فعالیت امدادیاش را در معدن مس سونگون بهعنوان آتشنشان آغاز کرد و سعی میکند در طول سال کمتر به مرخصی برود تا در صورت بروز حادثه در هر نقطهای از کشور مرخصی بگیرد و راهی آنجا شود. حضورش در حادثه پلاسکو، زلزله سرپل ذهاب، سیل مشکیندشت و پلدختر و زلزله خوی از او امدادگری تمامعیار ساخته است.
دو روزی است با پایان فعالیت امدادیاش در شهرستان خوی، راهی ترکیه شده و در شهر هاتای به امدادگران ترکیهای در آواربرداری ساختمانها کمک میکند. ظهر دیروز در وقت ناهار توانستیم گفتوگویی با او انجام دهیم.
آنطور که عبداللهیان میگوید وضعیت شهر وخیم و عملیات امدادرسانی با کندی ادامه دارد. بوی تعفن اجساد زیر آوار هم در برخی محلهها به مشام میرسد.
این در حالی است که براساس آمارهای رسمی تعداد قربانیان زلزله در ترکیه و سوریه به بیش از ۲۵ هزار نفر رسیده است.
آقای عبداللهیان چه شد راهی ترکیه شدید؟
پس از زلزله خوی، راهی این شهر شدم و امدادرسانی در آنجا را آغاز کردم. تازه از خوی به خانهام در اهر برگشته بودم که زلزله ترکیه و سوریه رخ داد. اخبار را دنبال میکردم اما بهدلیل اینکه تازه دخترم را نامزد کرده بودم، هزینه سفر به ترکیه را نداشتم. همسرم وقتی حسرت و شوق مرا برای امدادرسانی در ترکیه دید، النگویش را فروخت و پولش را به من داد. همسرم میگفت؛ زیبایی این النگو برای من وقتی نمایان میشود که بتوانم با آن به افراد دیگری کمک کنم. افراد زیادی هنوز زیر آوار گرفتار هستند که حضور تو در آنجا شاید بتواند ناجی یک نفر باشد یا با خارج شدن جسدی به دلواپسی خانوادهای پایان دهد. النگو را فروختیم و با پول آن راهی ترکیه شدم.
الان در کدام شهر هستی؟
بامداد شنبه به شهر هاتای رسیدم و الان در حال آواربرداری در این شهر هستیم.
اوضاع چطور است؟
خیلی بدتر از آن چیزی است که تصور میکردم. پنج روز از زلزله گذشته اما هنوز آوار ساختمانها در محلات شهر دیده میشود. امدادگران اگر احتمال دهند زندهای زیر آوار است، تمام دستگاههای آواربرداری را خاموش کرده و با دوربین و دستگاههای زندهیاب زیر آوار را بررسی میکنند. آنطور که امدادگران میگویند، روزهای اول تعداد زندههایی که از زیر آوار خارج میشدند زیاد بود اما از دیروز کم شده است. در مدتی که به این شهر آمدم و در حال آواربرداری هستیم، فقط جسد خارج کردیم. اجساد به دلیل گذشت زمان و حجم بالای آوار قابل شناسایی نیستند و صحنههای تلخی را شاهد هستیم.
ساکنان، شهر را تخلیه کردهاند؟
اغلبشان در کمپ هستند و برخی در حال آواربرداری هستند. با توجه به حجم آوار نیاز به خودروهای سنگین آواربرداری است. ببینید نحوه ریزش ساختمان مانند دومینو است. آوار هر ساختمان روی ساختمان کناری ریخته و همین باعث شده حجم آوار زیاد باشد. اغلب ساختمانهای این شهر ویران شدهاند. ساختمانهایی که فرو نریخته هم قابل سکونت نیستند. در اغلب محلهها بوی تعفن اجساد به مشام میرسد و در کنار خیابانها اجسادی وجود دارد که در میان پتو قرار دارند. گروهی از امدادگران با گشت در شهر اجساد را جمعآوری میکنند. شاید بتوان گفت شهر تصویری آخرالزمانی به خود گرفته است. با ادامه عملیات آواربرداری تعداد قربانیان باز هم افزایش پیدا کند. البته هنوز به یافتن افراد زنده در میان آوار امیدواریم و آنطور که رسانه های ترکیه اعلام کردند، روز شنبه ۹ نفر زنده از زیر آوار خارج شدند .
وضعیت امدادرسانی چطور است؟
مجروحان از شهر خارج شدند. کنار هر چهارراه آب معدنی، کنسرو و پتو قرار دادهاند. افرادی که در شهر حضور دارند براساس نیاز روزانهشان برداشت میکنند تا به همه برسد. فقط برای آواربرداری نیاز به خودروهای سنگین مثل لودر و بولدوزر است.
برای امدادرسانی مشکلی نداشتید؟
نه. وقتی گفتم در اغلب حوادث طبیعی بودم، استقبال کردند و هماکنون در کنار تیمی از امدادگران صربستان مشغول جستوجو هستم. در اولین روز جستوجو جسد سه قربانی زلزله را از زیر آوار خارج کرده و برای شناسایی تحویل نیروهای مستقر در محل دادم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد