استاندار یزد:

کتابخانه‌سازی، وظیفه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان نیست / تربیت کتابخوان، وظیفه اصلی انجمن است

یزد - استاندار یزد در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با تأکید بر این‌که کتابخانه‌سازی، وظیفه این انجمن نیست گفت : مهم‌ترین رسالت انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، تربیت کتابخوان است.
کد خبر: ۱۳۸۷۰۶۷

به گزارش خبر نگار جام جم آنلاین یزد ،استاندار یزد درنخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان یزد با اشاره به اهمیت ریشه‌ای مطالعه در رشد فرهنگ و آگاهی جامعه، اظهارداشت: گسترش فرهنگ کتابخوانی، مهم‌ترین برنامه‌ای است که باید توسط همه نهادها از جمله کتابخانه‌های عمومی استان در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: مهم‌ترین مسئله اداره کل کتابخانه‌های عمومی یزد  این است که اقشار مختلف را کتابخوان کند و عشق به کتاب و مطالعه را در نسل جوان و نوجوان ایجاد و تقویت کند و جامعه‌ای که کتابخوان بوده و با کتاب مأنوس باشد، دچار آسیب‌های اجتماعی نمی‌شود و افرادی که اهل کتابخانه هستند، کمتردچار این‌گونه آسیب‌ها و ناهنجاری‌‌ها‌‌ می‌شوند.

فاطمی کتاب و کتابخوان را دو عنصر اصلی در کتابخانه برشمرد و تصریح کرد: همه ظرفیت‌های فیزیکی و سخت‌افزاری باید به تقویت این دو عنصر مهم و حیاتی در کتابخانه‌ها منجر شود.

استاندار خطاب به اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان یزد گفت: کتابخانه‌سازی مسئولیت شما نیست، بلکه تربیت کتابخوان، وظیفه اصلی انجمن است و لذا باید برنامه‌های شما در انجمن، در این راستا تعریف و اجرا شود.

وی خاطر نشان ساخت: البته نوسازی منابع کتابخانه‌ها  نیز از جمله مواردی است که باید متناسب با سلایق اقشار مختلف جامعه در دستور کار قرار گیرد و در اعتبارات استانی نیز این مسئله مهم حتماً دیده شود.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، افزود: انجمن خیرین کتابخانه‌ساز استان نیز باید احیا شود. ما در استان 112 باب کتابخانه داریم که می‌توان با کمک واحدهای پرشمار صنعتی استان، منابع به‌روز و مفید را برای این کتابخانه‌ها تهیه کرد تا مخزن کتابخانه‌ها به وضعیت مطلوب نزدیک شود.

تأمین منابع برای به‌روزرسانی مخزن کتابخانه ها ضروری است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد نیز در این نشست گفت: هم‌اکنون 112 کتابخانه در استان فعالیت دارد که درخواست اصلی این کتابخانه‌ها، تأمین منابع برای به‌روزرسانی مخزن آنها است.

محسن رفیعی افزود: با توجه به این‌که هزینه ساخت کتابخانه ثابت در مناطق مختلف استان بالا است و امکان ساخت در همه مناطق فاقد کتابخانه نیز وجود ندارد، می‌توان با راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه‌های سیار، نیاز روستاهای پرشمار استان و نواحی شهری فاقد کتابخانه را مرتفع کرد و در این راستا نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز آمادگی دارد در صورت تأمین مینی‌بوس مناسب برای این امر، نیرو و منابع این کتابخانه‌ها را تأمین کند.

وی با اشاره به پایان عملیات عمرانی ساختمان کتابخانه شهید بابایی زارچ، گفت: ساختمان کتابخانه تنها نیاز به راه‌اندازی تأسیسات برقی و سیستم‌های برودتی و حراراتی دارد و در مرحله بعدی نیز لازم است برای محوطه بیرونی این کتابخانه فکر جدی بشود تا بتوان آن را تا پایان سال جاری تجهیز و راه‌اندازی کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همچنین خواستار توجه به وضعیت معیشتی کتابداران استان شد و پیشنهاد داد منابع صندوق وام قرض‌الحسنه کتابداران استان با حمایت استانداری و صنایع استان تقویت شود.

راه‌اندازی کتابخانه سیار در روستاهای فاقد کتابخانه

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه‌ها، یکی از اقدامات ارزنده‌ای است که به رشد فرهنگ مطالعه کمک می‌کند.

احسان عابدی بر راه‌اندازی کتابخانه سیار در روستاهای فاقد کتابخانه تأکید کرد و افزود: این کتابخانه‌ها می‌توانند نیاز مطالعاتی مردم حداقل 15 روستای مجاور را تأمین کنند و با هزینه‌ای بسیار کمتر از ساخت و تجهیز و نگهداری یک کتابخانه ثابت اداره شوند.

محمدباقر پارساییان، عضو شورای اسلامی شهر یزد نیز در این نشست بیان داشت: برخی از دستگاه‌های دولتی و شرکت‌ها هستند که فضای بلااستفاده دارند و می‌توان در مناطقی که زمین مناسب برای ساخت و توسعه کتابخانه‌ها وجود ندارد، از این فضاها برای ایجاد مراکز فرهنگی و کتابخانه‌ استفاده کرد.

حجت‌الاسلام مجتبی صداقت، مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد و عضو حقیقی انجمن کتابخانه‌های استان نیز گفت: یکی از اتفاقاتی که می‌تواند سبب اقبال هرچه بیشتر مردم به کتابخانه شود، برگزاری رویدادهای کتابخوانی با محوریت کتابخانه‌ها است که در این راستا، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری آمادگی دارد در برپایی این‌گونه رویدادها همکاری کامل داشته باشد.

تقویت منابع و کتب کتابخانه‌های عمومی استان یزد به ویژه کتابخانه مرکزی یزد، ایجاد کتابخانه سیار در همه شهرستان‌های محروم و مناطق فاقد کتابخانه، تقویت صندوق وام کتابداران استان و ایجاد کتابخانه در منطقه صدرآباد یزد با استفاده از ظرفیت فرهنگسرای بهمن، از جمله مصوبات مهم این جلسه بود.

در پایان نخستین نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی استان یزد در سال جاری، حجت‌الاسلام مجتبی صداقت، حجت‌الاسلام مظفر سالاری و افسانه حاضری، به عنوان سه عضو جدید حقیقی این انجمن معرفی شدند و احکام خود را از استاندار یزد دریافت کردند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها