چرا مصرف بنزین در سال ۱۴۰۰ به‌طور میانگین ۱۵درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته‌است؟

رازگشایی از افزایش مصرف بنزین

قیمت بنزین

قیمت بنزین افزایش نمی یابد

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: جمع‌آوری کارت سوخت جایگاه‌داران صحت ندارد و هم‌اکنون کارت سوخت آزاد جایگاه‌داران به میزان کافی در جایگاه‌های سراسر کشور وجود دارد. وی همچنین شایعات منتشرشده در روزهای اخیر مبنی بر افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد.
کد خبر: ۱۳۶۹۸۰۳

قیمت بنزین افزایش می یابد؟ قیمت بنزین گران می شود. آیا قیمت بنزین تغییر می کند؟ افزایش قیمت بنزین تکذیب شد. قیمت بنزین سال گذشته چقدر بود؟

به گزارش جام جم آنلاین از وزارت نفت، «علی‌اکبر نژادعلی» در پاسخ به شایعات منتشرشده یک هفته اخیر در فضای مجازی و رسانه‌ای مبنی بر حذف و جمع‌آوری کارت سوخت آزاد جایگاه‌داران افزود: سامانه هوشمند سوخت بر اساس معماری آفلاین بنا شده است و از ویژگی‌های معماری آفلاین تحویل سوخت به مشتریان در لحظه است، بنابراین در صورتی که کارت آزاد جایگاه‌دار موجود نباشد، اگر شخصی بدون کارت سوخت وارد جایگاه شود، نمی‌تواند سوخت دریافت کند، بنابراین کارت سوخت جایگاه‌دار لازمه جایگاه عرضه سوخت و سیستم آفلاین سامانه هوشمند سوخت است.

وی تأکید کرد: کارت‌های هوشمند سوخت مجاری عرضه که فرآورده را با قیمت دوم غیریارانه‌ای عرضه می‌کنند، به اندازه کافی در اختیار مالکان مجاری عرضه قرار گرفته است و با همین کارت‌ها فرآورده بنزین به‌صورت آزاد عرضه می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی افزود: هم‌اکنون عرضه بنزین در جایگاه‌های عرضه سوخت با نرخ سهمیه‌بندی ۱۵۰۰ تومانی با کارت‌های سوخت شخصی و با قیمت دوم یا غیریارانه‌ای از طریق کارت‌های سوخت شخصی و کارت‌های هوشمند ویژه مجاری عرضه فراهم است.

نژادعلی همچنین درباره نحوه عرضه نفت‌گاز در جایگاه‌های عرضه سوخت گفت: برای موارد اضطرار در جایگاه‌های عرضه گازوئیل، نرخ دومی تعیین شده که ۶۰۰ تومان است و ناوگان حمل‌ونقل مسافر و بار می‌توانند در موارد اضطراری از طریق کارت آزاد نفت‌گاز که در جایگاه‌های منتخب وجود دارد، سوخت موردنیاز خود را دریافت کنند.

وی همچنین شایعات منتشرشده در روزهای اخیر مبنی بر افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد و گفت: تغییر قیمت فرآورده‌های نفتی از طریق دولت ابلاغ می‌شود و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران مجری آن است. تاکنون هیچ‌گونه ابلاغیه‌ای از طرف دولت اعلام نشده و در قانون بودجه نیز پیش‌بینی افزایش نرخ بنزین و نفت‌گاز و دیگر فرآورده‌های نفتی مرتبط با این حوزه، انجام نشده است.

آخرین خبر درباره قیمت بنزین

ایرنا نوشت: مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تکذیب تغییر در چگونگی عرضه و قیمت بنزین در جایگاه‌های سوخت، گفت: شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شده صحت ندارد و روال مانند گذشته بوده و هیچ تغییری در شرایط ایجاد نشده است.

در روزهای گذشته فیلمی قدیمی در فضای مجازی منتشر شد. فیلمی که در آن فردی از جمع‌آوری کارت سوخت جایگاه‌داران برای سوخت‌گیری با قیمت آزاد خبر می‌دهد.

انتشار این فیلم باعث شد تا همزمان با تغییر در نظام پرداخت یارانه و عادلانه‌کردن پرداخت یارانه، برخی از افزایش قیمت بنزین خبر دهند.

این در حالی است که پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، رییس‌جمهور اعلام کرد که بنزین گران نخواهد شد.

بعد از آن نیز وزیر نفت و سخنگوی دولت اعلام کردند که بنزین شامل افزایش قیمت نخواهد شد. هیچ برنامه‌ای از سوی دولت برای تغییر در نحوه و قیمت بنزین وجود ندارد.

در واقع، عادلانه‌کردن پرداخت یارانه باعث سوء استفاده برخی مدعیان شده و با استفاده از این فرصت، به دروغ‌پردازی درباره افزایش قیمت بنزین بپردازند.

در این زمینه، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر اینکه هیچ ابلاغیه‌ای در خصوص حذف کارت سوخت جایگاه‌داران از چرخه عرضه بنزین نداشته‌ایم، گفت: شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شده صحت ندارد و روال مانند گذشته بوده و هیچ تغییری در شرایط ایجاد نشده است.

«علی اکبر نژادعلی» افزود: قرار نیست که از تیرماه کارت سوخت جایگاه‌داران برای سوختگیری با نرخ آزاد حذف شود.

وی ادامه‌داد: همه اخباری که در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور در این خصوص منتشر شده، فاقد صحت بوده و تکذیب می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تاکید کرد: تغییری در چگونگی توزیع بنزین در جایگاه‌های عرضه سوخت ایجاد نخواهد شد، قیمت بنزین یارانه‌ای لیتری ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد نیز همچنان سه‌هزار تومان عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سیستم سوخت‌رسانی مانند روال سابق خواهد بود و هیچ تغییری در برنامه‌ها و کارت‌های جایگاه‌ها ایجاد نشده است، گفت: مالکان وسایل نقلیه می‌توانند از سهمیه آزاد در کار ت سوخت وسیله نقلیه استفاده کنند.

نژادعلی افزود: هرگونه تغییر و تحول در نحوه عرضه و قیمت بنزین از سوی شورای اطلاع رسانی دولت اعلام خواهد شد. اکنون نیز جایگاه‌ها موظف به سوخت‌رسانی با قیمت‌های قبلی هستند و اگر مردم موردی مشاهده کردند باید این موضوع را به سامانه ۰۹۶۲۷ گزارش دهند و هم از کارت‌های آزاد جایگاه‌داران می‌توانند استفاده کنند.

وی اضافه‌کرد: سیستم سوخت‌رسانی مانند روال سابق است و هیچگونه تعییری حاصل نشده است، شهروندان برای استفاده از سهمیه یارانه‌ای (۱۵۰۰ تومانی) از کارت شخصی خودرو خود و برای استفاده از سهمیه آزاد(سه‌هزار تومانی) هم می توانند از کارت شخصی خود و از کارت جایگاه‌داران استفاده کنند و برنامه‌ای برای حذف کارت جایگاه‌داران در دستور کار نیست.

دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد

وزیر نفت در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی و دستاوردهای جهاد دانشگاهی 1400 گفت: وصول مطالبات ارزی کشور روند خوبی پیدا کرده است در مورد توزیع یارانه بنزین دولت سیزدهم برای خدمت به مردم بنایی برای افزایش قیمت بنزین ندارد.

قیمت بنزین افزایش نمی یابد


به گزارش فارس، جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی و دستاوردهای دانشگاهی جهاد دانشگاهی 1400 اعلام کرد: دولت سیزدهم برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد دولت مصمم است یارانه‌ای که امروز به خودروها در قالب 27 میلیون کارت سوخت در کشور داده می‌شود بخشی از مردم که صاحب خودرو نیستند از یارانه بنزین بهره نمی‌برند بنابراین طرح کارشناسی در دولت وجود دارد که توزیع یارانه بنزین عادلانه شود و همه مردم از آن بهره‌مند شوند.

وزیر نفت تأکید کرد:‌کارهای کارشناسی در حال انجام است همه جوانب را می‌سنجیم.

وی گفت:‌ در حال حاضر این طرح به صورت آزمایشی در دو جزیره کیش و قشم انجام می‌شود که البته در آنجا هم قیمت بنزین سهمیه‌ای 1500 و آزاد 3 هزار تومان است و هیچ افزایش قیمتی در کار نیست. بلکه برنامه این است که همه هموطنان از یارانه بنزین استفاده کنند حتی کسانی که خودرو ندارند و این برای کمک به اقشاری است که دارای خودرو نیستند.

اوجی این را هم اضافه کرد: ابهامات طرح با اجرای آزمایشی در دو جزیره کیش و قشم رفع می‌شود و بر حسب صلاحدید دولت در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وزیر نفت در مورد تولید نفت و گاز گفت: تا پایان برنامه ششم قرار بود گاز شیرین تزریق شده به خطوط شبکه سراسری 1.25 میلیارد مترمکعب در روز باشد اما چون در گذشته سرمایه‌گذاری مناسب انجام نشد این رقم در حال حاضر به 840 میلیون مترمکعب است، اما دولت سیزدهم برنامه افزایش تولید گاز را در دستور دارد.

به گفته وی، قراردادهای جدیدی بر روی فازهای پارس‌شمالی انجام شده همچنین تکمیل پارس‌جنوبی و شمالی و میادین مشترک گازی در دست اجرا است که افزایش تولید نفت و گاز صورت گیرد.طی چند ماه اخیر هم قراردادهای مختلفی هم برای افزایش تولید نفت و گاز اجرا شد.

وی در مورد بهینه‌سازی مصرف گاز و انرژی در کشور گفت: اقدامات خوبی انجام شده در بخش خانگی و صنایع از ابزارهای غیرقیمتی استفاده شده برای صرفه‌جویی در مصرف گاز اطلاع‌رسانی شده تا کمبود گاز برای مردم نباشد.

وزیر نفت در پاسخ به خبرنگار فارس که مردم باید چقدر صرفه‌جویی کنند تا گاز صنایع قطع نشود گفت:‌هر چه بیشتر صرفه‌جویی کنند هم از نظر اقتصادی به نفع مردم است و هم گاز بیشتری به صنایع و کارخانه‌ها می‌رسد مردم باید قدر نعمت الهی گاز را بدانند و اسراف حرام است خوشبختانه صرفه‌جویی مردم در یک ماه گذشته در بخش خانگی عدد قابل ملاحظه‌ای بوده است.

وی در توضیح بیشتری از طرح بنزین در جزایر کیش و قشم گفت: طرح شروع شده و کسانی که خودرو دارند یا خودرو ندارند به صرف داشتن کارت ملی و شماره ملی که یکسال در ایران اقامت داشته باشند ماهانه 15 لیتر بنزین 1500 تومانی اختصاص داده می‌شود که می‌توانند از بنزین یا اعتبار ریالی آن استفاده کنند.

وزیر نفت همچنین در مورد ظرفیت سوخت مایع نیروگاه‌ها گفت: برنامه ما این است که سوخت مایع در نیروگاه‌ها 25 درصد کمتر از سال گذشته بود یعنی امروز به طور روزانه یک میلیارد لیتر بیشتر از سال قبل است و سوخت مایع نیروگاه‌ها وضع بهتری پیدا کرده است. اگر محدودیت گازی وجود داشته باشد یا با سوخت مایع تأمین می‌شود یا با انجام قرارداد سوآپ گازی که بین ایران و ترکمنستان یا آذربایجان صورت می‌گیرد که از هفته آینده این قرارداد عملیاتی می‌شود.

وی همچنین در مورد فناوری‌های ساخت داخل در صنعت نفت گفت:‌ در حال حاضر 90 درصد تجهیزات و خدمات در صنعت نفت و گاز به صورت بومی تهیه می‌شود و با شرکت‌های دانش‌بنیان و نیروهای متخصص و توانمندی‌های جهاد دانشگاهی می‌توان نیاز صنعت نفت و گاز را به میزان بیش از 90 درصد از نظر کالا و خدمات در داخل کشور تهیه کنیم.

وی در مورد سوالی درباره اطلاعات حقوق پرسنل وزارت نفت گفت: اطلاعات ما در سامانه پاکنا اعلام شده است.

وزیر نفت همچنین گفت: برنامه‌هایی برای ازدیاد برداشت از چاه‌های کم بازده و نیز تکمیل زنجیره‌های ارزش در بخش پتروشیمی انجام می‌شود.

وی همچنین خبر داد: 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره با بانک‌های تجاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استان‌های کم‌برخوردار با کم استانداری‌های کشور عملیاتی می‌شود.

وزیر نفت همچنین در مورد مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت گفت: بر اساس تأکید دولت کارهای عام‌المنفعه، فرهنگی، بهداشتی و آموزشی در مناطق کم‌برخوردار و مناطقی که دارای نفت و گاز هستند اجرا می‌شود و رقم خوبی برای پروژه‌های عام‌المنفعه اختصاص می‌دهیم به ویژه برای مردمی که در کنار تأسیسات نفت و گاز زندگی می‌کنند.

وی همچنین در مورد استفاده از نیروهای متخصص صنعت نفت گفت: اولویت منابع انسانی نفت این است که در قالب نیروهای قراردادی از دانشجویان ممتاز صنعت نفت و همچنین از افراد بازنشسته صنعت نفت جهت استفاده از خدمات آنها استفاده کنیم که سرمایه اصلی صنعت نفت نیروهای متخصص هستند.

وزیر نفت همچنین گفت: یکی از برنامه‌های ما رفع مشکل چاه‌های کم‌بازده است در حال حاضر 5500 حلقه چاه در میادین نفتی وجود دارد که 700 حلقه چاه کم‌بازده شده است و نیاز دارد که با تکنولوژی روز و شرکت‌های دانش‌بنیان بازدهی این چاه‌ها را افزایش دهیم.

وی گفت:‌ همچنین تعمیر چاه‌های نفت با کمک جهاد دانشگاهی و بر اساس ابتکار خاصی که وجود دارد با 59 دستگاه همکار قراردادهایی منعقد کرده‌ایم و فناوری‌های مورد نیاز صنعت استفاده می‌شود.

وزیر نفت در مورد تولید گاز و سوخت زمستانی گفت: در حال حاضر بالاترین رقم برداشت از میدان گازی پارس‌جنوبی از ابتدای بهره‌برداری تا امروز رقم خورده است که در پایان آذر امسال این رقم به 705 میلیون مترمکعب برداشت رسید.

وی گفت:‌با تعمیرات در پروژه‌های نفت و گاز پارس‌جنوبی و تعمیر سکوهای نفتی رکورد جدیدی در تولید گاز پارس‌جنوبی به میزان 750 میلیون مترمکعب در روز ثبت شد.

وزیر نفت همچنین در مورد تأمین سوخت نیروگاه‌ها در پاییز امسال گفت:‌ تأمین سوخت نیروگاه نسبت به پاییز سال گذشته بسیار خوب بود سبد سوخت پاییز امسال تأمین شد که سال گذشته 33 درصد از این سبد نفت مایع و کوره بود امروز این رقم به 26 درصد رسیده یعنی هم آلودگی هوا کمتر شده و هم روزانه 20 میلیون مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاه‌ها برای تولید برق رسانده‌ایم و هم صرفه‌جویی خوبی در فرآورده‌های نفتی اتفاق افتاده است.

اوجی گفت: بخشی از میعانات گازی به صورت مخازن روی کشتی‌های شناور بود که هم مصرف میعانات در کشور را کاهش دادیم که رکورد آن در آذر ماه شکسته شد و بخش مهمی از میعانات گازی که به صورت شناور بود را در داخل کشور استفاده کردیم و بخشی را هم صادرات انجام دادیم.

وی همچنین گفت:‌وضعیت ارزی کشور با همکاری دولت و بانک مرکزی خوشبختانه بهتر شده صادرات نفت خام میعانات گازی و فرآورده‌های پتروشیمی رقم قابل قبولی شده و نسبت به سال قبل چند برابر بهتر شده است. از نظر وصول مطالبات ارزی هم گشایش‌های خوبی در کشور صورت گرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها