مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان

بزرگترین ذخیره خون بند ناف خاورمیانه در ایران

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان گفت‌: ایران با بیش از ۱۷۰ هزار نمونه خون بند ناف بزرگترین ذخیره سلولی در خاورمیانه را داراست.
کد خبر: ۱۳۸۶۷۵۸

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان گفت‌: ایران با بیش از ۱۷۰ هزار نمونه خون بند ناف بزرگترین ذخیره سلولی در خاورمیانه را داراست.

به گزارش جام جم آنلاین البرز؛ ضرابی با اشاره به مزایای ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف برای درمان بیماری‌های احتمالی در آینده، گفت: مواردی موجود است که کودکی که فقط قادر به حرکت به صورت خزیدن بوده با سه مرتبه تزریق سلول‌های بنیادی قادر به راه رفتن به وسیله واکر شده است یا کودکی که هیچ تکلمی نداشته توانسته حروف را بیان کند.

او با اشاره به این که ۳۱ دفتر نمایندگی در کل کشور به جمع آوری نمونه‌های بند خون ناف می‌پردازند، افزود: این نمونه‌ها از کل کشور جمع آوری و به بانک خون بند ناف رویان در تهران انتقال می‌یابند و پس از جداسازی سلول‌های بنیادی ذخیره سازی صورت می‌گیرد.

ضرابی مهمترین کارکرد سلول‌های بنیادی بند خون ناف را در درمان بیماری‌های بدخیم خصوصاً بیماری‌هایی با منشأ خونی عنوان کرد و گفت: خون بند ناف در جفت جریان دارد و بعد از تولد نوزاد به عنوان زباله بیولوژیکی دور ریخته می‌شود. این سلول‌های بنیادی خون‌ساز می‌توانند به سلول‌های بنیادی خونی تبدیل شوند و در بیماری‌هایی، چون تالاسمی، انواع سرطان خون، کم خونی‌های مادرزادی و انواع نقص سیستم ایمنی مورد استفاده قرار بگیرند.

او  با بیان این که متخصصان معتقدند پتانسیل درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری با استفاده از خون بند ناف وجود دارد، افزود: در حال حاضر به جز بیماری‌های خونی، برای بیماری‌های غیر خونی نیز از خون بند ناف استفاده می‌شود که این کار در مرحله کارآزمایی بالینی است، در بیماری‌های غیر خونی، چون فلج مغزی اطفال، اوتیسم، اس‌ام ای، دیابت نوع یک، آرتروز، سکته‌های قلبی نیز کارآزمایی بالینی در حال انجام است. به نظر می‌رسد ظرف سه تا پنج سال آینده بتوانیم از سلول درمانی در درمان این بیماری‌ها و کمک به بهبودشان استفاده شود.

به گفته مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان بر اساس شواهد، کارآزمایی‌های بالینی توانسته در کودکان دچار فلج مغزی بسته به نوع و میزان ناتوانی موثر باشد. کودکانی که در تکلم، بینایی و حرکت مشکل داشته‌اند تا حد زیادی بهبود یافته‌اند.

او می گوید: حتی مواردی موجود است که کودکی که فقط قادر به حرکت به صورت خزیدن بوده با سه مرتبه تزریق سلول‌های بنیادی قادر به راه رفتن به وسیله واکر شده است یا کودکی که هیچ تکلمی نداشته توانسته حروف را بیان کند؛ بنابراین تاثیر پذیری بسته به شدت بیماری متفاوت است و با تکرار تزریق سلول‌های بنیادی بین دو تا چهار بار تاثیر گذاری مشهود است.

ضرابی افزود: به دلیل بومی بودن دانش ذخیره سازی سلول‌های بنیادی در ایران درخواست‌هایی از کشور‌های همسایه برای راه اندازی بانک خون بند ناف در آن کشور‌ها داریم و نمونه‌هایی از خارج از کشور نیز در ایران ذخیره شده است، بنابراین جایگاه ایران در این زمینه مطلوب است، ولی در زمینه استفاده از این سلول‌های بنیادی باید تلاش‌های بیشتری صورت بگیرد.

او با اشاره به برنامه‌های توسعه ذخایر منابع سلول‌های بنیادی گفت: درصددیم تا بانک منابع سلول‌های بنیادی که شامل مغز استخوان، خون محیطی، بند ناف و پالپ دندان شیری می‌شود را راه اندازی کنیم.

ضرابی با اشاره به راه اندازی پالایشگاه محصولات زایمانی در آینده نزدیک افزود: امروزه مشخص شده آنچه که بعد از تولد نوزاد به عنوان زباله دور ریخته می‌شود قابل فرآوری است. خون و بافت بند ناف، پرده‌ها و مایع جنینی می‌تواند در پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد بنابراین راه اندازی پالایشگاه محصولات زایمانی که در نوع خود در کشور بی نظیر است را مد نظر داریم. زیر ساخت‌های آن نیز آماده شده و تا سال آینده به طور کامل به بهره برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان با اشاره به نحوه ذخیره سازی نمونه بند خون ناف برای خانواده‌ها، گفت: خانواده‌ها از طریق ثبت نام در سایت بانک خون بند ناف رویان به آدرس www.rsct.ir و پرداخت هزینه اولیه هفت میلیون تومان که به صورت تقسیط و استفاده از تسهیلات بانکی نیز امکان پرداخت آن وجود دارد، نسبت به ذخیره خون بند ناف نوزادانشان به صورت خصوصی اقدام کنند تا در آینده برای درمان بیماری‌ها به صورت اختصاصی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها