به گزارش جام جم آنلاین، رابرت فورد، سفیر سابق آمریکا در سوریه گفت: سیاست آمریکا در ایجاد یک دولت سوری از طریق مذاکرات شکست خورده است.
وی افزود، از همان آغاز دودستگیهای مختلفی داخل صفوف مخالفان سوریه وجود داشت و سیاست آمریکا در متحد کردن صف گروه های مخالفان شکست خورده است.
فورد گفت، دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه موجود است و بر ۷۰ درصد از خاک سوریه از جمله شهرهای بزرگ مخالفان مسلح کنترل دارد. با وجود نابودی اقتصادی سوریه اما باز هم در نهایت اسد در این جنگ داخلی پیروز شد.
وی عنوان داشت: معتقدم کشورهای عربی نه تنها امارات بلکه مصر و اردن اذعان کردند که دولت سوریه باقی است و در قدرت میماند. کشورهای عربی باید راهی برای همزیستی با آن پیدا کنند.
فورد افزود: هیچ سیاستمدار آمریکایی نیست که ایده روابط دیپلماتیک با دمشق را تایید کند اما شرایط آمریکا با کشورهای عربی همسایه سوریه فرق نمیکند.
وی گفت، واشنگتن متوجه شده که ممانعت از تلاشهای کشورهای عربی برای پیدا کردن راهی برای همزیستی با دولت سوریه که همچنان در قدرت باقی است، برایش سخت است و این یعنی واشنگتن بابت تلاشهای این کشورها برای همزیستی با دمشق خرسند است. واشنگتن نمیتواند جایگزینی برای استراتژی عربی ارائه دهد.
این مقام آمریکایی افزود: حتی تحریم سازمان های عربی که روابط خود را با دمشق مجددا برقرار میکنند، بعید است و دولت واشنگتن هم در حال حاضر روی پرونده آسیا متمرکز است.
رابرت فورد پس از آن موضع گیری کرد که وزیر خارجه امارات روز سه شنبه به دمشق سفر و با اسد دیدار کرد و از همانجا گفت، سوریه با رهبری اسد می تواند چالش ها را پشت سر بگذارد.
سفیر سابق آمریکا در سوریه در پایان هم گفت، ایالات متحده مسئولیت آنچه در سوریه رخ داد بر عهده دارد.
وی با اشاره به مخالفانی که در سال ۲۰۱۹ به آنها گفت، منتظر چیزی از سوی واشنگتن نباشند، گفت: برای گروههایی که دنبال پیدا کردن راه حل از طریق مذاکرات هستند، سلاح فرستادیم.
۱۷ ژوئن ۲۰۱۷، فورد اعتراف کرد که آمریکاییها برخلاف انتظارات و جاه طلبیهای خود به مخالفان سوری امید واهی دادهاند.
او در ماه مه نیز اذعان کرد، واشنگتن نمیتواند اسد را برکنار کند و انتخابات سوریه شکستی برای سیاست آمریکاست و آمریکاییها متقاعد شدهاند که اسد تا انتخابات بعدی رئیس جمهور سوریه خواهد ماند.
در موضعی مشابه با فورد، جفری فلتمن، نماینده آمریکا در شاخ آفریقا در ماه ژانویه گفت که سیاست واشنگتن در سوریه در دو دوره گذشته نتوانست به هیچ نتیجه ملموسی دست یابد و اسد اکنون از نظر نظامی قوی تر شده است.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم
ابراهیم تهامی، مهاجم سابق تیمملی در گفتوگو با جامجم:
گفتوگو با محمود پاکنیت بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون
در گفتوگو با تهیهکننده مستند معروف شبکه سه اولویتهای موضوعی فصل جدید بررسی شد