به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ دکتر بشیری اظهار کرد: چاقی،کم تحرکی، مصرف غذاهای پرکالری همچون فست فوتها ،چربیها و شیرینیها و عوامل ژنتیکی از دلایل ابتلا به بیماری کبد چرب محسوب می شوند.
فوق تخصص گوارش و کبد اظهار کرد: کبد چرب در بروز بیماریهای دیگر همچون فشار خون، دیابت، بیماریهای عروق قلبی و مغزی، سیروز کبدی و سرطان کبد نقش دارد و ابتلا به این بیماری مختص به سن خاصی نیست و در تمام گروههای سنی دیده می شود.
دکتر بشیری تصریح کرد: کبد چرب علامت بالینی مشخصی ندارد و افراد چاق، کسانی که مبتلا به دیابت هستند و افراد دارای سابقه ابتلا به بیماریهای عروق قلبی، فشار خون و عروق مغزی باید از نظر ابتلاء به بیماری کبد چرب مورد بررسی قرار گیرند.
وی در ادامه گفت: اگر کبد همراه با التهاب باشد ممکن است فرد با علائمی همچون خستگی، کوفتگی و کمبود انرژی بویژه در ساعات اولیه روز مواجه شود، اما از این علائم نیز نمیتوان به عنوان علائم اختصاصی ابتلا به کبد چرب یاد کرد.
دکتر بشیری ادامه داد:کبد چرب نشانه یک اختلال متابولیسم در بدن است و نشان میدهد سوخت و ساز بدن کم و مناسب وضعیت جسمی فرد نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه سوخت و ساز کم بدن ممکن است فرد را مستعد دیابت، بیماریهای عروق قلبی، تنگی عروق مغزی و فشار خون کند گفت: انجام سونوگرافی بویژه فیبرواسکن از روشهای دقیق برای تشخیص روند پیشرفت و یا بهبود بیماری است.
وی خاطر نشان کرد: در صورت بی توجهی به این بیماری بتدریج بافت کبد ضعیف شده و بیماری به نام سیروز کبدی ایجاد میشود که در آن کبد دیگر به حالت عادی باز نمیگردد.
دکتر همایون بشیری تاکید کرد: با تغییر سبک زندگی، انجام ورزشهای هوازی مثل پیاده روی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، طناب زدن، کوهنوردی ،دوچرخه سواری، پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و کاهش مصرف نان و برنج میتوان به کنترل و درمان این بیماری کمک کرد.
وی ادامه داد: مبتلایان به بیماری کبد چرب باید برای تعیین نوع ورزش با پزشک متخصص مشورت کنند چرا که گاهی ممکن است پزشک انجام فعالیتهای ورزشی را بعد از تجویز رژیم غذایی مناسب به منظور کاهش وزن توصیه کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید به اینکه مصرف سبزیجات و میوه های تازه و افراط نکردن در خوردن میوه های شیرین و همچنین خوردن یا نوشیدن روزانه یک یا دو فنجان قهوه برای کنترل این بیماری مفید است ادامه داد: کبد یکی از اعضا حیاتی بدن است که نقشی مهم در توزیع و تنظیم انرژی ، ذخیره کردن مواد غذایی، تولید هورمونها و دفع سموم بدن دارد.