به گزارش جام جم آنلاین، شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از ابتدای فروردین تا پایان اسفند سال ۱۴۰۱ تعداد هفت هزار زمینلرزه را ثبت کردند.
این زمین لرزه ها در نواحی مختلف ایران و نواحی مرزی رخداده و توسط شبکههای لرزهنگاری ثبت و تعیین محل شدهاند.
در سال گذشته تعداد ۱۸۵ زمین لرزه با بزرگی بیش از ۴.۰ در داخل کشور توسط مرکز لرزه نگاری کشوری به ثبت رسیده است که بزرگترین آنها ۱۱ خردادماه ۱۴۰۱ به بزرگی ۶.۱ در بندر خمیر استان هرمزگان رخ دادهاست.
کانون این زمین لرزه در یکی از فعّالترین بخشهای زاگرس هم از لحاظ لرزهخیزی و هم تعداد زمینلرزه بودهاست. نزدیکترین گسل به کانون زمینلرزههای بندرخمیر شاخههای جنوبی گسل پیشژرفای زاگرس (ZFF) و گسل پیشانی کوهستان زاگرس (MFF) است.
مطابق آمار سال ۱۴۰۱ مرکز لرزهنگاری کشوری، کشور ایران به صورت تقریبی ماهانه متحمّل میانگین ۲ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۵ شده است.
استانهای آذربایجانغربی با ۸۳۸ زمین لرزه، خراسان رضوی با ۸۱۳ زمینلرزه، و کرمان با ۷۴۰ زمینلرزه بیشترین تعداد زمین لرزه را در بین استانهای کشور داشتهاند و استانهای قزوین، زنجان، و البرز به ترتیب با ۲۱، ۹، و ۲ زمین لرزه کمترین تعداد زلزله ثبت شده در کشور را به خود اختصاص دادند.
همچنین، استانهای هرمزگان با ۷۳، کرمان با ۲۰، و آذربایجانغربی با ۱۷ زمینلرزه بیشترین تعداد زمینلرزههای ثبت شده با بزرگی بیش از ۴ را در بین استانهای کشور داشتهاند.
براساس گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، استان تهران در سال گذشته شاهد ثبت ۷۰ زمینلرزه بوده است که بزرگترین آن به بزرگی ۳.۸ در حسن آباد به ثبت رسید.
برای مطالعه آمار زمین لرزه های کشور در سال ۱۴۰۱ به تفکیک استان ها به آدرس:
https://news.ut.ac.ir/fa/news/۳۳۶۸۱ مراجعه کنید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد