به گزارش جام جم آنلاین، سیدسعید حسینی در برنامه «طبیب» در خصوص اظهارنظرهایی با این مضمون که روزه داری با موضوع آبرسانی به بدن و سلامت بدن در تناقض است و همچنین نگاه علمی به این موضوعات گفت: اساسا این نگاه درست نیست، ما یک باور و دین و آئینی داریم که شاید نتوانیم به همه این توصیهها رنگ علمی دهیم، معنی آن هم این نیست که این فریضه گیر دارد، بلکه معنی آن این است که نگاه علم هم صددرصد نیست و در حال تغییر است، ما میخواهیم با علمی که ناقص است به یک موضوع معنوی نگاه کنیم و این درست نیست، مگر بدن ما فقط در جسم خلاصه میشود و جنبه روحانی و روانی ندارد؟
وی در ادامه تصریح کرد: شاید علم در آینده بُعد سوم هم پیدا کرد، چون علم صددرصدی نیست و خیلی چیزهایی که امروز میدانیم هم ناقص است. اینکه چه بخوریم که روزهداری سلامتتری داشته باشیم یک امر مهم است، اما فراموش نکنیم قرار است در این ماه مبارک اتفاقی هم در ما بیفتد و تکانی بخوریم و عمده این تغییر در روح و روان است، ما در زمانی زندگی میکنیم که دغدغهها و استرسهای بسیاری داریم و این استرس گاهی باعث میشود ما به خوردن روی بیاوریم، قرار است در ماه رمضان این دغدغهها را راحتتر تحمل کنیم و برای آن راهی پیدا کنیم، اگر استرس و پرخوری من درست شود شاید مشکلاتی که باعث روزه نگرفتن ما هم میشود حل شود.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه مسئله عمده در تأمین نیازهای روزانه در ماه رمضان برای بچههایی است که تازه میخواهند روزه بگیرند، تصریح کرد: چراکه این بچهها در زمان رشد هستند و مهم است که به روز همه نیازهایشان تأمین شود و سختی نکشند، به طور کلی اگر میخواهیم جلوی گرسنگی را بگیریم فیبرها گرسنگی را به تأخیر میاندازند، منابع فیبر هم سبزیجات هستند چون با آب فراوانی که دارد جلوی تشنگی را میگیرند، پس بهتر است در وعده سحری سالاد بیسس و با روغن زیتون خورده شود، پروتئین هم اعم از تخممرغ، حبوبات و گوشت سیرکنندههای خوبی هستند.
حسینی با اشاره به اینکه اما کربوهیدراتها جذب سریعتری دارند اما سیرکننده طولانیمدت نیستند، عنوان کرد: پس بهتر است کربوهیدرات در حد صبحانه سبک را در افطار مصرف کنیم و وعده شام را حدود 10 شب بخوریم، اما اگر در افطار پروتئین را چرب کنیم دیگر نمیتوانیم سحر مناسبی بخوریم در حالیکه ما باید هم افطار و هم سحری مناسبی بخوریم، بدترین کار هم این است که سحری نخورده و افطار را سنگین بخوریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا روزه گرفتن فرصت خوبی برای لاغری است، توضیح داد: قطعا فرصت خوبی است، گاهی خودمان به اختیار خودمان نمیتوانیم خوردنمان را محدود کنیم، اما در ماه رمضان میتوانید درست بخورید و لاغر هم بشوید، چون اسم رژیم متأسفانه مترادف شده با بسیاری از کارهای اشتباه، در حالیکه با درست خوردن هم میتوان روزه گرفت هم میتوان رژیم گرفت و هم لاغر شد، مثل اینکه ما چه در ماه مضان چه در غیر از این ماه رژیمهای پروتئین را نفی میکنیم، اما رژیم درست خوردن در همه زمانها پاسخ میدهد.
این متخصص رژیم درمانی در ادامه یادآور شد: افرادی که میخواهند همراه با روزه داری لاغر شوند اگر پروتئین و چربی و سالاد را در وعده افطار بخورند باعث میشود که در زمان بیداری چیزی نخورند و از ریزهخواری جلوگیری میکند این افراد میتوانند در زمان سحر کربوهیدرات استفاده کنند، اکثر رژیمها در یک هفته، دو هفته اول سخت است و ماه رمضان میتواند آغازی برای این تمرین باشد. دلیل اینکه خیلیها میگویند در ماه رمضان چاقتر هم میشوند این است که ما در خوراکیهای ماه رمضان بیشتر از قندهای ساده استفاده میکنیم، در حالیکه این قندها باید از رژیم غذایی ما حذف شود و از شیرینکنندههای دیگر مثل خرما استفاده کنیم.
حسینی همچنین در خصوص شیوع سردرد در برخی از افراد در این ماه گفت: یک مقداری از سردردها ناشی از کم آبی است، لذا بهتر است سبزیجات بیشتر خورده شود. درجه بدن برای کم آبی این است که رنگ ادرار تیره میشود، لذا باید تا حدی آب بخوریم که رنگ ادرار روشن شود. آب و چای ولرم برای شروع افطار گزینه مناسبی است و بهتر است در طول افطار تا سحر به میزان کافی آب خورده شود.
وی در پایان نیز اظهار کرد: ریشه بسیاری از مشکلات در افراد دارای قند، تیروئید و کبد چرب وزن اضافه است، لذا با رعایت رژیم درست در ماه مبارک رمضان میتوانند وزنشان را کمتر کرده و مشکلات جانبی آن را نیز از بین ببرند، و مهمتر اینکه سعی کنیم از فرصت این ماه استفاده کرده و دلمان را آرامتر کنیم، دنبال سیر کردن شکم نباشیم، بیشتر از این فرصت استفاده کنیم تا دغدغهها و استرسمان را کم کنیم و آرامش بیشتری داشته باشیم و این شیوه را پس از این ماه نیز ادامه دهیم، در واقع رمضان تمرینی برای آرامش و اصلاح سبک زندگی است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد