مطمئنم با مدال برمی‌گردیم
اعظم سنایی، مربی و کاپیتان تیم‌ملی هاکی روی یخ در آستانه حضور در مسابقات آسیایی

مطمئنم با مدال برمی‌گردیم

به بهانه تخریب و بازسازی ورزشگاه خاطره‌انگیز سن‌سیرو و نگاهی به بازسازی‌های ورزشگاه‌های فوتبال

خانه‌های‌جدید روی خاطرات‌قدیمی

هرازچندگاهی خبری منتشر می‌شود مبنی بر این‌که یکی از ورزشگاه‌های مهم فوتبال در حال تخریب بوده و قرار است ورزشگاه جدیدی با مدرن‌ترین تجهیزات ساخته شود. حالا نوبت به ورزشگاه خاطره‌انگیز سن‌سیرو شهر میلان رسیده که با موافقت دو تیم این شهر قرار است تخریب شود.
کد خبر: ۱۳۸۱۱۹۲
نویسنده حسین خلیلی - گروه ورزش
پروژه جدید با نام «کتدرال» با همکاری دو باشگاه بزرگ شهر میلان از مدت‌ها پیش مطرح و تصویب شده بود. خانه جدید میلانی‌ها می‌خواهد روی آجر‌های سن‌سیرو بنا شود و جدیدترین تصمیم در قبال این ورزشگاه مبنی بر این است که بخشی از مصالح ورزشگاه کتدرال از تخریب سن‌سیرو یا جوزپه مه‌آتزا فراهم شود. در کنار این موضوع، فشار‌های مسئولان زیست‌محیطی به تخریب کامل سن‌سیرو منجر شده و این ورزشگاه تسلیم مدرنیزه‌شدن باشگاه‌هایش می‌شود. ورزشگاه جدید نیز تا سال۲۰۲۷ میلادی بازگشایی می‌شود. به همین بهانه، نگاهی به ورزشگاه‌هایی انداخته‌ایم که طی چند سال آینده قرار است بازسازی یا تخریب شود و با شکل و شمایلی جدیدتر پذیرای تماشاگران باشد.

ورزشگاه نیوکمپ، بارسلونا
بازسازی ورزشگاه نیوکمپ از آن پروژه‌هایی است که می‌تواند تا سال‌ها نماد و معرف نوسازی استادیوم‌ها باشد. آن طور که مدیران بارسلونا گفته‌اند، هزینه‌ای نزدیک به ۵۰۰ میلیون یورو صرف بازسازی این ورزشگاه می‌شود. در این پروژه، علاوه‌بر این‌که ساختار داخلی و نمای بیرونی ورزشگاه به کلی تغییر می‌کند، قرار است یک سقف متحرک نیز در بالای آن ساخته شود. بعد از اتمام این پروژه، ظرفیت این ورزشگاه به ۱۰۵ هزار نفر خواهد رسید تا عنوان بزرگ‌ترین ورزشگاه اروپا را به خودش اختصاص دهد. این برنامه‌ها تنها محدود به خود این ورزشگاه نیست. قرار است ورزشگاه دیگری نیز در کنار آن با ظرفیت ۶۰۰۰ نفر و با نام «ورزشگاه یوهان کرایف» ساخته شود که برای بازی‌های بارسلونا B است. از طرف دیگر، قرار است یک سالن ورزشی ۱۲ هزار نفری هم درون آن ساخته شود که مربوط به دیگر تیم‌های بارسلونا در رشته‌های بسکتبال، هندبال، فوتسال، هاکی روی یخ و والیبال است.

سانتیاگو برنابئو، مادرید
بعد از آن‌که تیم‌های اتلتیکو مادرید و بارسلونا اقدام به بازسازی ورزشگاه‌های خود کرده‌اند، دیگر تیم مهم این کشور یعنی رئال هم چند سالی است چنین پروژه‌ای را شروع کرده است. رئالی‌ها هم همچون رقیب کاتالانی خود هزینه‌ای ۵۰۰ میلیون یورویی را برای این موضوع کنار گذاشته‌اند. بخشی از پروژه، افزایش ظرفیت ورزشگاه است و تعداد آن را به ۸۱هزار نفر می‌رساند. مهم‌ترین بخش آن، نمای بیرونی است که علاوه بر ساخت سقف، دور تا دور آن را صفحه‌های نمایشی دربر می‌گیرد. همچنین ارتفاع زمین تا ۱۰متر بالاتر می‌آید و تجهیزاتی نصب می‌شود که به تماشاگران، دایره دیدی ۳۶۰ درجه‌ای به تمام تماشاگران حاضر در ورزشگاه می‌دهد. از سال گذشته و با تکمیل‌شدن بخش زیادی از این پروژه، در‌های آن به روی تماشاگران باز شده است. با این حال هنوز قسمت‌هایی از آن در حال اجرا است.

ورزشگاه ملی کازابلانکا، مراکش
همچون سن‌سیرو که پذیرای دو تیم شهر میلان است، ورزشگاه ملی کازابلانکا هم از بازی‌های دو تیم اصلی این شهر یعنی راجا و ویدا میزبانی می‌کند. حالا این دو تیم بر سر بازسازی ورزشگاه‌شان توافق کرده‌اند که بعد از این مرحله، بازی‌های تیم ملی نیز قرار است در این ورزشگاه جدید برگزار شود. این ورزشگاه قرار بود سال ۲۰۱۰ بازسازی شود، اما چند بار به وقفه افتاده است. حالا قرار است تا سه سال دیگر این پروژه تکمیل شود. بر اساس برنامه‌های اعلام‌شده، ظرفیت این ورزشگاه به۹۳ هزار نفر افزایش خواهد یافت و لقب بزرگ‌ترین ورزشگاه آفریقا را از آن خود می‌کند.

ورزشگاه براملی مور، اورتون
چند سالی می‌شود که مدیران اورتون با هزینه‌های فراوان سعی می‌کنند خود را جزو تیم‌های بالا جدولی لیگ جزیره نشان دهند. یکی از این برنامه‌ها، ساخت ورزشگاه جدیدی است که گفته می‌شود در بخش قدیمی شهر بندری لیورپول ساخته می‌شود. آن طور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند، ۵۰۰ میلیون پوند برای ساخت این ورزشگاه هزینه می‌شود و ظرفیت ۶۰ هزار تماشاگر را نیز دارد. طبق آنچه از قبل هم گفته شده بود، به احتمال زیاد این ورزشگاه تا یک سال آینده آماده استفاده خواهد بود.

ورزشگاه فاینورد، روتردام
از سال ۲۰۰۶ تیم هلندی فاینورد به دنبال ساخت ورزشگاه جدیدی بود و در این مسیر بار‌ها مشکلاتی به وجود آمده است. ابتدا قرار بود ورزشگاه قدیمی بازسازی شود، اما در نهایت تصمیم گرفتند ورزشگاهی جدید با ظرفیت ۸۵ هزار نفر را در کنار رودخانه نیوه‌ماس شهر روتردام بسازند. ساخت این ورزشگاه از حدود دو سال پیش شروع شد و در آن به‌زودی به روی تماشاگران باز می‌شود.

روزنامه جام جم 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها