به گزارش جام جم آنلاین، در دیدار نخست مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی قطر، دو تیم کرواسی و برزیل برابر هم به میدان رفتند.
کرواسی یک (۴) - برزیل یک (۲)
داور: مایکل اولیور (انگلیس)
ورزشگاه: اجوکیشن سیتی
گل: نیمار برای برزیل، پتکوویچ برای کرواسی
کارت زرد: دنیلو، کاسمیرو و مارکینیوش از برزیل، بروزوویچ از کرواسی
کارت قرمز: -
ترکیب کرواسی: دومینیک لیواکویچ (دروازهبان)، دیان لاورن، یاسکو گواردیول، لوکا مودریچ، بورنا سوسا (۱۱۰- بودیمیر)، متئو کواچیچ (۱۰۵- لاورو مایر)، ایوان پرشیچ، آندره کراماریچ (۷۳- پتکوویچ)، جوزپ یورانوویچ، مارسلو بروزوویچ (۱۱۴- اورسیچ) و ماریو پاسالیچ (۷۳- ولاسیچ).
ترکیب برزیل: آلیسون (دروازهبان)، ادر میلیتائو (۱۰۵- الکس ساندرو)، مارکینیوش، تیاگو سیلوا، دانیلو، کاسمیرو، لوکاس پاکتا (۱۰۵- فرد)، نیمار، رافینیا (۵۵- آنتونی)، وینیسیوس جونیور (۶۵- رودریگو) و ریچارلیسون (۸۴- پدرو).
نیمه نخست
ساعت ۱۸:۳۰ بازی با سوت داور انگلیسی آغاز شد.
در دقیقه ۵، شوت پشت محوطه جریمه وینیسیوس را لیواکوویچ به راحتی مهار کرد.
در دقیقه ۲۱، نیمار خط دفاع کرواسی را به هم ریخت اما ضربه نه چندان خطرناک نیمار را دروازهبان کرواسی گرفت.
در دقیقه ۴۲، ضربه ایستگاهی نیمار به دیوار دفاعی کرواسی برخورد کرد و تغییر مسیر داد اما باز هم لیواکوویچ توانست این توپ را مهار کند.
نیمه دوم
برزیل در این نیمه بازی را هجومی آغاز کرد و میتوانست در دقیقه ۴۷ به گل برسد اما لیواکویچ مانع از گلزنی وینیسیوس شد.
در دقیقه ۵۳، جرکت در عرض میلیتائو و اشتباه گواردیول میرفت که مدافع کرواسی به اشتباه دروازه خود را باز کند اما لیواکویچ به زیبایی و با پا توپ را برگشت داد.
در دقیقه ۵۴، پاس ریچارلیسون به نیمار، این بازیکن را با دروازهبان حریف تک به تک کرد اما لیواکوویچ باز هم ستاره سلسائو را ناکام گذاشت.
در دقیقه ۶۷، اشتباه مدافعان کرواسی سبب شد تا پاکتا با لیواکوویچ تک به تک شود اما باز هم درخشش دروازهبان کرواسی این فرصت را از برزیلیها گرفت.
در دقیقه ۷۷، باز هم ریچارلیسون، نیمار را به دروازهبان حریف تک به تک کرد اما لیواکوویچ ضربه بغل پای نیمار را به کرنر فرستاد.
در دقیقه ۸۰؛ کار ترکیبی برزیلیها توپ را به رودریگو رساند و او توپ را برای پاکتا کاشت اما ضربه پای چپ این بازیکن را باز هم لیواکوویچ مهار کرد.
داور برای این دیدار ۴ دقیقه وقت اضافه اعلام کرد که دو تیم نتوانستند گلزنی کنند و بازی به وقت اضافه کشیده شد.
وقت اضافی
برزیل در وقت اضافه نخست بازی را هجومیتر از حریف اروپایی خود آغاز کرد اما ناتوانی هافبکها و وینگرهای این تیم در بازیسازی باعث شد نتوانند فرصت جدی را در ۱۵ دقیقه نخست وقت اضافی ایجاد کنند.
در دقیقه ۱+۱۰۵، یک و دوهای متوالی نیمار با آنتونی و پاکتا باعث شد تا او با لیواکوویچ تک به تک شود و پس از عبور از دروازهبان کرواسی، قفل دروازه این تیم را بالاخره باز کند و سلسائو را یک بر صفر پیش بیاندازد.
در ۱۰ دقیقه ابتدایی نیمه دوم وقت اضافه کرواسی هجومیتر بود و سعی کرد با به زمین آوردن تمام مهاجمان خود، گل تساوی را به ثمر برساند اما آنها نتوانستند موقعیت جدی روی دروازه آلیسون ایجاد کنند.
در دقیقه ۱۱۷، نفوذ اورسیچ از سمت راست با پاس در عرض این بازیکن برای پتکوویچ همراه شد که ضربه این بازیکن با برخورد به مارکینیوش و تغییر مسیر، دروازه آلیسون را باز کرد و گل تساوی شاگردان دالیچ را به ثمر رساند.
در دقیقه ۲+۱۲۰، روی کرنر ارسالی، توپ به کاسمیرو رسید و ضربه محکم او را باز هم لیواکوویچ مهار کرد تا در این دیدار هم ستاره تیمش باشد و بازی را به ضربات پنالتی بکشاند.
ضربات پنالتی
ولاشیچ پنالتی اول کرواسی را زد و آن را تبدیل به گل کرد.
رودریگو پنالتی نخست برزیل را از دست داد و لیواکوویچ آن را مهار کرد.
لاورو مایر پنالتی دوم کرواسی را به گل تبدیل کرد.
کاسمیرو پشت ضربه پنالتی دوم برزیل قرار گرفت و دروازه کرواسی را باز کرد.
مودریچ سومین پنالتی کرواتها را تبدیل به گل سوم کرواسی کرد.
پدرو سومین پنالتی سلسائو را گل کرد.
اورشیچ چهارمین گل کرواسی را در ضربات پنالتی به ثمر رساند.
مارکینیوش چهارمین پنالتی برزیل را به تیر زد تا سلسائو از جام جهانی حذف شود.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد