مطالعات نشان می دهد؛

باکتری های دهان در ابتلا به فشار خون بالا نقش دارند

دانشمندان می گویند که بین میکروبیوم های دهان و خطر فشار خون بالا ارتباط وجود دارد.
کد خبر: ۱۳۵۸۳۷۴

به گزارش جام جم آنلاین، فشار خون بالا ناشی از فشاری است که خون به دیواره رگ‌ ها وارد می‌آورد. افزایش و کاهش فشار خون در طول روز طبیعی است، اما اگر بالا بماند، می‌تواند باعث مشکلاتی برای سلامت شود.

محققان تاکید می‌کنند که احتمال ابتلاء به سکته مغزی یا بیماری قلبی در فرد مبتلا به فشار خون بالا بیشتر است.

میکروبیوم ها مجموعه‌ای از میکروب‌ها، عمدتاً باکتری‌ها، هستند که در داخل و روی بدن فرد زندگی می‌کنند. شواهد بیشتر نشان می‌دهد میکروبیوم ها در حفظ سلامتی نقش دارند.

محققان داده‌های ۱۲۱۵ زن را که در دوره یائسگی بودند، با میانگین سنی ۶۳ سال، که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ در این مطالعه ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند.

در ابتدای مطالعه، محققان نمونه‌هایی از باکتری‌های دهان آنها را از زیر خط لثه برداشتند و فشار خون آنها را اندازه گرفتند. محققان همچنین سوابق پزشکی شرکت کنندگان و داروهای مصرفی آنها را ثبت کردند.

در ابتدای مطالعه، ۴۰ درصد از شرکت کنندگان از داروهای فشار خون بالا استفاده می‌کردند.

حدود نیمی از شرکت‌کنندگانی که فشار خون بالا نداشتند یا در ابتدا برای این بیماری درمان نمی‌شدند، در طی ۱۰ سال پیگیری، مبتلا به فشارخون بالا تشخیص داده شدند.

پس از تجزیه و تحلیل نمونه‌های باکتری‌های دهان، محققان ۱۰ گونه را شناسایی کردند که با افزایش خطر فشار خون بالا از ۱۰ تا ۱۶ درصد مرتبط بودند.

محققان همچنین دریافتند که بین پنج باکتری و ۹ تا ۱۸ درصد کاهش خطر فشار خون بالا ارتباط وجود دارد.

پروفسور «مایکل لامونتی»، استاد محقق از دانشگاه بوفالو نیویورک، گفت: «تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چه چیزی ممکن است باعث ارتباط بین باکتری‌های خاص دهان و افزایش خطر فشار خون در زنان مسن باشد، ضروری است.»

مکانیسم‌های دقیقی که از طریق آن باکتری‌های دهانی خاص ممکن است بر فشار خون تأثیر بگذارند کاملاً مشخص نیست.

وی در ادامه می‌افزاید: «ما فرض می‌کنیم که توانایی برخی از باکتری‌های دهان برای تبدیل نیترات غذایی به نیتریت که سپس در روده به اکسید نیتریک که یک ماده شیمیایی قوی که مسئول آرامش و اتساع شریانی است، تبدیل می‌شود، یک احتمال محتمل است.»

وی توضیح داد: «همچنین، ما می‌دانیم که باکتری‌های دهان می‌توانند از دهان فرار کرده و از طریق گردش خون به سایر قسمت‌های بدن منتقل شوند.»

برای حفظ سلامت میکروبیوم های دهان، محققان توصیه می‌کنند که افراد:

• دندان‌های خود را دو بار در روز با یک خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنند؛

• روزانه نخ دندان استفاده کنند؛

• از یک رژیم غذایی سالم با محدودیت مصرف نوشیدنی‌ها و میان وعده‌های شیرین پیروی کنند؛

• برای پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه نمایند.

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها