به گزارش جام جم آنلاین، میزان حجم ذخیره آب سدهای تامین کننده آب شرب تهران هنوز نگران کننده است، زیرا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش قابل توجهی را نشان میدهد.
بررسیهای کارشناسان از این حکایت دارد که این روزها حجم ذخیره آب در سدهای پنجگانه تامین کننده آب تهران حدود 230 میلیون متر مکعب برآورد شده این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته حجم ذخیره آب مخازن این سدها حدود 312 میلیون متر مکعب بوده است.
آن طور که بررسیهای کارشناسان نشان میدهد شرایط سدهای تامین کننده آب تهران متفاوت است. برای نمونه سد طالقان حدود 36 میلیون مترمکعب، ماملو حدود 25 میلیون مترمکعب، امیرکبیر حدود 15 میلیون مترمکعب، لتیان حدود 6 میلیون مترمکعب و لار حدود یک میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته کاهش حجم ذخیره آب داشته است.
علی اکبر ملکوتی، مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی آبفای استان تهران نیز در گفتوگو با جام جم آنلاین کاهش حجم آب سدهای تهران را تایید میکند و میگوید: اگر شرایط کنونی سدهای تامین کننده آب تهران را با مدت مشابه سال گذشته مقایسه کنیم، متوجه میشویم که میزان حجم ذخیره آب در سدهای تهران حدود 82 میلیون متر مکعب کاهش را نشان میدهد.
به این ترتیب باید همچنان به شهروندان ساکن تهران هشدار داد که در مصرف آب صرفه جویی کنند، زیرا شرایط منابع آبی تهران مناسب نیست.
کارشناسان تاکید میکنند که به دلیل خشکسالیهای مداوم شرایط منابع آب تهران نگران کننده است و برای جبران آن نیاز به تجربه سالهای آبی مناسبی است.
ملکوتی دراین باره توضیح میدهد: حدود سه سال است که با خشکسالی رو به رو هستیم. به همین دلیل جبران آن نیاز به بارشهای قابل توجهی دارد.
انباشت خشکسالیهای پی در پی سبب شده که شرایط منابع آبی کلانشهرهایی مانند تهران نگران کننده باشد و مسئولان از شهروندان بخواهند در مصرف آب صرفه جویی کنند.
این درحالی است که برخی شهروندان تصور میکنند به دلیل بارشهایی که در چند روز گذشته در کشور اتفاق افتاده مشکل کمبود آب برطرف شده است.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی آبفای استان تهران در پاسخ به این پرسش که میزان بارندگیهای تهران چقدر بوده است؟ عنوان میکند: در سال آبی جاری بارندگی داشتهایم. اما به میزانی نبوده که مشکل خشکسالی را برطرف کند. در واقع از ابتدای سال آبی حدود 101 میلیمتر بارش در تهران ثبت شده است.
آن طور که او توضیح میدهد این میزان بارش در مقایسه با دوره بلند مدت نیز کاهش را نشان میدهد، زیرا میزان بارشها در بلند مدت حدود 137 میلیمتر بوده است.
هرچند وارد ماه پایانی زمستان و سال شدهایم. اما مصرف آب در تهران با روزهای گرم سال برابری میکند، این مسالهای است که بسیاری از کارشناسان را نگران کرده است.
ملکوتی در این باره توضیح میدهد: در چند روز اخیر مصرف لحظهای آب در تهران حدود 50 مترمکعب بر ثانیه بوده است. اما این عدد با میزان مصرف آب در گرمترین روز تابستان برابری میکند.
به این ترتیب کارشناسان نسبت به افزایش مصرف آب در کشور هشدار میدهند، زیرا در روزهای پایانی سال شهروندان برای خانهتکانی آب بیشتری نیز مصرف میکنند.
مدیر بهره برداری از تاسیسات آبی آبفای استان تهران در این باره توضیح میدهد: این روزها که بحث خانه تکانی مطرح است. باید بیش از گذشته نسبت به مصرف آب دقت کرد و از آب شرب برای مصارف غیر شرب استفاده نکرد.
او به شهروندان توصیه میکند که برای شستن شیشه و پنجرهها از آب شرب استفاده نکنند و این کار را با استفاده از مواد شیشه شوی و دستمال مرطوب انجام دهند تا در مصرف آب صرفه جویی شود.
علاوه بر این با توجه به شرایط نامناسب منابع آب تهران شهروندان باید برای پاکیزه کردن سطوح نیز از روشهایی استفاده کنند که سبب هدر رفت آب نمیشود. برای نمونه برای تمیز کردن پارکینگ نیز میتوان بجای استفاده از شیلنگ آب از تی زمینشوی استفاده کرد.
کارشناسان معتقدند بیشترین میزان مصرف آب در بخش خانگی هنگام استحمام و شستوشوی ظروف و لباس اتفاق میافتد. به همین دلیل به شهروندان توصیه میشود که هنگام استحمام و شستوشو به شکل مداوم شیر آب را باز نگذارند و چنانچه از ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی استفاده میکنند تا هنگامی که ظرفیتشان تکمیل نشده آنها را روشن نکنند.
افزون بر این به شهروندان توصیه میشود که چنانچه از فلاشتانکهای پرمصرف قدیمی استفاده میکنند. آنها را تعویض کنند و یا با قرار دادن یک بطری کوچک آب آشامیدنی در آنها میزان مصرف آب فلاشتانکها را کاهش دهند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛