به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛علی زینی وند،در این جلسه با اشاره به دستور کار و پیشنهاد شورای معادن استان کرمان مبنی بر موافقت ایمیدرو و شرکت مس برای کمک به زیرساختهای استان در قالب مسئولیتهای اجتماعی در صوت اعمال٢٠درصد معافیت حقوق دولتی،گفت: این۲۰ درصد سقف معافیت است و به صورت کلی مورد تصویب قرار دارد.
علی زینیوند،ادامه داد:تمرکز حسابهای مالی شرکتهای بزرگ معدنی در استان کرمان از ۴هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان سال ٩٨به ١۶ هزار میلیارد تومان در شش ماهه ابتدای سال جاری رسیده البته هدفگذاری که برای شرکتهای معدنی برای انتقال گردش مالی به بانکهای استان دادیم،انتظار میرود تا پایان سال به ٢۵هزار میلیارد تومان برسد.
استاندار کرمان هچنین در ادامه با بیان اینکه کل استان را مسائل کارگری زغالسنگ و کرومیت فاریاب درگیر کرده است ابراز داشت:جلسات متعددی در مورد زغالسنگ و کرومیت گذاشتهایم و اگر هماهنگیها و تدابیر در استان وجود نداشت حتما به مسائل مهمی تبدیل میشدند.
وی ابراز داشت:کوچکتر از این مسائل در استانهای دیگر کشور را فلج میکند،اما اینکه ما اجازه نمیدهیم مسائل به تهران سرریز شوند به این معنی نیست که سادهاند.
وی از دقت نظر و توجه نماینده ولیفقیه در استان به مسائل کارگری استان اشاره داشت و گفت:ایشان ساعتها وقت میگذارد،کارگران هم نجابت به خرج میدهند،حرف کارگران و کارفرما هر دو درست است،اما باید اتفاقات اساسی صورت گیرد.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه تصمیمگیران در مورد زغالسنگ حتما باید سفری به عمق معادن داشته باشند افزود:این کارگران خلا بیمهای مواجه هستند،در حالی که با سختی فراوان کار میکنند.
وی به وزارت صمت گفت:اولویت کنونی ما در مورد زغالسنگ است،کرمان و مسائل کارگری آن را دریابید؛پیشنهاد مشخص ما این است که به عنوان اورژانسیترین تقاضا طی این هفته کمیته زغال در کشور احیا شود.
وی با بیان اینکه انتظارمان از معادن زغالسنگ اکتشاف و استخراج پهنههای جدید،حفظ اشتغال موجود و افزایش اشتغال در این حوزه وتامین خوراک کارخانجات است،اظهارداشت:دولت اصلا چشمداشتی به درآمد در زغالسنگ نداشته باشد و چشمش را به روی حقوق دولتی آن ببندد تا بتوانیم کاری کنیم.
زینیوند،عنوان کرد:کارگران ١٧خواسته از ما داشتند که ١٢ مورد را حل کردیم،اما مابقی خواسته های آنان ملی بوده که در دولت و مجلس باید رفع شوند.
مقام عالی دولت در استان کرمان تاکید کرد:برای تصمیمگیری در این زمینهها،نظرات استان را که در میدان هستند بگیرید و شورای عالی معادن به فوریت با دستور کار کرمان تشکیل شود.
پیشبینی ٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی پایگاههای امداد و نجات ویژه معادن زغالسنگ در سال جاری
معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت،معدن و تجارت نیز در این جلسه با بیان اینکه نگاه حمایتی وزارتخانه همیشه پشت زغالیها و سیمانیها قرار داردگفت:ساماندهی وضعیت و مشکلات کارگران زغالسنگ را از طریق وزارت کار در دستور کار داریم.
اسدالله کشاورز،از پیشبینی ٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای راهاندازی پایگاههای امداد و نجات ویژه معادن زغالسنگ خبر داد و افزود:حداقل۴ پایگاه امداد و نجات به صورت پایلوت اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد:این پایگاهها بعد از احداث و راهاندازی به منظور پشتیبانی و نگهداری در اختیار هلالاحمر قرار میگیرند که علاوه بر مباحث معدنی، مناطق روستایی و جادهای را نیز پوشش دهند.
معاون امور معدنی و صنایع معدنی وزارت صمت گفت:در واگذاری معادن اصلا بحث واگذاری زمین مطرح نیست،ما فقط پتانسیل معدنی را در اختیار افراد ذیصلاح قرار میدهیم که بهرهبرداری داشته باشند.
سهم ٢١ درصدی کرمان از استخراج معدنی کل کشور
حسینینژاد،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان نیز در این جلسه عنوان کرد:استان کرمان ٣.۵درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را دارد که ٧ درصد آن مربوط به بخش صنعت و معدن است.
وی اظهار داشت:سرمایهگذاریها عموما در بحث تکمیل زنجیره صنایع و معادن اتفاق افتاده و ٣٢ درصد فعالیتهای فولادی کشور در استان تحقق پیدا کرده است.
حسینینژاد،با بیان اینکه نگاه صنعت و معدن بیشتر بر مسئله افزایش بهرهوری قرار دارد ادامه داد:هدفگذاری کلان اقتصادی و برنامهریزی برای رشد ٨.١ درصدی اقتصادی استان در سال ١۴٠١ است.
رئیس سازمان صمت استان کرمان با بیان اینکه ٩٠ درصد استان به عنوان محدودههای معدنی ثبت شده است،گفت:کرمان با ٩٢ میلیون تن استخراج از ۴٢ نوع ماده معدنی،٢١درصد استخراج معدنی کل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد:ذخایر کشف شده در استان هم که عموما سطحی هستند مربوط به چهار ماده معدنی مس،آهن، زغالسنگ و کرومیت است که ٨٣.۵درصد ذخایر را در بر میگیرند و ٩٩.۶ درصد ارزش تولیدات مواد معدنی مربوط به همین مواد است که باید بهرهوری آنها ارتقا دهیم.