شیره خرمالو جایگزین مناسبی برای شیرین کننده های مصنوعی

شیره خرمالو طبع گرمی دارد و می‌تواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند و برای همه‌ مزاج‌ها مناسب است.
شیره خرمالو طبع گرمی دارد و می‌تواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند و برای همه‌ مزاج‌ها مناسب است.
کد خبر: ۱۳۴۴۶۹۲

به گزارش جام جم آنلاین اردبیل؛ خرمالو میوه‌ای با خواص بی نظیر و بسیار است. ویتامین‌های B ۱، B ۲ و B ۳ موجود در آن دشمن ریزش مو بوده و به سلامتی مو‌های شما کمک شایانی می‌کند.
ویتامین C موجود در آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال می‌شود. علاوه بر تمام این مواد مغذی، خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. به علاوه خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمار‌های قلب و عروقی و بعضی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. اگر به فکر سلامت پوست و موی خود هستید، از این ماده غذایی نباید غافل شوید. خواص خرمالو به حدی شگفت انگیز است که در طب سنتی از آن به عنوان دارو برای بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه و مثانه و یبوست استفاده می‌شود. شیره خرمالو طبع گرمی دارد و می‌تواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند.
 
خرمالو میوه پائیزی
خرمالو که طرفداران زیادی دارد، تنها در فصل پاییز موجود است بنابراین بسیاری از افراد برای دسترسی به این میوه و استفاده از خواص آن در همه سال شیره خرمالو که به آن دوشاب نیز می‌گویند، تهیه کرده و استفاده می‌کنند.
از شیره خرمالو می‌توان به جای شکر استفاده کرد و جایگزین شیرین کننده‌های مصنوعی کرد. 
خواص شیره خرمالو:
شیره خرمالو یا دوشاب خرمالو همان خواص خرمالو را دارد، خواص شیره خرمالو عبارتند از:

افزایش انرژی:
شیره خرمالو جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می‌گردند، بنابراین مصرف شیره خرمالو برای بدنسازان مفید است.

فعال شدن سلول‌های عصبی:
مصرف شیره خرمالو در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود.

تسکین دهنده‌ درد‌های رماتیسمی:
شیره خرمالو، تسکین دهنده‌ درد‌های رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند. خرمالو سرشار از پتاسیم است. پتاسیم در تنظیم فشار خون و آرام کردن عضلات بدن نقش مهمی دارد. در واقع بسیاری از دارو‌ها از پتاسیم به عنوان یک ماده برای مقابله با درد‌های عضلانی استفاده می‌کنند.

جلوگیری از ریزش مو‌ها
شیره خرمالو مانند میوه آن دارای ویتامین‌های B۱، B۲ و B۳ بوده و به سلامتی مو‌های شما کمک شایانی می‌کند و از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

نرمی و لطافت پوست
ویتامین‌های A و K موجود در خرمالو، چین و چروک ناشی از افزایش سن را کاهش می‌دهند. ویتامین A و E موجود در خرمالو باعث نرمی و لطافت پوست شما می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن
ویتامین C موجود در شیره خرمالو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال می‌شود.

رفع کم خونی
خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. وجود آهن در خرمالو سبب می‌گردد تا خطر بروز کم خونی کاهش یابد.

کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی
شیره خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمار‌های قلب و عروقی و بعضی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. ویتامین A و کاروتن موجود در شیره خرمالو سبب تقویت ماهیچه‌های قلب می‌شود.
بهبود بینایی
ویتامین A و کاروتن موجود در شیره خرمالو سبب در بهبود بینایی موثر است. خرمالو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A، زیزانتین، لوتئین و لیکوپن است که همه آن‌ها در ارتقا سطح سلامت چشم موثرند. لوتئین و زیزانتین با محافظت از شبکیه چشم از بروز دژنراسیون ماکولا و آب مروارید که از مهم‌ترین علل نابینایی اند، جلوگیری می‌کنند.

جلوگیری از فشار خون
شیره خرمالو منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله می‌کنند. میزان سدیم در خرمالو بسیار کم است، به همین دلیل مصرف خرمالو برای افراد مبتلا به فشارخونی می‌تواند مفید باشد. اگر دچار فشار خون بالا هستید، دوشاب خرمالو را فراموش نکنید.

پیشگیری از سرطان
شیره خرمالو مانند میوه خرمالو دارای مقدار زیادی بتاکاروتن و ویتامین A می‌باشد و می‌تواند بدن را از رادیکال‌های آزاد و سرطان‌ها در محافظت نماید. مصرف شیره خرمالو میوه خرمالو در پیشگیری از سرطان ریه موثر است.
مصرف شیره خرمالو در بارداری
خوردن شیره خرمالو در بارداری به بهبود و تقویت سلامتی شما کمک می‌کند و مواد مغذی موجود در خرمالو در رشد جنین موثر است. خرمالو سرشار از دو ماده معدنی کلسیم و فسفر می‌باشد و مصرف آن در افزایش رشد استخوان‌های جنین شما موثر است و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی می‌گردد.

وجود آهن در خرمالو سبب می‌گردد تا خطر بروز کم خونی در دوران بارداری کاهش یابد. ویتامین C موجود در شیره و میوه خرمالو، در عملکرد بهتر دستگاه ایمنی بدن نقش دارد. توصیه می‌شود قبل از اضافه نمودن خرمالو به برنامه غذایی تان در دوران بارداری با پزشکتان در این خصوص مشورت کنید.
 
شیره خرمالو شیرین است و خواص بی شماری نیز دارد. نگهداری میوه و سبزیجات در حالت‌هایی مانند ترشی، شیره و … کمک می‌کند تا در فصولی از سال که امکان دسترسی به این مواد غذایی مقوی وجود ندارد، بتوانیم از خواص آن‌ها بهره‌مند شویم. شیره خرمالویی که به این شیوه تهیه می‌شود، قند زیادی دارد و می‌تواند در مواردی از جمله شیرین کردن چایی به جای شکر استفاده شود.
 
طرز تهیه شیره خرمالو
برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیه‌ای که نیاز دارید، خرمالو‌های رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوه‌ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالو‌ها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.
نکته: برای تهیه دوشاب خرمالو حتما از خرمالوی کاملا رسیده‌ شیرین استفاده کنید. اگر حتی یک دانه از خرمالو‌ها نارس و گس باشد، دوشاب یا شیره خرمالو شما بدمزه می‌شود.

دستور تهیه شیره خرمالو:
برای تهیه دوشاب ابتدا خرمالو را بشویید بعد آبکش کنید. نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب همراه آن باشد.
سپس خرمالو‌ها را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید تا حالتی شبیه فرنی پیدا کند. توجه کنید هیچ مقدار آبی به خرمالو اضافه نکنید و موقع پخت دوشاب شعله کم باشد تا ته نگیرد.
سپس روی قابلمه دیگری که از قبل آماده کرده‌اید یک عدد آبکش گذاشته و روی آبکش یه پارچی نخی تمیز پهن کنید.
حال خرمالو‌های پخته شده را روی پارچه ریخته و در ادامه پارچه را جمع کرده و سر پارچه را چند دور بچرخانید.
سپس با فشار کفگیر چوبی تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
حال شهد آماده شده را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید.
وقتی غلظت دوشاب مثل شیره خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.
وقتی دوشاب شما خنک شد، آن را در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.

خرمالوی جنگلی خیلی ریز و خوشمزه است؛ بنابراین اگر با آن دوشاب درست کنید، شیره خرمالوی شما خوشرنگ‌تر و خوشمزه‌تر می‌شود. طرز تهیه شیره خرمالو چندان راحت نیست و به زمان زیادی نیز احتیاج دارد، اما خواص بی نظیر آن می‌تواند این سختی را جبران کند.
نکات مهم در تهیه شیره خرمالو
توجه داشته باشید که اگر خرمالو نرسیده باشد و شما نیز صبر نکنید تا کاملا حالت گس بودن آن‌ها از بین برود، شیره که در نهایت تهیه می‌کنید، نه تنها طعم خوبی ندارد، بلکه گاهی حتی قابل خوردن نیز نخواهد بود.
در هیچکدام از مراحل پخت، حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نکنید. اینکار باعث می‌شود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.کسانی که رژیم کاهش وزن یا دیابت دارند در خوردن شیره خرما زیاده روی نکنند
در کنار تمام مزایای ذکر شده برای این ماده غذایی، باید توجه داشته باشید که خرمالو از قند نسبتا بالایی برخوردار است. از اینرو در بسیاری از استان‌های کشورمان، از شیره خرمالو به جای شکر در پختن حلوا استفاده می‌کنند. در طرز تهیه شیره خرمالو، این میوه در چند مرحله حرارت می‌بیند، بنابراین شیره نهایی از قند بیشتری برخوردار است. اگر رژیم کاهش وزن دارید یا مبتلا به دیابت هستید، بدون مشورت با پزشک خود از این ماده غذایی استفاده نکنید. اکنون که طرز تهیه شیره خرمالو را فراگرفته‌اید می‌توانید آن را در منزل تهیه کنید و در تمام طول سال از خواص بی نظیر این ماده غذایی بهره‌مند شوید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها