روزهای گرم سال تلقی می شوند تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۳ روز دماهای بالای ۴۶ درجه سانتی گراد داشتیم که شرایط خاصی برای بهره برداری از تجهیزات را فراهم میکند؛ شرایط با تنش دمایی و ریسک بالا که وضعیت خرابی را افزایش می دهد.
وی افزود: پیک ثبت شده امسال در ۲۳ خرداد ماه به میزان ۸۵۶۰ مگاوات بوده که معادل ۹۷ درصد پیک ۸۸۰۶ مگاواتی رخ داده در مردادماه سال ۱۴۰۱ است. این نشان از آن دارد که اعداد بسیار زودتر از گذشته در حال رخ دادن است لذا باید مصارف براساس الگوهای معرفی شده وزارت نیرو مدیریت شود تا از پیک امسال نیز عبور کنیم.
افزایش بار مصرفی نسبت به سال گذشته
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان ادامه داد: علی رغم اینکه امسال دما به نسبت سال های گذشته معتدل تر بوده اما میزان بار مصرفی نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که نشان از شرایط ویژه امسال دارد لذا باید مصارف را در حد متعادل الگو قرار دهیم.
دشت بزرگ با بیان اینکه برای تیر و مردادماه سالجاری روند افزایش مصرف پیش بینی می شود، تصریح کرد: در شبکه برق خوزستان متوسط بار مصرف حدود 6 هزار مگاوات بوده که نسبت به سال گذشته رشد 3 درصدی داشته است؛ در خصوص دما 3.5 درصد وضعیت معتدل تر بوده اما با مقایسه پیک ها نسبت به سال قبل 5.5 درصد افزایش داشته ایم.
83 درصد مصرف سال گذشته خانگی بوده است
وی ادامه داد: براساس آمارهای سال ۱۴۰۱ حدود ۸۳ درصد مصارف در شبکه برق خوزستان مصارف خانگی بوده است؛ ضمن اینکه بارها اعلام شده که این بخش مدیریت شود تا پایدار بماند و در برنامه های عبور از پیک هیچ خاموشی برای آن در نظر گرفته نشود لذا این بخش مشارکت بیشتر مردم را می خواهد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان اضافه کرد: از این میزان مصرف، 6500 مگاوات بار سرمایشی است که 86 درصد بارخانگی و 72 درصد از کل بار استان را تشکیل می دهد، به همین خاطر است که در وزارت خانه اعلام شده هر مشترک با خارج کردن یک کولر از مدار ضمن اینکه پاداش یک میلیون تومانی در ماه دریافت می کند می تواند در کاهش و مدیریت مصرف خانگی تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
دشت بزرگ روی دیگر سکه مصرف را تولید خواند و اظهار کرد: در بحث تولید در خوزستان ظرفیت هایی مستقر شده است. نیروگاه های آبی، نیروگاه های حرارتی، نیروگاه هایی که در صنعت مستقر هستند و نیروگاه های مقیاس کوچک علاوه بر تامین مصارف خودشان مازاد تولید را به شبکه برق تزریق می کنند.؛ پالایشگاه آبادان، مناطق نفتخیز جنوب، مهندسی و توسعه نفت، پتروشیمی فجر و توسعه نیشکر از جمله این مجموعه های نیروگاهی هستند.
وی عنوان کرد: امسال پیش بینی می شود که نیروگاه های آبی بیش از 5100 مگاوات، نیروگاه های حرارتی 4200 مگاوات، نیروگاه های خارج از صنعت 700 مگاوات و نیروگاه های مقیاس کوچک 90 مگاوات به شبکه برق خوزستان تزریق کنند. البته روز گذشته 95 مگاوات بیش از انتظار و برنامه تولید داشته ایم.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان گفت: در بخش صنعت که توزیع برق آنها را می کند 35 صنعت در 5 دسته قرار دارند که بخش عمده مصرف صنایع به میزان 66 درصد را مصارف فلزی، فولادی و امثالهم در برمیگرد.
انعقاد 20 تفاهم نامه با صنایع در راستای عبور از پیک برق
دشت بزرگ به مشارکت صنایع برای عبور از پیک اشاره داشت و بیان کرد: در این راستا 20 تفاهم نامه با صنایع منعقد شده است تا بتوانیم تراز بین تولید و مصرف را داشته و در ساعت های اوج مصرف پاسخگو باشیم، براساس این تفاهم نامه صنایع مصارف خود را در بازه زمانی 8 صبح تا 12 شب به حداقل میزان ممکن کاهش می دهند و خارج از این بازه زمانی به مصرف عادی شان برمی گردند، البته در ماه های بعد از پیک نیز به آنها اجازه جبران این مصارف داده می شود تا بتوانند تا پایان سال تولید برنامه ریزی شده را محقق سازند.
وی افزود: با اجرای طرح مدیریت مصرف که تغییر ساعت کاری از 16 خرداد ماه را به همراه داشت، در ساعت 14 به میزان 34 درصد و ساعت 15 میزان 48 درصد کاهش مصرف را داشته ایم که نتیجه این تصمیم درست بوده است.
بهره برداری 26 پروژه توسعه ای جهت عبور از پیک
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه برای آماده سازی و تجهیز جهت مواجهه با پیک، سرمایه گذاری های کلان انجام شده است، تصریح کرد: در این راستا از مهرماه سال گذشته 42 پروژه توسعه ای برای عبور از پیک پیش بینی و در نظر گرفته ایم که با توجه به منابع مالی در اختیار 26 پروژه شامل 16 پروژه پست و 10 پروژه خط به ارزش 5 هزار و 434 میلیارد تومان به بهره برداری رسید، پروژه های باقی مانده نیز اجرایی خواهند شد؛ این شرکت از بین 16 شرکت برق منطقه ای کشور رتبه نخست را در این زمینه کسب کرده است.
دشت بزرگ اضافه کرد: وزارت نیرو از این تعداد 9 پروژه را اولویت قرار داد و به عنوان پروژه ملی تلقی شدند که 2 پروژه باقی مانده و یکی در روز جمعه بهره برداری می شود ، یک پروژه دیگر نیز هفته آتی به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: باید وابستگی استان را از نیروگاه های آبی کم کنیم که توسعه نیروگاه های سیکل ترکیبی و خورشیدی به این امر کمک می کند. همچنین مجوز احداث بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه دارای اولویت در سطح خوزستان صادر شده است.
صادرات برق صفر است
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با بیان اینکه برق صنایع به هیچ وجه در تابستان قطع نمی شود عنوان کرد: براساس تفاهم نامه های منعقد شده الگوهای متفاوتی پیشنهاد می شود تا مصارف به ساعت و ماه های غیرپیک جابه جا شود که در مجموع میزان مصرف انرژی کل سال تغییری ایجاد نخواهد شد.
دشت بزرگ اولویت اول تامین برق را مردم خوزستان اعلام و بیان کرد: ایده و سیاست کلی وزارت نیرو ، اولویت با مصرف داخلی است، اکنون دو خط صادراتی از خوزستان به عراق وجود دارد اما در حال حاضر هیچ برقی به عراق صادر نمی شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند