به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، سیدجلال موسوی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، اظهار داشت: نهادهای دولتی از ایجاد واحد نانوایی با وجود مصوبه ستاد آرد و نان امتناع ورزیده و نانواییهای یزد از فروش انبوه نان به نهادهای عمومی منع شده ودر استان این موضوع مصوب شده که واحدهای دارای مصرف بالای نان از جمله نهادهای عمومی و بیمارستانها موظف شدند که خودشان اقدام به راهاندازی واحد نانوایی کنند و سهمیه مورد نیاز آنها را هم تامین میکنیم.
وی افزود: در حال حاضر تعدادی از ارگانها از جمله اداره کل زندانها، یک بیمارستان در مهریز و برخی دیگر از نهادها اقدام به راهاندازی این واحدها کردهاند ولی برخی از سازمانها از جمله علوم پزشکی در مقابل این موضوع ایستادگی کرده است.
موسوی تصریح کرد : پیش از دی ماه پنج هزار و 500 تن آرد در قالب سامانه حمل و تحویل میشد که نزدیک به 50 درصد بود، اما از 25 دیماه با برنامهریزی صورت گرفته کل آرد استان وارد سامانه شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه این اقدام با هدف توزیع به موقع، با سلامت کامل و مطمئن انجام گرفت گفت: این اقدام سبب شد که علاوه بر اینکه آرد در زمان مشخص توزیع میشود، به صورت کاملا سالم و دقیق مطابق سفارش به نانوایی تحویل میشود و در حال حاضر 100 درصد آرد مصارف خبازی استان به صورت دقیق توسط همین سامانه توزیع میشود.
موسوی افزود: دومین موضوعی که داشتیم این بود که تمام نانواییها به دلیل یارانهای بودن این آرد، باید دارای کارتکس باشند و این اقدام هم با هماهنگی اتحادیه انجام گرفت و برای تمامی نانوایان استان دفتر آرد مخصوص با جلد مشخص تهیه و توزیع شد.
وی به برگزاری کارگروه آرد و نان استان به صورت منظم اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که در راستای مدیریت مصرف آرد در استان صورت گرفته ممنوعیت فروش نان به صورت انبوه بود.
این مسئول با تاکید بر اینکه نانواها حتما باید آرد را خودشان از سامانه خریداری کنند تصریح کرد: به هیچ عنوان نانوایان حق ندارند کد و رمز را به دیگران تحویل دهند، چرا که این موضوع میتوانست موجب سوءاستفاده برخی واسطهها شود و به این ترتیب ما جلوی فعالیت این واسطهها را گرفتیم.
وی افزود: پیش از اجرای این طرح خرید نان توسط چند آی پی محدود انجام میگرفت، ولی در حال حاضر همین خرید توسط بیش از یک هزار آیپی انجام میشود که آمار بسیار نزدیکی به تعداد نانواییهای یزد است و نشان دهنده قطع دست دلالان و واسطهها در این حوزه است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان گفت: علاوه بر این وارد و یا خارج شدن آرد یارانهای از استانهای دیگر و به خارج از یزد هم ممنوع شد و مصرف آرد تولیدی استان از داخل یزد تامین میشود.
موسوی خاطر نشان ساخت: یکی از مواردی که در ارتباط با آن نتیجه مطلوب نگرفتیم این بود که نانواییها نان را به صورت انبوه و تعداد زیاد برای ارگانها و یا نهادها عرضه نکنند و باید این اقدام هم به مطالبه رسانهها پیگیری شود.
وی با بیان اینکه در مصوبه استانی فرصت در نظر گرفته شده برای این موضوع تا پایان سال گذشته بود، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر این موضوع را تا حد 30 درصد به نتیجه رساندیم و ارگانها همکاری لازم در این حوزه را انجام ندادند و تا پایان خردادماه به همه ارگانهای مشمول این مصوبه فرصت دادیم که نسبت به راهاندازی این واحدها اقدام کنند.
موسوی خاطر نشان ساخت: 167 نانوایی در سطح استان یزد به عنوان عضو ستاد بحران استان معرفی شدند و سهمیه مخصوص بحرانهای احتمالی به این نانواییها تحویل داده شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان با بیان اینکه فصل الخطاب موضوعات مرتبط با آرد و نان در استان یزد کارگروه ستاد آرد و نان استان است گفت: هرگونه کاری که در حوزه آرد و نان انجام شود باید توسط این کارگروه در استان و یا شهرستان تصویب شود.
موسوی در ارتباط با نظارت بر فعالیت نانوایان گفت: تمامی اعضای کارگروه آرد و نان شهرستانها موظف به نظارت بر فعالیت نانوایان هستند و هیچ یک نمیتوانند عنوان کنند که وظیفهای در این حوزه ندارند و همه باید در حیطه وظایفش نظارت بر فعالیت نانوایان را انجام دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد