به گزارش جام جم آنلاین، نتایج یک بررسی جدید میگوید، دولتها تعداد مرگ و میرهای همه گیر کووید ۱۹ را به شدت کمتر گزارش کردهاند و تعداد واقعی میتواند بیش از سه برابر تخمینهای رسمی باشد که شکاف های عمده در سیستمهای گزارش دهی بهداشتی را آشکار میکند.
طبق آمار رسمی مرگ و میر، این ویروس تا پایان سال ۲۰۲۱ جان ۵.۹ میلیون نفر را گرفته بود. اما تجزیه و تحلیل گروهی از محققان نشان میدهد که ارقام واقعی میتواند بیش از ۱۸.۲ میلیون نفر باشد.
این مطالعه، اولین تخمین بررسی شده در مورد مرگ و میر بیش از حد کووید ۱۹ است که روز جمعه در مجله لنست منتشر شد و ارقام مرگ و میر را با استفاده از دادههای ۱۹۱ کشور و منطقه بین اول ژانویه ۲۰۲۰ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ محاسبه کرد.
محققان دادههای مربوط به مرگ و میرهای منتشر شده توسط دولتها را از سال ۲۰۰۹، ۱۱ سال قبل از شروع همهگیری کووید-۱۹، تا پایان سال ۲۰۲۱ جمعآوری کردند تا تعداد واقعی مرگ و میر ناشی از این همهگیری را تخمین بزنند. آنها از مدلهایی برای استخراج اعداد مازاد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ استفاده کردند.
به گفته محققان، تفاوتهای گسترده بین مرگ و میر بیش از حد کووید ۱۹ و سوابق رسمی، ممکن است به دلیل عدم تشخیص دقیق به دلیل عدم انجام آزمایش و مشکلات مربوط به گزارش دادههای مرگ باشد.
از آنجایی که اکثر کشورهای در حال توسعه با کمبود کیتهای آزمایش دست و پنجه نرم میکردند، بسیاری از قربانیان راهی برای تایید عفونت خود نداشتند. چنین تلفاتی ممکن است در سوابق دولتی گزارش نشده باشد.
هایدونگ وانگ، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «درک آمار واقعی مرگ و میر ناشی از همهگیری برای تصمیمگیری مؤثر در سلامت عمومی حیاتی است. چندین کشور، از جمله سوئد و هلند، نشان میدهند که کووید ۱۹ عامل مستقیم بیشتر مرگومیرها بوده است، اما در حال حاضر شواهد کافی برای اکثر مکانها نداریم».
امواج متعدد کووید 19 از جمله انواع دلتا و امیکرون سیستمهای بهداشتی از ایتالیا تا هند را تحت تأثیر قرار داده و آسیب پذیری دولتها را برای مقابله با شیوع عمده بیماریهای عفونی نشان داد.
پژوهش صورت گرفته خاطرنشان کرد که بیشترین تعداد مرگ و میر در جنوب آسیا در سطح منطقه و پس از آن شمال آفریقا و خاورمیانه و شرق اروپا اتفاق افتاده است.
منبع: فارس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد