به گزارش جام جم آنلاین، بررسی نقشههای هواشناسی از این خبر میدهد که بهار امسال در بیشتر مناطق کشور بارشهای مناسبی ثبت خواهد شد، اما این بارشها به حدی نیست که خشکسالیهای متوالی را جبران کند. به همین دلیل کارشناسان به شهروندان توصیه میکنند در مصرف آب صرفه جویی کنند، زیرا به نظر میرسد امسال نیز نیمه شمالی کشور بیش از گذشته با بحران آب رو به رو میشود.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پاسخ به این پرسش که وضعیت بارشها در بهار امسال چگونه خواهد بود؟ به جام جم آنلاین میگوید: میزان بارشهای بهاری در مناطق مختلف کشور متفاوت خواهد بود. اما براساس نقشه و اطلاعاتی که اکنون در دسترس است انتظار میرود که در اغلب مناطق کشور میزان بارشها در حد نرمال و حتی در برخی مناطق بیش از حد نرمال باشد.
آن طور که او در تعریف حد نرمال توضیح میدهد، میانگین بارشهای 30 سال گذشته در هر منطقه را میزان نرمال در نظر میگیرند.
بارشهای بهاری در نیمه شمالی کشور نیز نمیتواند خشکسالیهای انباشته شده در چند سال گذشته این مناطق را جبران کند. به همین دلیل ساکنان این مناطق کماکان با بحران آب رو به رو خواهند بود.
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در این باره توضیح میدهد: با توجه به کم بارشیهای زمستان و پاییز گذشته نمیتوان انتظار داشت که بارشهای بهاری مشکل کمبود آب را در مناطق شمالی کشور جبران و بر طرف کند.
به این ترتیب انتظار میرود تا پایان بهار کماکان مناطق حاشیه البرز دچار کم بارشی باشند.
ضیاییان درباره استانهایی که گرفتار کم بارشی خواهند بود، عنوان میکند: استانهایی مانند گیلان، مازندران، گلستان، قزوین، تهران، همدان، البرز و خراسان رضوی نسبت به دیگر استانهای کشور شرایط حادتری خواهند داشت.
سال گذشته شهروندان در برخی استانهای کشور مانند کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، بوشهر، اصفهان و یزد بارشهای مناسبی را تجربه کردند.
هرچند بررسی نقشههای هواشناسی نیز از این حکایت دارد که میزان بارشهای بهاری امسال نیز در بیشتر مناطق کشور در حد نرمال و یا بیش از نرمال باشد. اما آنچه به آتش کمآبی میدمد، افزایش دمای هواست.
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره اینکه دمای هوا در بهار امسال چگونه خواهد بود؟ به جام جم آنلاین میگوید: دمای هوا نیز برای اغلب مناطق کشور مقداری بیش از حد نرمال پیشبینی میشود.
آن طور که او توضیح میدهد دمای هوا در اغلب مناطق کشور بین نیم تا یکونیم درجه بیش از نرمال خواهد بود.
مساله دیگری که کارشناسان نسبت به آن هشدار میدهند، این است که برخی شهروندان با توجه به بارشهایی که در اواخر سال گذشته و اوایل فروردین امسال اتفاق افتاد تصور میکنند، مشکل بحران آب برطرف شده است. اما لازم به یادآوری است که کشور گرفتار خشکسالی انباشت شده است و رفع این خطر نیازمند تجربه چند سال پربارش و متوالی است.
این درحالی است که که بررسیهای کارشناسان سازمان هواشناسی از این حکایت دارد که در 12 روز ابتدایی فروردین امسال نیز میزان بارشها نسبت به میانگین بلند مدت مناسب نبوده است.
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در این باره میگوید: از یکم تا دوازدهم فروردین امسال به طور میانگین حدود 15.8 میلیمتر بارش در کشور ثبت شده این درحالی است که میانگین بلند مدت بارشها 16.9 میلیمتر است.
به این ترتیب میتوان گفت برخلاف اینکه بارشهای خوبی را در روزهای ابتدایی فروردین شاهد بودیم، میزان بارشها در 12 روز ابتدایی امسال نسبت به میانگین بلند مدت حدود 6.8 درصد کاهش داشته است.
ضیاییان درباره اینکه میزان بارشها در سال آبی جاری تاکنون چقدر بوده است؟ نیز عنوان میکند: از ابتدای سال آبی جاری (مهر) تاکنون حدود 150 میلیمتر بارش در کشور ثبت شده این درحالی است که میانگین بلند مدت این بازه زمانی 177.6 میلیمتر است.
به عبارت دیگر میزان بارشها در سال آبی جاری تاکنون نسبت به میانگین بلند مدت حدود 15.5درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی روزهای پیشرو نیز عنوان میکند: تا هفته دیگر نمیتوان انتظار بارشهای فراگیر را مانند آنچه در اوایل فروردین ثبت شد، داشت. اما از هفته آینده چنین بارشهایی را شاهد خواهیم بود.
با این حال این روزها در نوار شمالی و مناطق کوهستانی کشور احتمال بارشهای رگباری دور از انتظار نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت