حالت تکیهدادن پاها به دیوار یکی از چند حرکت یوگاست که به ژست وارونگی معروف است. دکتر رابرت ساپر از مرکز پزشکی بوستون میگوید، وقتی پاها بالاتر از بقیه بدن قرار میگیرند، گرانش به گونهای روی آنها کار میکند که در حالت عادی نمیتواند کار کند.
به گفته دکتر ساپر، فواید بالقوه این حرکت برای سلامتی را میتوان شامل این موارد دانست:
بهبود گردش خون
از دلایل متداول تورم پا نارسایی وریدی است؛ یعنی زمانی که وریدهای پا به طور موثر خون را از پاها به سمت قلب به گردش درنمیآورند. گردش خون ضعیف با تجمع خون و احتباس خون در پاها مرتبط است و میتواند احتمال لختهشدن خون را افزایش دهد. حتی اگر نارسایی مزمن وریدی نداشته باشید، ایستادن یا نشستن در تمام طول روز ممکن است توانایی بدنتان را برای گردش خون محدود کند. به گفته دکتر ساپر، بالابردن پاها به دیوار میتواند مایعات بدن را که در پاها ذخیره شده است دوباره به گردش درآورد و امکان بازگشت جریان خون و کاهش تورم ساق پا را فراهم کند.
کاهش استرس
تحقیقات نشان میدهد حرکات یوگای ترمیمی مانند گرفتن پاها به سمت بالا، بدن را به حالت آرامش هدایت میکند. دکتر ساپر میگوید: بسیاری از بیماران میگویند این حالت بسیار برایشان آرامشبخش است. تنشزدایی از بدن، سلامت کلی جسمی و روانی بهتر و حتی سیستم ایمنی قویتر را نیز به همراه خواهد داشت.
کمک به تسکین درد
این حالت عضلات لگن را فعال و به تقویت اندامهای تناسلی، کاهش دردهای قاعدگی و علائم یائسگی کمک میکند. همچنین برای کسانی که از آرتریت یا فیبرومیالژیا رنج میبرند مفید است.این حرکت همچنین به تسکین و پیشگیری از سردرد کمک میکند، بهخصوص سردردهایی که بر اثر گردش خون کند ایجاد میشود.
کشش لگن، پاها، پشت
عضلات ساق پا، ماهیچه همسترینگ ران، پشت و گردن کشش خوبی را در این حالت احساس میکنند. به مرور زمان، بدن انعطافپذیرتر میشود و تنش و درد در این نواحی از بین میرود. برای کمک به بهبود کمردرد مزمن، میتوانید به طور منظم این تمرین را انجام دهید.
پیش از انجام حرکت دقت کنید
اگر در عمود نگهداشتن پاها مشکل دارید، خمشدن جزئی زانو اشکالی ندارد. فقط مطمئن شوید که ستون فقراتتان در یک راستا قرار بگیرد. اگر میخواهید کشش بیشتری داشته باشید، میتوانید پاهایتان را کمی از هم باز کنید. میتوانید این تمرین را از پنج تا ۱۰ دقیقه در روز شروع کنید و کمکم آن را به ۱۵ دقیقه برسانید. انجام این تمرین یکی دو بار در روز، چه به عنوان بخشی از تمرین منظم یوگا یا به عنوان یک حرکت مستقل، بیخطر است. با این حال، اگر دچار آسیب گردن، لگن یا کمر هستید، باید از انجام این حرکت خودداری کنید. همچنین افراد مبتلا به گلوکوم، مشکلات قلبی، سکته مغزی یا فشار خون بالا باید از این حرکت اجتناب کنند.
منبع: health.clevelandclinic.org
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: