عضو کمیته کشوری مبارزه با کووید ۱۹:

ذخیره خوبی از واکسن کرونا در کشور موجود است

یک روانپزشک:

وسواس فکری با شیوع کرونا افزایش یافته است

یک روانپزشک گفت: وسواس فکری شهروندان با شیوع کرونا افزایش یافته است و فرد مبتلا به این اختلال روانی از نظر فکری، گفتاری و عصبی دچار مشکل می‌شود.
کد خبر: ۱۳۴۵۴۸۶
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، صدیقه حمزه لو با بیان اینکه زنان ۲ برابر مردان به وسواس فکری مبتلا هستند، تصریح کرد: ژنتیک، جنسیت، تغییرات هورمونی، سیستم ایمنی بدن، استرس، ترس، شرایط فیزیکی و شرایط محیطی نقش به سزایی در ابتلا به اختلال وسواس فکری دارد.

این روانپزشک اظهار داشت: زمینه انواع وسواس‌ها از جمله وسواس فکری و رفتاری در هنگام بلوغ شکل می‌گیرد از همین رو بهتر است والدین در این دوران توجه بیشتری به نوجوانان داشته باشند.

حمزه لو با بیان اینکه کلنجار رفتن با خود و ابراز حساسیت بیش از اندازه افراد به یک موضوع خاص نشانگر وسواس فکری است، گفت: وسواس فکری جزو اختلالاتی است که علاوه بر آزار فرد مبتلا موجب اذیت اطرافیان او هم می‌شود.

این روانپزشک افزود: افراد مبتلا به وسواس فکری، خودشان هم درک می‌کنند که دارای اختلال هستند و گاهی برای مقابله با آن تلاش می‌کنند و گاهی هم اختلال و بیمار بودن خود را می‌پذیرند و در نهایت به سمت افسردگی سوق پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: افراد مبتلا به وسواس فکری همواره با خود کلنجار‌های فکری دارند و مدام یک سوال را از خود می‌پرسند و برای ذهن خود درگیری ایجاد می‌کنند به عنوان مثال پس از قفل کردن در خودرو، مدام از خود می‌پرسند که "آیا در را قفل کرده؟ آیا وقتی در را قفل می‌کرده، همه در‌ها قفل شده؟ اصلا ماشین را جای خوبی پارک کرده؟ همسایه دیروز به من سرسنگین سلام کرد، نکند به ماشین خط و خش بیندازد".
حمزه لو اظهار داشت: معمولا افرادی که دارای وسواس فکری هستند، احساس تنهایی زیادی می‌کنند و چنانچه مورد درمان قرار نگیرند، دچار مشکلات حادتری می‌شوند.

وی با اشاره به راه‌های درمان این بیماری، گفت: روان درمانی یکی از مهمترین روش‌های درمانی وسواس فکری است که برای شناسایی و حل تعارضات درونی بیماران تلاش می‌کند.

این روانپزشک قزوینی گفت: درمان شناختی رفتاری، هیپنوتیزم درمانی و مصرف برخی دارو‌های تجویزی از دیگر روش‌های درمان اختلال وسواس فکری و عملی است.

وی ادامه داد: برای درمان اختلال انواع وسواس به خصوص وسواس فکری، فرد مبتلا باید قبول داشته باشد که دچار اختلال است و خانواده او نیز باید شرایط و اختلال او را درک کنند، چون نقش خانواده در بهبود وضعیت بیمار بسیار حائز اهمیت است.

حمزه لو با بیان اینکه درمان وسواس فکری، کمی زمان بر و طولانی است، بیان کرد: روند درمان این اختلال طولانی‌تر از سایر اختلالات است بنابراین صبر و حوصله بیمار و همچنین تجربه پزشک در درمان بسیار اهمیت دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها