یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلام حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از 90درصد پروژه های سیستم های اعلام حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.
همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود.
انواع سیستم های اعلام حریق ساختمان هوشمند
سیستمهاي اعلان حريق به سه گروه آدرس پذير، متعارف و بدون سيم (وايرلس) تقسيم ميشوند که هر يک از اين سیستمها خود به دو گروه خودکار و دستي تقسيم ميشوند .در سيستم های اعلام حریق دستي، شستي اعلام حريق، تنها منبع تشخيص حريق است. درواقع کار تشخيص حريق در اينگونه سيستمها فقط به انسان سپرده شدهاست و در مکانهايي که انسان حضور ندارد، کاربردي ندارند. بر خلاف اينگونه سيستمها، سيستمهاي اعلام حريق خودکار، وابستگي کمتری به تشخيص انسان دارند. سيستمهای خودکار، به دو گروه آدرس پذير، و غير آدرس پذير تفکيک مي شوند. در سيستم اعلام حریق آدرس پذير، علاوه بر اعلام حريق، محل دقيق وقوع آن نيز مشخص ميشود.
تمام سیستم های اعلام حریق اساساُ بر پایه یک اصل عمل می کنند.اگر ردیاب سیستم های اعلام حریق تشخیص دود و یا حرارت بدهند ،آژیر سیستم های اعلام حریق شروع به اعلام خطر می کنند.سیستم های اعلام حریق به چهار دسته تقسیم می شوند
سیستم های اعلام حریق متعارف Conventional Fire Alarm System
سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر Addressable Fire Alarm System
سیستم های اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر Analogue Addressable Fire Alarm System
سیستم های اعلام حریق آنالوگ Wireless Fire Alarm System
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر همانند سیستم متعارف از پرکاربردترین سیستمهای اعلام حریق می باشد که هر یک از تجهیزات درون لوپ آدرس پذیر دارای یک آدرس منحصر به فرد بوده و وضعیت تجهیزات از روی کنترل پنل مرکزی قابل روئیت می باشد.
نوع آدرس دهی تجهیزات اعلام حریق در برندهای مختلف متفاوت است و هر برند روش خاصی خود را دارد. برخی از آنها به صورت دستی آدرس دهی می شوند؛ برخی از طریق دستگاه پروگرامر و برخی دیگر نیز از طریق کنترل پنل مرکزی آدرس دهی می شوند.
سیستم اعلام حریق متعارف
سیستم های اعلام حریق سال ها ست که در دنیا وجود دارند و از نظر کارایی و تکنولوژی خود را اثبات کرده اند. سیستم اعلام حریق متعارف به دلیل نوع ساختار و سیم کشی که دارد بیشتر در محیط های کوچک و کم رفت و آمد و با جمعیت پایین و یا در محیط هایی با کاربری غیر از بیمارستان ها، فروشگاه های زنجیره ای بزرگ و هتل های بزرگ استفاده می شود. به طور کلی می توان این سیستم را مناسب با سیستم ایمنی فشار ضعیف دانست. همچنین اگر بودجه اختصاص یافته جهت تهیه سیستم اعلام حریق محدود باشد از این سیستم استفاده می شود.
سیستم های اطفاء حریق برای خاموش کردن، کنترل و یا در برخی موارد به طور کامل جلوگیری از گسترش یا وقوع آتش سوزی استفاده می شود. سیستم های اطفاء حریق کاربردهای بسیار متنوعی دارند و به همین دلیل امروزه انواع مختلفی از سیستم های اطفاء حریق برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از این موارد، برخی از آنها هنوز در حال استفاده هستند، اما دیگر قانونی برای ساخت و تولید نیستند
سیستمهای اطفاء حریق توسط کدهای انجمن ملی حفاظت از آتش، که به نام NFPA نیز شناخته میشود، کنترل میشوند. این سازمان کدها، مقررات و توصیه هایی را در مورد نصب و نگهداری صحیح این سیستم های اطفاء حریق می نویسد. به همین ترتیب، NFPA معیارهایی را نیز فهرست می کند که باید برای الزامات انواع خاصی از سیستم های اطفاء حریق برآورده شوند.
یک آتش سوزی کنترل نشده یک فاجعه برای ایمنی انسان، از دست دادن اموال و تداوم کسب و کار است. شعله های آتش و دود خطری برای سلامتی هستند، تجهیزات و مواد گران قیمت ممکن است از بین بروند و عملیات تجاری به طور ناگهانی متوقف می شود زیرا ساختمان قابل استفاده نیست.
سیستم اطفا حریق fm200
گاز HFC227ea با برند تجاری FM200 یک گاز اطفا حریق غیر سمی، بدون رنگ، سازگار با محیط زیست و نارسانای الکتریکی است که برای انسان مضر نمیباشد. این گاز با ورود به زنجیره ماده سوختنی و اکسیژن محیط باعث خاموش شدن شعله های آتش شده و پس از عملیات اطفاء معمولا دارای پسماندی نمیباشد که این مهم ضمن به حداقل رساندن آسیب های احتمالی حاصل از عملیات اطفا حریق، موجب کاهش زمان تعطیلی محل حریق پس از عملیات اطفا خواهد شد. از همین رو سیستم fm200 یکی از خاموش کننده های مورد تایید سازمان های جهانی همچون NFPA، EPA و …پذیرفته شده و استفاده از این سیستم در بیش از هفتاد کشور جهان و بیش از صدها هزار پایگاه مختلف رایج و مرسوم گشته است.
مزیت اصلی این سیستم، استفاده میزان کمی از این گاز برای خاموش کردن حریق می باشد، این به معنی نیاز به سیلندر های نگهداری کمتر و کوچکتر و در نتیجه نیاز به فضای کمتر برای نگهداری و ذخیره سازی گاز اطفای FM200 می باشد.
سیستم اطفا حریق FM200 برای خاموش کردن حریق در کمتر از 10 ثانیه طراحی شده و در این مدت زمان کوتاه از بروز حریق های با عامل الکتریکی، مواد و مایعات آتش زا و … جلوگیری می کند که این مهم باعث کاهش خسارت های قابل توجه خواهد شد.
مدت زمان کوتاه اطفا حریق در سیستم FM200 باعث کاهش خسارت ها و هزینه های تعمیر و بازساری در پی آتش سوزی خواهد شد.
شارژ مجدد سیستم اطفا حریق FM200 بسیار ساده و مقرون به صرفه می باشد و این مهم به خودی خود باعث کاهش زمان آماده سازی سیستم و در نتیجه کاهش احتمال خطر برای محل مورد استفاده خواهد شد.
گاز اطفا حریق FM200 به عنوان یک گاز غیر سمی طبقه بندی شده است بر همین اساس استفاده از این سیستم در محیط های بسته بدون خطر می باشد. ایمنی و بی خطری گاز FM200 در بیش از یک دهه تجربه و مطالعات گسترده علمی در آزمایشگاه های تخصصی اثبات شده است.
سیستم اعلام و اطفاء حریق
امروزه نصب سیستم اعلام و اطفا حریق برای حفاظت امنیت ساختمان و جان انسان ها بسیار ضروری می باشد و از مقررات اصلی اصولی ایمنی ساختمان است. شرکت فنی مهندسی آموت مشاور و مجری سیستم های حفاظتی و امنیتی ساختمان با محصولات با کیفیت و اجرای تخصصی و حرفه ای خدمات خاص و بهینه را به مشتریان خود ارائه می دهد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد