البته ترامپ جهت حضور در انتخابات باید از سد پرونده جنجالی شورش ششم ژانویه ۲۰۲۱ عبور کند و پس از آن نیز در رقابتهای درون حزبی جمهوریخواهان، بر رقبایی مانند دی سانتیس، فرماندار ایالت فلوریدا غلبه کند. درخصوص آخرین تحولات مربوط به انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا، گفتوگویی با استفان لندمن نظریهپرداز و تحلیلگر آمریکایی صورت دادهایم:
کمتر از دوسال دیگر انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. جو بایدن رسما حضور خود در انتخابات را اعلام کرده و ترامپ نیز جهت حضور در این رقابتها انگیزه زیادی از خود نشان میدهد. نظر شما دراین خصوص چیست؟
باید بگویم که در سال ۲۰۲۴ ما شاهد تکرار یک نمایش وقیحانه هستیم. اساسا خلق دوگانه دموکرات ــ جمهوریخواه در آمریکا با هدف اغفال شهروندان و رقابتی جلوه دادن انتخابات صورت میگیرد. بر همگان مسجل است که دموکراتها و جمهوریخواهان دو شاخه از یک جریان هستند. جریانی که مداخلهگرایی در جهان را برای خود آزاد میشمارد، منابع سایر ملتها را به تاراج میبرد و با استناد به الگوهای فاسد نظام لیبرال دموکراسی درصدد تصویرسازی دروغین از خود برای ملت آمریکا و جهانیان بر میآید. در چنین فضایی سخن گفتن از رقابت دو حزب دموکرات و جمهوریخواه بسیار مضحکانه است. این همان صحنهسازی همیشگی جریانات قدرت در نظام سیاسی آمریکاست. قبلا نیز بارها در این خصوص سخنگفتهایم.
پس از پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری، برخی سیاستمداران آمریکایی و غربی مدعی بودند که واشنگتن وارد فاز عقلانی در حوزه روابط بینالملل خواهد شد و دوران سیاه ریاستجمهوری ترامپ به پایان رسیده است. آیا چنین اتفاقی از سال ۲۰۲۱ تاکنون رخ داده است؟
جهت پاسخ دادن به این سؤال، بهتر است آنچه امروز در جنگ اوکراین یا منازعات جاری در تایوان میگذرد را مورد بررسی قرار دهیم. دولت پرادعای دموکرات بایدن به صورت علنی در حال منازعه با دیگران است و هزینههای این منازعه در آیندهای نزدیک گریبانگیر آمریکا خواهد شد. دقیقا همین مداخلهگراییهای مستمر و خطرناک در دوران ریاستجمهوری بوش پسر و اوباما و ترامپ نیز رخ داده بود. ما مشاهده کردیم که محصول اشغالگری آمریکا در افغانستان، فرار از این کشور بود یا در عراق مشاهده کردیم که چگونه اهداف ادعایی آمریکا به صورت وارونه نمایان شد. اکنون همان خطاها در حال تکرار است البته در یک حوزه جغرافیایی دیگر! در اینجا بهتر است افکار عمومی دنیا از خود سؤال کنند که با جابهجایی قدرت میان دوحزب دموکرات و جمهوریخواه در کاخ سفید واقعا چه اتفاقی در واشنگتن رخ داده است؟ آیا جریانات و لابیهای پشت پرده قدرت تغییر کردهاند یا حداقل در سیاستهای کلان و پرهزینه آمریکا در جهان تغییراتی رخ داده است؟ پاسخ این سؤالات را بهخوبی همگانمیدانند.
با توجه به انعکاس گسترده حضور رسمی مجدد بایدن در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴، شاهد بزرگنمایی رقابتهای انتخاباتی و حیاتی جلوه دادن آن برای سرنوشت داخلی و بینالمللی آمریکا توسط رسانههای وابسته به جریانات قدرت در واشنگتن هستیم. ادامه این روند را چگونه پیشبینی میکنید؟
قطعا این روند در آینده تشدید خواهد شد. جریانات پنهان و آشکار قدرت در آمریکا تلاش میکنند از طریق رسانههای وابسته به خود، بهگونهای رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری را کارگردانی کنند که همگان تصویر کاذب القایی آمریکا از این موضوع را باور کنند. قطعا در این رقابتها، مواضع ظاهرا متناقض دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه درخصوص مسائل گوناگون سیاست داخلی و خارجی برجسته خواهد شد و حتی ممکن است رقبا اتهاماتی را به یکدیگر درخصوص نحوه سیاستگذاریها وارد سازند اما این تبلیغات و شانتاژها، تاثیری در اصل ماجرا ندارد. مداخلهگرایی در نظام بینالملل، حمایت از جنایات دیگر بازیگران وابسته به آمریکا، خلق بحرانهای امنیتی در جایجای دنیا و حمایت از تروریسم، موضوعاتی هستند که بر سر آنها میان دموکراتها و جمهوریخواهان اتفاق نظر وجود ندارد. قرار نیست با حضور یا عدم حضور یک سیاستمدار شاهد توقف این سیاستهای خطرناک باشیم، چنانچه پس از جابهجایی ترامپ و بایدن در کاخ سفید نیز شاهد این تغییر واقعی نبودیم. اساسا تا زمانی که ساختار قدرت در آمریکا اینگونه فاسد است، سخن گفتن از تغییر ناممکن است. متعاقبا در چنین فضایی سخن گفتن از انتخابات و رقابت واقعی میان دو حزب سنتی نیز یک دروغ بزرگ محسوب میشود. هر چند که بسیاری از رسانههای آمریکایی درصدد نمایشی ظاهرا جذاب اما در واقع تهی از این واقعه (انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴) برخواهند آمد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم