مجمع خیرین بازوی توانمند منابع طبیعی
تفاهم نامه همکاری مجمع خیرین آبخیزداری و آبخوان داری استان با منابع طبیعی البرز؛

مجمع خیرین بازوی توانمند منابع طبیعی

یادداشتی به قلم جواد چپردار رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی کرج؛

گزارش عملکرد مدیریت شهری در حوزه سلامت،محیط زیست و خدمات شهری

کد خبر: ۱۴۱۱۹۷۴

  پیوست زیست محیطی و بررسی آثار اجرای پروژه های عمرانی و ترافیکی در آلایندگی هوا، محیط زیست به عنوان اولویت، ضرورت و پیش شرط پروژه های عمرانی این کلانشهر قرار گرفته است.

 بر همین اساس در بخش سیمامنظر و توسعه فضای سبز، مدیریت پسماند، اجرای پروژه های عمرانی و ترافیکی کرج شاخص های ویژه تعیین شده است.

حفظ و توسعه فضاهای سبز و ایجاد پارک محله ای با اولویت مناطق کم بهره از سال گذشته به عنوان مهمترین برنامه مدیریت شهری کرج دنبال شده است.

 سال گذشته اولین بودجه متعلق به شورای ششم با هوشمندی شورا و تلاش مدیران شهری کرج به طور صددرصد محقق شد ، بخشی از این بودجه در توسعه فضای سبز،پاکیزگی محیط زیست و مدیریت پسماند هزینه شد.

 سال ۱۴۰۱ طراحی 54 بوستان محلی و شاخص در کلانشهر کرج کلید خورد که 32 پروژه آنها به وسعت 95هزارو575 متر مربع به بهره برداری رسید.

در این بازه زمانی 18 ابینه و 18 طرح مبلمان و المان شهری در بوستان های کرج مورد بهره برداری واقع شد.

احداث و بازسازی 72 چشمه سرویس بهداشتی در مکان های عمومی کرج از دیگر اقدامات بوده که در سال ۱۰۴۲ نیز در ردیف بودجه، مدیران مناطق مجاب به احداث و تامین نیاز عمومی و بیش از مجموع این موارد گردیده اند.

در حال حاضر نیز ۵ پروژه با مساحت کل 93 هزار و 800 متر مربع فضای سبز و تفریحی در کلانشهر کرج در دست اجرا داریم .( لیست دقیق پروژه های مورد اشاره نیز به تفکیک در ادامه گزارشات به اطلاع شهروندان عزیز خواهد رسید)

سال گذشته در حوزه صیانت از محیط زیست و فضای سبز شهری کرج پرونده های زیادی در کمیسیون ماده ۷ در جذب عوارض و حفظ و توسعه فضای سبز با هدف صیانت از منافع کلانشهر بررسی شد و در حوزه حفظ و توسعه فضای سبز شهری کوتاه نخواهیم آمد و دست درازی یا کاستی ها در این بخش را تا حد ممکن مدیریت خواهیم کرد.

 سرانه فضای سبز این کلانشهر در ادوار گذشته شورا به درستی برآورد و بیان نشده است ، افزود:از آنجا که کلانشهر کرج در سال های گذشته خود دارای ماهیت باغ شهری یا خانه باغ های وسیع بوده و امروز متاسفانه بخش زیادی از این اشجار،باغ ها و فضاهای سبز در توسعه شهر سازی، پروژه های عمرانی، خدماتی و رشد بی رویه جمعیت از بین رفته است.

در واقع توسعه شهری سبب محدودیت و تقلیل فضای سبز و باغ های این کلان شهر شده است که این میزان تقلیل در سرانه های اعلانی از سوی مدیریت شهری ملحوظ یا محاسبه نمی گردد، با آنکه آمار توسعه سرانه فضای سبز در ادوار شورا یا مدیریت شهری صعودی گزارش می گردد ولیکن با توجه به سبقه باغ شهری و زیست بوم این شهر در حقیقت سهم سرانه ها در مجموع نازل گردیده است. از طرفی مهاجرت و سکونت بیش از ۴ درصد از جمعیت در مساحت ۱ در صدی جغرافیای این کشور و رشد سریع نرخ جمعیت در استان البرز این چالش را مضاعف نموده است.

 بر همین اساس اجرای پروژه های عمرانی تنها با پیوست زیست محیطی امکانپذیر است و اگر در اجرای یک پروژه ترافیکی،عمرانی یا حتی ساخت و ساز جاری ناچار به جابجایی اشجار یا حتی تخریب فضای سبز شویم تعهد نموده ایم تا هم زمان چند برابر آن غرس نهال انجام و فضای سبز جدید در مکان دیگر شهر احداث شود.

حفظ و توسعه بوستان های تفریحی و ایجاد پارک های محلی، نگهداری حیات وحش برای زیباسازی شهری و آشتی بین مردم،طبیعت و حیات وحش از اولویت های مدیریت شهری کرج است .

بر این اساس احداث اکو پارک ملی، توسعه پارک محیط بان، افزایش گونه های جانوری،گیاهی در این پارک، سایر بوستان ها و تثبیت منابع طبیعی این شهر به عنوان یک برنامه زیست محیطی به طور جد دنبال می شود. برای اسکان،گردشگری و میهمان پذیری در اکو پارک به مدیریت شهری تکلیف نموده ایم،امکان مشارکت،سرمایه گذاری و احداث را برای بخش خصوصی و در جهت منافع و رفاه مردم این شهر و مسافران سایر استان ها فراهم و محقق نمایند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها