به گزارش
جام جم آنلاین، «تدروس آدهانوم گبریاسوس» در سخنرانی افتتاحیه «هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت» خاطرنشان کرد: اکنون کرونا تنها بحران جهان نیست و همکاران ما در سراسر جهان، در حال مبارزه با ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، آبله میمون، هپاتیت با منشا ناشناخته و بحران انسانی پیچیده در افغانستان، اتیوپی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه، اوکراین و یمن هستند.
وی گفت: ما با ترکیبی از بیماریهای هولناک، قحطی، خشکسالی، جنگ، تغییرات آب و هوایی، نابرابری و رقابت ژئوپلیتیک روبه رو هستیم.
رئیس سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه کرونا به پایان نرسیده است، درباره رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در جهان هشدار داد.
تدروس افزود: کرونا را نباید پایان یافته تلقی کرد. ما حفاظتها را به قیمت به خطر افتادن جانمان کم کرده ایم.
وی گفت: کاهش آزمایشات مربوط به کرونا و کاهش فاصله گذاریها به معنای آن است که چشممان را به روی جهش ویروس بسته ایم. این در حالی است که هنوز تقریبا یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد، واکسینه نشده اند.
این مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: در حالی که با واکسینه شدن ۶۰ درصد مردم دنیا، پیشرفت خوبی در زمینه واکسیناسیون حاصل شده است، اما تا زمانی که همه مردم جهان واکسینه نشده اند بیماری پایان نمییابد.
تدروس افزود: در شرایطی که میزان انجام تست کرونا در جهان کاهش یافته است، موارد ابتلا در ۷۰ کشور روند افزایشی دارد.
بعد از هفتههای متمادی کاهش تعداد مبتلایان به کرونا از ماه مارس، سازمان جهانی بهداشت در گزارش هفتگی که روز پنج شنبه منتشر شد، از کاهش نیافتن تعداد مبتلایان به کرونا در این هفته خبر داد. این گزارش در عین حال، تعداد کشتهها را پایینتر از هفتههای قبل اعلام کرد.
بیماری آبله میمون که در گذشته، محدود به برخی مناطق کم جمعیت در آفریقا میشد و بیماری قابل سرایت یا خطرناکی تلقی نمیشد اکنون با افزایش قدرت سرایت و شدت بیماری بر مشکلات نظامهای بهداشتی جهان افزوده است. اکنون مواردی از این بیماری در سراسر جهان و حتی کشورهای توسعه یافته اروپایی مشاهده شده است.
منبع: ایرنا