او افزود: من به جوانان توصیه اکید میکنم یادداشتهای علم را بخوانند، چون این یادداشتهای راوی وضعیت حکومت پهلوی از زبان یکی از رجال سیاسی نزدیک به دربار است. به نظرم هیچکدام از خاطرات رجال سیاسی به اندازه یادداشتهای علم مفیدتر و مستند به اسناد و مدارک نیست. اهل تحقیق، تاریخنگاران و دانشجویان میتوانند با دستمایه قرار دادن این یادداشتها دهها کتاب و پایاننامه تالیف کنند. رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: من در کتاب محض اطلاع با تحلیل و بررسی یاداشتهای علم خواستم یک پرده از فساد پهلوی را نشان دهم و در تابلو دیگر که به خاطرات سه چهره انقلابی پرداختم از فداکاریهایی بگویم که جوانان این کشور انجام دادند تا انقلاب اسلامی را حفظ کنند.
غلامعلی حداد عادل گفت: در بررسی و تحلیل یادداشتهای علم بر این هدف بودم که چهره پهلوی را به روایت یکی از چهرههای مطرح آن نشان دهم تا جوانان این کشور بدانند، چرا انقلاب 57 روی داد؟ آنچه در یادداشتهای علم از وضعیت دوره پهلوی ارائه شده است از زبان یکی از کارگزاران است که دشمنی با شاه ندارد و شاهد نزدیک اغلب رویدادها و روابط شاه حتی در جنبههای خصوصی زندگی اوست.
او ادامه داد: علم در یادداشتهایش از بعضی تفریحات خاص خودش و شاه با عنوان «گردش» یاد کرده است، گردشی که در آن پای یک زن در میان است به طوری که در جلد هفتم یادداشتهای علم که طی 21 ماه تالیف شده است، معشوقه انگلیسی علم 17بار به ایران آمده است. از آن طرف شاه نیز در گردش خود در متن کتاب 70بار با معشوقههای خودش ملاقات کرده است. به شکلی که وقتی رزمایشی در حال انجام است و ژنرالها، رجال سیاسی و مقامات منتظر آمدن شاه برای شروع هستند، او مشغول گردش است!
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی بیان کرد: موضوع دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، بحث آزادی است که در فصلی به نام «آزادی و استبداد در دوران حکومت شاه» به آن اشاره شده است.
در اینجا خواننده با مطالعه یادداشتهای علم به وضوح درمییابد که در همه مسائل مهم سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و دانشگاهی فقط و فقط شاه تصمیم میگیرد و هیچکس جرات چون و چرا نداشته است.
منبع: ضمیمه قفسه کتاب روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب