به گزارش جام جم آنلاین، مسعود زاهدیان درباره مسیرهایی که قاچاقچیان برای انتقال مواد مخدر از آن استفاده میکنند، بیان کرد: مواد مخدری که در افغانستان تولید میشود از طریق چهار مسیر قاچاق میشود. از مسیر شمال این کشور مواد مخدر به آسیای میانه منتقل میشود.
به گفته وی یک مسیر انتقال نیز از طریق جنوب است که مواد مخدر ابتدا به پاکستان و سپس از طریق اقیانوس به کشورهای دیگر قاچاق میشود.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: یکی دیگر از مسیرهای قاچاق از افغانستان مسیر سنتی بالکان است و برای انتقال مواد از این مسیر مواد مخدر از افغانستان و پاکستان به کشور ما قاچاق میشود و سپس از طریق ترکیه به بلغارستان فرستاده شده و در نهایت به کشورهایی مانند هلند، آلمان، فرانسه و انگلیس قاچاق میشود.
زاهدیان عنوان کرد: یک مسیر قاچاق هوایی نیز از زمان حضور آمریکاییها در افغانستان فعال شده و به نظر میرسد فعالیت این مسیر نیز همچنان ادامه دارد.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه از کشورهای اروپایی نیز مواد مورد نیاز برای ساخت مواد مخدر به افغانستان قاچاق میشود، به جام جم آنلاین گفت: تریاک افغانستان برای اینکه به هروئین و مرفین تبدیل شود به اسیدهایی نیاز دارد که در اروپا و کشورهای صنعتی تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه موادی مانند تولوئن و فسفر وقتی به افغانستان قاچاق میشود، قیمت بالایی نیز پیدا میکند، گفت: ما مرزهای کشور را بشدت کنترل میکنیم و اجازه نمیدهیم این مواد به افغانستان قاچاق شود. اما اروپاییها برای قاچاق این مواد تلاش میکنند.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: این درحالی است که خرید و فروش چنین موادی باید تحت نظارت نهادهای مسئول اتفاق بیفتد. به همین دلیل این پرسش مطرح میشود؛ موادی که تحت کنترل است، چگونه از اروپا به افغانستان منتقل میشود؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد