رییس اتاق بازرگانی ایران:

شهرداری‌ها باید درآمد پایدار ایجاد کنند

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اداره کردن یک شهر از نظر مالی کار دشواری است و بار بسیار بر دوش شورا و شهرداری قرار می دهد از این رو دولت باید از نظر مالی به شهرداری توجه کند و شهرداری نیز باید بتواند به‌ کمک‌ مردم درآمد پایدار ایجاد نماید.
کد خبر: ۱۳۴۰۳۷۸

به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی، غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست با شهردار  مشهد افزود: شهرداری از سازمان های مردم محور است اما این به آن معنا نیست که برای اداره کردن شهر، دولت کمکی به شهرداری نکند.

وی ادامه داد: همه باید از نظر کسب درآمد مالی به شهرداری کمک کنند ‌و در قبال آن شهرداری برای کسب درآمد راه های منطقی را اولویت خود قرار دهد و به هر شیوه متصل نشود.

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: از نظر معماری بی هویت شده‌ایم، ناهمگونی در معماری شهر وجود دارد و ساماندهی آن در شهر مذهبی مانند مشهد نیازمند یک سیاست مدون است.

وی افزود: در حال حاضر اقتصاد مهم ترین مساله در کشور است، اعضای حاضر در اتاق بازرگانی استان در این خصوص در کنار مدیریت شهری مشهد هستند و می توانند در بسیاری از زمینه ها نظرات کارشناسی اقتصادی شهری را منتقل کنند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سرمایه گذاری و کارآفرینی در حوزه شهری مشهد، بی پناه است و حجم بسیار از سرمایه های شهری مشهد به تهران، شیراز، اصفهان و خارج از کشور رفته است.

محمد حسین روشنک افزود: برای حل مشکلات موجود باید کمیته‌ای با حضور مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر مشهد و اتاق بازرگانی تشکیل شود و ما نیز در این راه از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.

سهم اندک مدیریت شهری مشهد از اقتصاد زیارت

شهردار مشهد نیز گفت: نگاه ‌مدیریت شهری به بخش خصوصی باید تغییر کند، نه تنها خود را موظف به همکاری با بخش خصوصی می دانیم بلکه آن را یک ضرورت برای توسعه شهر مشهد تلقی می‌کنیم.

عبدالله ارجائی افزود: این شهر را نمی توان با ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه اداره کرد، هنر مدیریت شهری جلب اعتماد بخش خصوصی و ورود فعالان این عرصه به پروژه های انتفاعی شهر است، پیام دوره جدید مدیریت شهری و اولویت اصلی آن در چهار سال آینده همگامی با بخش خصوصی متعهد برای ساختن شهری در تراز انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: اگر به بودجه های دولتی و درآمدهای ناپایدار شهری که استفاده از آن ضرر بیشتری دارد، دلخوش شویم به اشتباه استراتژیک دچار می شویم.

شهردار مشهد گفت: کسانی که در این شهر فعالیت اقتصادی دارند توسعه شهر مشهد برایشان مهم است، لذا آنها را مشاوران امین و همکاران صدیق خود می‌ دانیم و امیدواریم در این دوره همکاری مدیریت شهری با بخش خصوصی به بالاترین حد برسد.

وی افزود: سهم مدیریت شهری از اقتصاد زیارت بسیار اندک است، این شهر به دلیل وجود حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) شکل گرفته است، امروزه به صورت مستقیم سهم مدیریت شهری از اقتصاد زیارت چشمگیر نیست و باید به این نکته پرداخته شود.

ارجائی با بیان اینکه تاثیر مشهد در اقتصاد ملی و بین‌ المللی چشمگیر نیست ادامه داد: اگر ادعای جهان شهری داریم، گفتن کافی نیست، باید تاثیر مشهد در اقتصاد کشورهای همسایه قابل ملاحظه باشد.

وی گفت: حقوق مکتسبه در شهر یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کنیم، همچنین موضوع محور غرب در مشهد درد دیرینه ای است که باید به آن توجه شود.

شهردار مشهد افزود: پیش‌بینی می‌شود ظرف مدت کوتاهی یک تفاهمنامه بین اتاق بازرگانی استان و مجموعه مدیریت شهری در عرصه های مختلف در قالب برنامه اقدام مشترک منعقد شود.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: پیگیر ایجاد ردیف بودجه مستقل ۲۰ هزار میلیاردی در بودجه کلی برای شهرداری هستیم زیرا شرایط ما در شهر مشهد با سه و نیم میلیون نفر جمعیت و سالانه ۳۰ میلیون زائر با شهرهای دیگر تفاوت های بسیار دارد.

موسی الرضا حاجی بگلو افزود: در مشهد مقدس خدمات ملی است اما بودجه محلی به ما اختصاص داده می شود. 

وی ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که کمیته های مورد نیاز اقتصادی در این کمیسیون ایجاد شود تا بعد از مراجعه سرمایه گذاران به شورا، بتوانیم جلسات مشترکی با اتاق بازرگانی برقرار کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها