درک زبان بدن

کد خبر: ۱۳۹۶۶۱۰
نویسنده معصومه صبور روح وحید - کارشناس ارشد مشاوره

درک زبان بدن بسیار قابل‌اعتمادتر از مکالمات کلامی است و تاثیر بسیار زیادی در بهبود تعاملات ما دارد، زیرا مکالمات غیر‌کلامی بیش از ۶۰ درصد از معانی ارتباطات بین‌فردی را تشکیل می‌دهد. دقت به زبان بدن و ادراک آن مهارت مفیدی است که نقش سازنده‌ای در بهبود روابط بین‌فردی دارد. زبان بدن در هر فرهنگی متفاوت از فرهنگ دیگری است.

رفتارهای فیزیکی مانند حالات چهره، وضعیت بدن، حرکت چشم، لمس و... راهنمای خوبی برای درک بهتر احساسات و تبادل اطلاعات است‌. تحقیقات نشان داده که قضاوت کردن برمبنای حالات چهره و بررسی حالات صورت و بدن در کنار هم از اطمینان بیشتری برخوردار است .به‌عنوان مثال با دقت در حالات چهره و چین و چروک‌هایی که در لبخند واقعی اطراف چشم می‌افتد، می‌توانیم تفاوت بین لبخند واقعی و مصنوعی را تشخیص دهیم‌. در حالت عادی چشم‌ها شش تا ۱۰ بار در دقیقه پلک می‌زنند اما وقتی جذب چیزی می‌شویم، این دفعات کاهش می‌یابد و نگاه خیره می‌شود. گشاد شدن مردمک چشم‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که شخص به یک فرد یا شیء خاصی علاقه‌مند شده است‌. البته گشاد بودن مردمک‌ها ناشی از مصرف الکل، کوکائین، آمفتامین، داروهای روانگردان و‌... هم است‌. بالا بردن ابروها یک نوع خوشامدگویی جهانی است‌. حالت نشستن و ایستادن فرد در تفسیر زبان بدن اهمیت زیادی دارد‌. فردی که تمایل به شنیدن صحبت‌های شما دارد راحت و آرام روی صندلی می‌نشیند و کمی متمایل به سمت شماست و ضمن صحبت، شما را با حرکات سر همراهی می‌کند. دست به سینه نشستن و انداختن پا‌ها روی هم نشانه حالت دفاعی و مقاومت فرد در برابر شماست. نفس‌های عمیق که از دیافراگم و شکم استفاده می‌شود و دستان آزاد و رها نشانه آرامش و اعتماد به نفس و نفس‌های سطحی و سریع، زیاد بودن حرکات صورت و پلک‌ها، دستان گره شده و بی‌قراری پا‌ها نشانه استرس و نگرانی است‌. در تفسیر زبان بدن، چشم‌ها صادق‌ترین عضو بدن است‌. کسی که به پایین نگاه می‌کند احتمالا در حال پنهان کردن یک موضوع عاطفی یا فکر کردن و حس کردن احساسات ناخوشایندی مثل ترس یا خجالت است و تلاش در عدم برقراری تماس چشمی نشانه عدم‌صداقت فرد با شماست. طی مکالمات‌تان مراقب حالات چهره، حالات بدن، طرز ایستادن و نشستن دیگران باشید تا بتوانید تعاملات بهتر و موثرتری برقرار کنید‌.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها