امواج وای فای چگونه از دیوار‌ها عبور می‌کنند؟

امواج وای‌فای حتی اگر روتر یا مودم از شما دور باشند، باز هم قابل دسترسی خواهند بود.
کد خبر: ۱۳۴۸۹۴۶

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امواج یا سیگنال‌های وای‌فای مثل نور‌های مرئی، نوعی امواج الکترومغناطیسی هستند. امواج الکترومغناطیسی با طول موجی در محدوده سیگنال‌های وای‌فای، به همان راحتی که نور از پنجره‌های شیشه‌ای عبور می‌کند، از دیوار‌ها نیز عبور می‌کند. یکی از رایج‌ترین مشکلات دنیای مدرن، کمبود وای‌فای است، مخصوصا زمانی که بیشتر از هر چیزی به آن نیاز دارید.

اگر حدود چند دهه پیش در مورد ویژگی‌های وای‌فای با کسی صحبت می‌کردید، باعث می‌شد مردم شما را دیوانه خطاب کنند. مثل صحبت از وجود فناوری که به شما امکان می‌دهد ویدئو‌ها را به صورت آنلاین تماشا کنید و به‌ صورت بی‌سیم به سایر نقاط جهان متصل شوید که قطعا ذهن همه را متحیر می‌کرد.

یکی دیگر از این ویژگی‌ها این است که سیگنال‌های وای‌فای حتی اگر روتر یا مودم از شما دور باشد، می‌توانند به دستگاه مورد نظر وصل باشند، زیرا این سیگنال‌ها از دیوار‌ها نیز عبور می‌کنند. به این معنی که شما می‌توانید با استفاده از وای‌فای در اینترنت گشت و گذار کنید، حتی اگر روتر در اتاق دیگری باشد.

تشعشعات الکترومغناطیسی و سیگنال‌های وای‌فای

به طور قطع، اخیرا با تشعشعات الکترومغناطیسی مواجه شده‌اید. ما دائما توسط این تشعشعات احاطه شده‌ایم. نور مرئی، فناوری بلوتوث، سیگنال‌های وای‌فای و حتی مادون قرمز، انواع مختلف تشعشعات الکترومغناطیسی هستند. از دیدگاه فنی، تشعشع الکترومغناطیسی شکلی از انرژی است که با سرعت نور حرکت می‌کند و بسته به فرکانس یا طول موج آن به امواج رادیویی، مایکرووِیو، اشعه ماوراء بنفش و... طبقه‌بندی می‌شوند.

شش نوع اصلی تابش الکترومغناطیسی وجود دارد که هفتمین مورد آن نور مرئی است. امواج رادیویی یکی از آن انواع هستند و فناوری وای‌فای در محدوده فرکانسی آن امواج کار می‌کند. فناوری وای‌فای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط بین دو یا چند دستگاه استفاده می‌کند و به نسبت میزان داده‌ای که باید ارسال شود، دو فرکانس اصلی ۵ گیگاهرتز یا ۲.۴ گیگاهرتز برای آن وجود دارد. ارسال داده‌های بیشتر در هر ثانیه نیاز به فرکانس بالاتری دارد، بنابراین امواج ۵ گیگاهرتز برای ارسال مقادیر زیادی داده بین دستگاه‌ها استفاده می‌شود.
سیگنال‌های وای فای چگونه از دیوار‌ها عبور می‌کنند؟

هنگامی که امواج الکترومغناطیسی به یک سطح می‌رسند، سه احتمال رخ می‌دهد:
 
۱) امواج از روی سطح عبور می‌کنند
۲) انعکاس این امواج از سطح 
۳) جذب شدن امواج توسط سطح مورد نظر

هنگامی که یک جسم، طول موج خاصی از نور مرئی را منعکس می‌کند، رنگ مربوط به آن طول موج به رنگ جسم تبدیل می‌شود.

به عنوان مثال، رنگ سیبی قرمز است، زیرا زمانی که نور به سطح آن می‌افتد، طول موج نوری که منعکس می‌کند بیشتر با رنگ قرمز ارتباط دارد. حال سوال دوم این است که چه چیزی باعث جذب، بازتاب یا شکستن یک طول موج خاص از تشعشعات الکترومغناطیسی توسط یک جسم می‌شود؟ پاسخ به این سوال کاملاً به ترکیب بدنه جسم بستگی دارد.

همانطور که می‌دانیم، همه چیز در این جهان از قطعات کوچکی به نام اتم ساخته شده است. اندازه این اتم‌ها و فاصله بین آن‌ها تعیین می‌کند که آیا این جسم، موج خاصی از تابش الکترومغناطیسی را جذب می‌کند یا اجازه عبور از آن را می‌دهد. در مورد نور مرئی وقتی در اتاق خواب خود را می‌بندید، نور بیرون وارد اتاق خواب شما نمی‌شود. به این دلیل که نور مرئی نمی‌تواند از اجسام جامد مانند دیوار‌ها یا درب اتاق خواب شما عبور کند، اما می‌تواند به راحتی از برخی اجسام سخت دیگر مانند شیشه‌های پنجره عبور کند. دقیقاً به همین دلیل است که سیگنال‌های وای‌فای می‌توانند از دیوار‌ها و در‌ها عبور کنند.

همانطور که شیشه‌های پنجره در برابر نور مرئی مانعی محسوب نمی‌شوند، دیوار‌ها نیز برای سیگنال‌های وای‌فای قابل عبور هستند، زیرا فرکانس یا طول موج سیگنال‌های وای‌فای باعث می‌شود آن‌ها بتوانند تا حدی به اشیاء جامد نفوذ کنند.

اگر دیوار‌ها خیلی ضخیم باشند، سیگنال‌های وای‌فای نمی‌توانند از آن‌ها عبور کنند. همچنین از آنجایی که سیگنال‌های وای‌فای در هوا حرکت می‌کنند و پراکنده می‌شوند، مقداری از قدرت خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین اگر یک روتر یا مودم در داخل اتاقی دارید که با دیوار‌های ضخیم بتنی احاطه شده است، هیچ موج وای‌فای در بیرون نخواهید داشت. به همین ترتیب، اگر روتر در فاصله زیادی از شما قرار داده باشد، دریافت سیگنال‌های وای‌فای روی دستگاه شما ضعیف خواهد بود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها