ضرورت تقویت سازندگی

کد خبر: ۱۳۷۰۳۹۸
نویسنده احمد امیرآبادی - عضو هیات‌رئیسه مجلس
شکل‌گیری جهاد سازندگی به‌عنوان یک نهاد مردم‌پایه در اوایل انقلاب، یکی از اقدامات مهمی بود که باعث تغییر و تحول در عرصه عمران و آبادانی روستا‌ها شد. همچنین حضور جهادگران در جبهه‌ها در دوران دفاع مقدس هم منشأ خیر و برکات فراوانی برای مقاومت مردم ایران و رزمندگان اسلام در برابر دشمن متجاوز بود. علاوه‌بر این، نیرو‌هایی که در این نهاد انقلابی خالصانه فعالیت می‌کردند، توانستند در حوزه کمک‌رسانی به مردم محروم در بخش‌هایی مثل ساخت جاده، مسکن، تأسیس مراکز درمانی و بهداشتی و... کار‌های بزرگی را صورت دهند.

با توجه به تاثیرات مثبتی که فعالیت این نهاد مردمی و انقلابی داشت، تصمیم بر این شد که وزارتخانه‌های کشاورزی و جهاد سازندگی با هم ادغام شوند، اما به‌رغم تلاش‌ها و اقدامات خوب و موثری که به‌واسطه این ادغام انجام شد، برخی از کار‌های جهادی در حوزه روستایی و عشایری متوقف یا کمرنگ شد. طبعا در شرایط کنونی احیای جهاد سازندگی با توجه به مقطع سرنوشت‌ساز کنونی، حائز اهمیت است. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان و معاندان از غرب گرفته تا آمریکا برای تحت‌فشار قرار دادن ملت ایران از همه تلاش‌ها و ابزار‌های خود از جنگ تا تحریم بهره بردند تا کشورمان را در تنگنا قرار دهند، اما با این وصف، حضور جهادی مردم ایران در همه عرصه‌ها و همچنین تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، توانست ایران را در مقابل همه هجمه‌ها مقاوم نگه دارد. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد توجه به سازوکار کارآمدتر در قالب جهاد سازندگی، می‌تواند زمینه برون‌رفت کشور را از بسیاری از مشکلات و معضلات موجود در حوزه‌های اقتصادی و بهبود شرایط مردم، همچنین عبور و خنثی‌سازی از تحریم‌ها و ناکام گذاشتن آمریکا در اجرایی کردن توطئه‌ها و پروژه‌های ضد ایرانی فراهم آورد. حفظ روحیه جهادی و همچنین توجه و تمرکز مدیران برای رفع محرومیت در مناطق کم‌بهره، تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، ازجمله بایسته‌هایی است که می‌تواند باعث ارتقای جایگاه ایران در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در عرصه بین‌المللی شود. در عین حال شاید در شرایط کنونی امکان احیای جهاد سازندگی با توجه به مباحث حقوقی و قانونی آن نباشد، اما با توجه به در نظر گرفتن سیستمی به نام بسیج سازندگی، تقویت این نهاد و گسترش ماموریت‌های آن، می‌توان از ظرفیت‌های مردمی کشور استفاده بهینه کرد و معتقدم با تمرکز روی این موضوع دیگر نیازی به وجود سازمان جدید نیست.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها