کشت دانه روغنی کاملینا برای اولین بار در نیشابور

روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور از کشت دانه روغنی کاملینا برای اولین بار در اراضی کشاورزی این شهرستان در سطح    10هکتار خبر داد.
روابط عمومی جهادکشاورزی نیشابور از کشت دانه روغنی کاملینا برای اولین بار در اراضی کشاورزی این شهرستان در سطح 10هکتار خبر داد.
کد خبر: ۱۳۵۲۷۴۲

به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی ،معاون رئیس سازمان ومدیر جهادکشاورزی نیشابور با اعلام کشت محصول دانه روغنی کاملینا برای اولین بار درسطح 10هکتار ازاراضی کشاورزی شهرستان نیشابور گفت: گیاه کاملینا یا همان گیاه کتان‌ کًش گیاهی دارویی- روغنی است که در سال‌های اخیر توجه مصرف کنندگان را به خود جلب کرده است.
محمد علی فرهمند راد اظهار داشت: از مهم‌ترین مزیت‌های این گیاه می‌توان به انجام کشت آن در پاییز و برداشت در اواخر فروردین‌ماه، نیاز آبی کمتر، سازگاری بهتر با شرایط اقلیمی منطقه، مقاومت فوق‌العاده به خشکی و سرمای بهاره، حساسیت کمتر به شیوع آفات و حساسیت نداشتن گیاه به ریزش محصول در زمان برداشت اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: روغن نباتی بیشتر از دانه‌های روغنی نظیر سویا، آفتابگردان، پنبه دانه، بادام زمینی و کلزا تهیه می‌شود که نیاز به آب زیادی دارد همچنین دارای محدودیت‌هایی از نظر جنبه‌های مختلف کشت و شرایط اقلیمی است.
فرهمند راد ادامه داد: گیاه کاملینا در برابر سرما، گرما، خشکی، شوری خاک، آفت‌های نباتات و امراض گیاهی بسیار مقاوم است و همچنین مقاومت بالایی نسبت به آفات رایج در میان دانه‌های روغنی همچون «سوسک گرده‌خوار»  دارد.
وی اضافه کرد: مهمترین ویژگی‌ کاملینا قابلیت رشد در زمین‌های کمتر حاصل خیر که نیاز به آبیاری و کود دهی کمتر دارند، است از این رو درصددهستیم تا با برنامه ریزی جهت انجام بازدید های کشاورزان و ترویج آن در سطح منطقه به عنوان یک کشت جایگزین مناسب غلات و رونق درآمد کشاورزان در سال آینده افزایش چشمگیری در سطح زیر کشت و برداشت دانه روغنی کاملینا داشته باشیم.
شهرستان نیشابور78هزار هکتار زمین های کشاورزی و باغی دارد و سالیانه بیش از 872 هزار تُن انواع محصولات کشاورزی و فرآورده‌ های دامی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها