اعترافات هاله اسفندیاری و تاجبخش

اعترافات هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش روزهای چهارشنبه و پنجشنبه از رسانه ملی پخش می شود.
کد خبر: ۱۳۹۸۴۰

هاله اسفندیاری ، تبعه ایرانی مقیم امریکا و کیان تاجبخش ، نماینده مخفی بنیاد امریکایی سوروس به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از طریق فعالیت های تبلیغی و جاسوسی به نفع بیگانگان دستگیر شده و در حال حاضر در بازداشت به سر می برند.
دستگیری هاله اسفندیاری از آنجا آغاز شد که به دنبال پیگیری های اطلاعاتی وزارت اطلاعات در خصوص تلاش برخی از موسسات ، بنیادها و سازمان های امریکایی فعال در ایران ، معلوم شد که این نهادها تحت عناوینی چون دموکراسی سازی و حقوق بشر نقش سرویس های امنیتی و اطلاعاتی را ایفا می کنند و موسسه وودروویلسون که وی مدیریت آن را به عهده دارد، از جمله این موسسات است.
همچنین در تحقیقات به عمل آمده از سوی وزارت اطلاعات ، اسفندیاری اظهار کرد که فعالیتها و برنامه های مربوط به ایران در برنامه خاورمیانه این مرکز، از طریق بنیاد معروف امریکایی سوروس حمایت و پشتیبانی مالی شده است که این بنیاد امریکایی متعلق به جورج سوروس بوده که نقش کلیدی در انقلاب های رنگارنگ سالهای اخیر در چند کشور داشته است.
براساس اعلام وزارت اطلاعات ، وی در بازجویی های اولیه اعتراف کرده است که بنیاد سوروس در ایران با ایجاد یک شبکه ارتباط غیررسمی و تلاش برای توسعه و گسترش آن ، اهداف براندازانه خود را دنبال می کرده است.
وی همچنین برای این اهداف ، نقش یافتن و شناسایی استادان دانشگاه های ایرانی را به عهده گرفته است.
چندی پیش ، علیرضا جمشیدی ، سخنگوی قوه قضاییه نیز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به پرونده هاله اسفندیاری گفت: مهمترین اتهامات وی اقدام علیه امنیت کشور است و براساس ضوابط و مقررات ، دستگاه قضایی مسوول رسیدگی به این پرونده است و نتیجه آن را در اختیار افکار عمومی قرار خواهد داد.
کیان تاجبخش ، مشاور سازمان امریکایی موسوم به نهاد جامعه باز که وابسته به بنیاد امریکایی جورج سوروس است ، نیز از سوی قوه قضاییه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی ایران از طریق فعالیت تبلیغی و جاسوسی به نفع بیگانگان در بازداشت به سر می برد.
وی در اظهارات خود، به تلاش برای ایجاد اختلاف ، بی ثباتی و ناآرامی اعتراف کرده است .لازم به توضیح است که برخی از بنیادها و سازمان های امریکایی از طریق دعوت افراد برای سخنرانی و شرکت در کنفرانس ، دادن پروژه های تحقیقاتی و بورس های مطالعاتی سعی در یارگیری و جذب عناصر موثر کشور و مرتبط کردن آنها با نهادها و سازمان های تصمیم ساز و تصمیم گیر در امریکا را داشته اند.
در این میان نقش پنهان برخی عناصر اطلاعاتی آنها در این فرآیند و تحت پوششهای یاد شده موثر و کلیدی است.
گرچه اهداف کوتاه مدت بنیادهای مزبور، عمدتا به فعالیت های ظاهری آنها بر می گردد، ولی اهداف میان مدت آنها نوعی فرهنگ سازی ، نهادسازی و شبکه سازی در کشور است که بتدریج به ایجاد یک شبکه غیررسمی و مرتبط با آنها در داخل کشور منجر شده و توسعه و گسترش آن در دستور کار جدی قرار دارد.
هدف غایی و درازمدت بنیادهای مزبور نیز توانمندسازی این شبکه در عرصه های موردنظر و بهره گیری از آن در زمان معین در رویارویی با حاکمیت یک کشور است که این مدل طراحی شده امریکایی ها با تابلوی ظاهری و فریبنده آن ، براندازی نرم را در کشور دنبال می کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها