اختلاف رهبران اروپا در مورد معاهده ای تازه

رهبران اتحادیه اروپا روز جمعه 22 ژوئن دومین روز گفتگوهای دشوار خود در مورد قوانین تازه برای اداره اتحادیه اروپا را در حالی آغاز کردند که اختلاف بر سر جزئیاتی از آن رسیدن به توافق را مشکل کرده است.
کد خبر: ۱۳۷۸۳۳

به گزارش شبکه BBC ، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، که ریاست اجلاس را به عهده دارد، پنجشنبه شب، بعد از گذشت یک روز از گفتگوها گفت ، توافقی به دست نیامده است.
به گفته خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا، نهار روز پنجشنبه را باید «پیش غذا» فرض کرد و «غذای اصلی» روز جمعه سرو خواهد شد.
آلمان که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد معاهده ای تازه پیشنهاد کرده تا جایگزین قانون اساسی اتحادیه اروپا شود. سال 2005 مردم در فرانسه و هلند از طریق رفراندوم به این قانون رای منفی دادند.
اکنون لهستان و بریتانیا تهدید می کنند اگر خواسته هایشان در معاهده گنجانده نشود، آن را وتو می کنند.
در همین حال به نظر می آید در پیش نویس معاهده تازه، یکی از اصول بنیادین و اولیه اتحادیه اروپا، یعنی تضمین رقابت آزاد از قلم افتاده باشد. ظاهرا بندی که در معاهده پیشنهادی به رقابت آزاد و با شرایط برابر اشاره می کرد با فشار فرانسه، از آن حذف شده است.
در پیش نویس معاهده تازه به جای آن، به پیوستگی اجتماعی و اشتغال فراگیر اشاره شده است.
این موضوع به کشورهای عضو اجازه می دهد شرکت های دولتی را با کمک های خود حفظ کنند، اقدامی که تاکنون اتحادیه اروپا آنها را از انجام آن منع می کرد.
علاوه بر این، روز پنج شنبه موضوع چشم پوشی از پرچم و سرود اروپا نیز بحث های موافق و مخالفی را بر انگیخت. موافقان حذف این نشانه های مشترک، نگرانند با ظاهر شدن اروپا به عنوان یک دولت بزرگ، قدرت دولت های ملی زیر سایه آن به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.
قرار است روز جمعه گفتگوهای مجزای دو جانبه میان آلمان و برخی اعضای اتحادیه تا ظهر ادامه یابد و پس از آن، رهبران اروپا هنگام نهار مجددا با یکدیگر به گفتگو بپردازند.
پیش از اجلاس، صدراعظم آلمان در نامه ای به رهبران کشورهای عضو نوشت که مردم اروپا از ما انتظار دارند تا برای اصلاحات لازم در ساختار اتحادیه اروپا اقدام کنیم.
ناظران می گویند در صورتی که شرکت کنندگان در اجلاس سران نتوانند در مورد سند جدید به توافق برسند، اتحادیه اروپا گرفتار یک بحران سیاسی جدید خواهد شد.

آلمان اصرار دارد که معاهده مورد نظر، که به جای قانون اساسی با عنوان منشور حقوق اساسی اتحادیه اروپا ارائه شده، باید از نظر قانونی الزام آور باشد.
در مقابل، بریتانیا نگران آن است که در چنین صورتی، دادگاه اروپا می تواند تصمیم هایی را اتخاذ کند که با قوانین کار این کشور در تضاد باشد.
در حالی که لهستان با بخشی از قانون اساسی قبلی در مورد اختصاص تعداد معین آرا برای هر یک از کشورهای عضو به شدت مخالفت ورزیده است. طرح مورد نظر آلمان همچنان شامل این بخش از قانون اساسی است.
نحوه پیش بینی شده برای توزیع آرا به نفع کشورهای بزرگتر عضو اتحادیه است و در نتیجه تاثیر گذاری لهستان بر تصمیم گیری های اتحادیه را کاهش می دهد.
رئیس جمهور لهستان روز پنجشنبه گفت ، وضعیت بسیار دشوار است و او امید چندانی برای رسیدن به توافق ندارد.
دولت آلمان به منظور جلب موافقت لهستان وعده داده است از هر پیشنهادی برای تامین نظر این کشور حمایت کند و براساس برخی گزارش ها ، این کشور آماده است قول دهد در رای گیری های آتی، از همه توان جمعیتی خود استفاده نکند.

همچنین، آلمان برای رفع نگرانی بریتانیا گفته است که با دادن تضمین هایی در مورد سلب صلاحیت از دادگاه اروپا در مسایل مربوط به روابط خارجی کشورهای عضو موافق است.
انتظار می رود آلمان مجددا نسخه اولیه معاهده پیشنهادی اش را بازنویسی کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها