به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دانشمندان با این اظهارنظر اعلام کردند میتوانند تشریح کنند که چرا برخی از افراد مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ با زخمهای مشابه زخمیهای ناشی از سرمازدگی در انگشتان پا و حتی انگشتان دست هایشان روبرو شده اند.
محققان اعلام کرده اند که به فعالیت بخشهایی از سیستم ایمنی بدن که به نظر میرسد در این شرایط درگیر بوده، پی برده اند.
این یافتهها ممکن است به درمانها برای کاهش نشانههای این بیماری کمک کند.
پدیده "انگشت کووید" میتواند در هر سنی در انگشتان بدن پدیدار شود، اما بر کودکان و نوجوانان بیشتر از معمول تاثیر دارد. این پدیده در برخی از افراد ممکن است دردی نداشته باشد، اما در برخی موارد میتواند به شدت موجب خارش و دردناک باشد.
سوفیا ۱۳ ساله از کشور اسکاتلند اوایل سال جاری زمانیکه پدیده انگشت کووید را در پاهایش مشاهده کرد، به زحمت میتوانست راه برود و یا کفش بپوشد. وی حتی برای مقاطعی برای مسیرهای طولانی مجبور به استفاده از ویلچر شده بود.
وی تصریح کرد که برخی قسمتهای روی پوست انگشتان پا و به مراتب کمتر در انگشتان دستش، به رنگ قرمز یا بنفش در آمده بودند.
گزارش شده است که برخی افراد که این پدیده را در انگشتان دست و پای خود مشاهده کرده اند حتی هفتهها و ماهها این پدیده را داشته اند. در اغلب موارد، این افراد هیچ یک از علائم معمول کووید- ۱۹ از جمله سرفههای مدائم، تب و از دست دادن بویایی و چشایی را نداشته اند.
یافتههای جدیدی در این مورد که براساس آزمایشهای خونی و پوستی بوده، نشان از احتمال درگیر بودن دو بخش از سیستم ایمنی بدن در این راستا داشته که در مسیر مقابله با ویروس کرونا بوده است.
دکتر ورونیک باتایله سخنگوی بنیاد پوست انگلیس در این راستا تصرح کرد که پدیده "انگشت کووید" اغلب طی مراحل اولیه همه گیری دیده شده، اما کمتر در موج گونههای جدید کرونا معمول بوده است.